18 / 04 / 2024

Limak Rusya yol projesi

Limak Rusya yol projesi

Limak, Rusya'nın Ufa şehrinde yaklaşık 570 milyon dolar inşaat değeri bulunan otoyol projesine ortak oldu ve Rusya'da yol yapacak.

Limak İnşaat Rusya'daki projesinin ilk etabını Aralık 2021'de teslim edecek!

Limak İnşaat Rusya’nın başkenti Moskova'da 100 milyon dolarlık konut projesi üstlendi. Projenin daha önce üstlendikleri bölümü Aralık 2021'de, yeni bölüm ise 2023'te teslim edilecek. 

Limak, Rusya’da konut projelerini büyüttü!

Limak Construction, Moskova'nın büyük yatırım projelerinden biri olan Kortros Grubu'nun Headliner projesine yatırımcı firma oldu. 

Limak'ın Ufa’da tünel-otoyol projesi 2023'te hizmete girecek!

Limak Holding kurucu Başkanı Nihat Özdemir ve Limak Holding Başkan Vekili Serdar Bacaksız, Ufa’daki (Başkortostan-Rusya) “tünel-köprü-viyadük-otoyol” projesiyle ilgili son durumu anlattı.

Rusya'daki AVM'lerde kira kaosu!

Rusya’da ticari emlak kiralayanlara tek taraflı sözleşme fesih hakkı verilmesini planlayan yasa tasarısıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Peki Duma’da bu hafta görüşülecek tasarı kabul edilirse ne gibi sonuçlara yol açabilir?

Limak, Ufa otoyol inşaatına başlıyor!

Limak'ın Marashstroy ile beraber 2017’de imzaladığı, Rusya Federasyonu’na bağlı Başkurdistan Cumhuriyeti'nde 33,5 milyar rubelik Ufa Otoyol İnşaatı Pazartesi günü başlıyor.

İdlib'de rejim ve destekçisi Rusya'nın yol açtığı yıkım büyüyor!

Beşşar Esed rejimi, Rusya'nın da desteğiyle İdlib'de stratejik bir köy ve tepeyi ele geçirdi, bir hastane de hizmet dışı kaldı.

Çelyabinsk Havaalanı'ndaki yeni terminali Limak inşa edecek!

Rusya'nın Çelyabinks kentindeki havaalanının yeni yolcu terminali ihalesini Limak'ın Rusya'daki bağlı şirketi Limakmaraşstroy'un kazandığı açıklandı. 

Limak-Marashstroy, Rusya Habarovsk Havalimanı'nı yapacak!

Limak-Marashstroy, Rusya'da Habarovsk şehri havaalanının yolcu terminali ihalesini kazandı. Havalimanının inşaatı bu ay başlayacak...

Limak, Kuveyt, Hindistan, Rusya'da inşaat işlerini takip edecek!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir,  Kuveyt, Hindistan, Rusya’da inşaat işlerini özellikle takip edeceklerini açıkladı.

Limak Rusya’da yol yapacak!

Limak, Rusya'nın Ufa şehrinde yaklaşık 570 milyon dolar inşaat değeri bulunan otoyol projesine ortak oldu ve Rusya'da yol yapacak.

Rusya'da dev inşaat projesine Türk talip!

Rusya Federal Yol Ajansı Rosavtodor ve Türk-İtalyan ortaklığı ICA Construction, Rusya'da yol inşaatı yatırımları alanında işbirliği yapmak üzere anlaşmaya vardı.

Türk Akımı'nın yol haritası Ekim'de belirlenecek!

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, "Türk Akımı" projesinin yol haritası konusunda ekim ayında bir anlaşma olabileceğini bildirdi.

Rusya inşaatta Türk işçi çalıştırabilecek şirketler listesi genişletti!

Rusya Hükümeti, Türk vatandaşlarını işe alabilecek şirketler listesini genişletti. Kararnamede, belirlenen projelerde Türk işçi çalıştırmasına izin verilen şirketlere, Rönenans İnşaat, Gama, Limak, IC İçtaş gibi bazı şirketler de eklendi.

Limak Rusya yol projesi Haberi

Limak Rusya yol projesi

Limak, Rusya'nın Ufa şehrinde yaklaşık 570 milyon dolar inşaat değeri bulunan otoyol projesine ortak oldu ve Rusya'da yol yapacak.  Limak’tan yapılan açıklamada, proje için kurulan Bashkir Concession Company’ye (BCC) Rus şirketi VTB Capital ile birlikte ortak olan Limak’ın aynı zamanda işin müteahhitliğini de üstleneceği belirtildi.


Limak’ın ortaklık payına ilişkin bir bilgi ise verilmedi. Açıklamaya göre, inşaatının dört yıl sürmesi hedeflenen otoyol projesinin işletme süresi ise 25 yıl olacak. İçinde 1,250 metrelik bir tünel ve toplam uzunluğu 2,600 metreyi bulan köprüler ve viyadükler bulunacak olan 12.5 kilometrelik otoyol projesi iki gidiş, iki geliş olmak üzere toplam dört şeritten oluşacak. Kapasitesi ise 22,700 araç/gün olacak olan yol, Ufa şehrini doğu yönünden otobana bağlayacak. Projenin, Rusya ile ilişkilerin düzelmesinden sonra Türk müteahhitlik şirketleri...