28 / 03 / 2024

Limak Rusya’da yol yapacak!

Limak Rusya’da yol yapacak!

Limak, Rusya'nın Ufa şehrinde yaklaşık 570 milyon dolar inşaat değeri bulunan otoyol projesine ortak oldu ve Rusya'da yol yapacak.



Limak, Rusya'nın Ufa şehrinde yaklaşık 570 milyon dolar inşaat değeri bulunan otoyol projesine ortak oldu ve Rusya'da yol yapacak.  Limak’tan yapılan açıklamada, proje için kurulan Bashkir Concession Company’ye (BCC) Rus şirketi VTB Capital ile birlikte ortak olan Limak’ın aynı zamanda işin müteahhitliğini de üstleneceği belirtildi.


Limak’ın ortaklık payına ilişkin bir bilgi ise verilmedi. Açıklamaya göre, inşaatının dört yıl sürmesi hedeflenen otoyol projesinin işletme süresi ise 25 yıl olacak. İçinde 1,250 metrelik bir tünel ve toplam uzunluğu 2,600 metreyi bulan köprüler ve viyadükler bulunacak olan 12.5 kilometrelik otoyol projesi iki gidiş, iki geliş olmak üzere toplam dört şeritten oluşacak. Kapasitesi ise 22,700 araç/gün olacak olan yol, Ufa şehrini doğu yönünden otobana bağlayacak. Projenin, Rusya ile ilişkilerin düzelmesinden sonra Türk müteahhitlik şirketleri tarafından bu ülkede yapılacak olan en büyük iş olma özeliği taşıdığını söyleyen Limak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Bacaksız, “Limak olarak gittiğimiz coğrafyalarda kalıcı olmayı hedefleyen bir firmayız. Bu yatırım kamu-özel yatırım projesi olması açısından da Rusya’da uzun vadede kalıcı olduğumuzun bir göstergesi” şeklinde açıklamalarda bulundu. 


Sözcü 


Geri Dön