25 / 04 / 2024

liman özelleştirmeleri

liman özelleştirmeleri

Özelleştirme yoluyla işletme hakkı devredilen TDİ’ye ait liman ve tesisler için şirketlerden kira alınmadığı bildirildi. 

Limanlarda özelleştirme başlıyor!

Özelleştirme gelirlerinin 10 milyar TL olarak hedeflendiği 2021'de limanlar ve hedeflendiği 2021'de limanlar ve elektrik santrallerinin özelleştirilmesine yoğunlaşılacak. Önümüzdeki yıl taşınmaz özelleştirmelerine de devam edilecek.

Mehmet Şimşek: Özelleştirme gündemlerinde Milli Piyango ve limanlar var!

Türkiye Yatırım Zirvesi'nde konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, projelerdeki Hazine garantisinin biraz abartıldığını iddia ederken, özelleştirme gündemlerinde de Milli Piyango ve limanların olduğunu dile getirdi...

Körfez yatırımcıları termik santral ve liman özelleştirmelerini takip ediyor!

30 Mart' ta sandıktan istikrar çıkması Körfezli yatırımcıyı harekete geçirdi. 20 milyar doları çantasına koyan Katarlı yatırımcılar, termik santral ve liman özelleştirmeleriyle gayrimenkul projelerinin peşinde...

Ahmet Aksu: Özelleştirilecek 25 milyon metrekareyi aşkın arsa portföyümüz var!

Körfez sermayesinin uluslararası yatırım fonları ve yatırımcılarının katıldığı "İstanbul Uluslararası Yatırım Zirvesi" kapsamında düzenlenen "Mega Projeler" panelinde, Türkiye'deki projeler ve bu kapsamdaki yatırım fırsatları konuşuldu...

Şerdil Dara Odabaşı: Kalamış Yat Limanı'nı neden iptal ettiniz, neyi saklıyorsunuz?

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı son zamanlarda sık sık gündeme gelen ve iptal edilen Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirme ihalesiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesi TBMM'de!

Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilme kapsamına alınması meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Özden Kaboğlu konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Taşucu Limanı'nın özelleştirme ihalesi yapıldı!

Mersin Silifke Taşucu Mahallesi'nde yer alan Taşucu Limanı'nın özelleştirme ihalesi yapıldı.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirme ihalesinde son dakika gelişmesi!

Özelleştirme İdaresi tarafından, 7 Temmuz tarihinde Kadıköy'deki Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın 40 senelik işletme hakkının verilmesi için özelleştirme ihalesi yapılacağı açıklandı. İhaleye katılmayı planlayan Kadıköy Belediyesi ise ihale dışı bırakıldı.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesinde son durum ne?

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, 2011'den bu yana özelleştirme kapsamındaki Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'ndaki son durumla ilgili açıklamalar yaptı.

Denize sıfır araziler satışa çıktı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Adana, Muğla ve İzmir'de yer alan deniz kıyısında yer alan arsalar satışa çıktı. Taşınmazların özelleştirmeleri için duyurular yapıldı...

Türkiye'de özelleştirme zamanı!

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı ve Taşucu Limanı özelleştirilecek. Çamlıca 1 HES özelleştirmesinde son teklifler 29 Haziran'da alınacak. Yapılan bu özelleştirmelerle Türkiye'de özelleştirme çalışmaların arttığı görülüyor.

Taşucu Limanı özelleştiriliyor!

Çalışmalarına devam eden Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Taşucu Limanı'nın 40 yıllığına özelleştirilmesi için ihale ilanına çıktı.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı 40 yıllığına özelleştirilecek!

Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait "Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı" 40 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle özelleştiriliyor.

Güllük Liman Sahası özelleştirme ihalesi sonucu onaylandı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye (TDİ) ait Güllük Liman Sahası özelleştirme ihalesi sonucu onaylandı.

Güllük Liman Sahası özelleştirme ihalesi tartışma yarattı!

Ege kasabasındaki Güllük Liman Sahası'nın özelleştirilmesiyle ilgili Resmi Gazete ilanındaki belirsizlikler tartışma yarattı

Güllük Liman Sahası özelleştirilecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından (ÖİB) Güllük Liman Sahası 45 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle özelleştirilecek.

ÖİB liman özelleştirmelerine odaklandı!

Üç hidroelektrik santralı (HES) ile muhtelif sayıdaki taşınmazın satış-devir işlemlerini geçen sene gerçekleştirerek yaklaşık 116 milyon dolar gelir elde eden Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), bu yıl liman özelleştirmelerine odağına aldı... 

liman özelleştirmeleri Haberi

liman özelleştirmeleri

Özelleştirilen bazı liman ve tesisler için şirketlerden tahsil edilmesi gereken kira ve devlet paylarının alınmadığı iddia edildi. Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre; Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nin (TDİ) 2019 yılı hesaplarını inceleyen Sayıştay, işletme hakkı devri yoluyla kiraya verilen İzmir'deki tarihi Konak Pier Tesisleri ile Ordu Limanı'ndan yıllarca kira parasını alamadığını belirledi. 

Tahsilatlar zamanında yapılmadığı için işin çıkmaza girdiğini söyleyen Sayıştay, özelleştirilen limanların yönetimine devleti temsilen personeli göndermesi gerektiği halde TDİ'nin bunu gerçekleştirmediğini tespit etti. 

TARİHİ BİNA GİTTİ 

Sayıştay'ın verilerine göre, İzmir'de 1867'de yapılan Konak Pier 1996'da işletme hakkı devri yoluyla İzmer İnşaat Sanayi ve Ticaret Turizm A.Ş.'ye kiraya verildi. Şirket her yıl 62 bin 500 dolardan aşağı olmamak üzere kira ödeyecekti ancak 2019 yılı itibarıyla 14 milyon 365 bin 956 liralık alacak...