28 / 03 / 2024

Lisanssız elektrik üretimi başvuru

Lisanssız elektrik üretimi başvuru

Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ'ye (TEDAŞ) son iki yıl içinde kendi elektriğini üretmek isteyen 1275 kişi ve kurum başvuruda bulundu. Başvuruların yüzde 90'ından fazlası güneş enerjisi sistemlerine yönelik geldi

Merve Bucak Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Merve Bucak Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Merve Bucak Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Başakşehir'de yapıldı.

Enes Bucak Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Enes Bucak Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Başakşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Hacoğlu tarafından kuruldu.

Türkiye'nin elektrik üretimi ağustos ayında yüzde 4,1 artış gösterdi

Türkiye'nin lisanslı elektrik üretimi ağustosta geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 4,1 yükselerek 31 milyon 360 bin 161 megavatsaat olarak gerçekleşti. Üretin ne kadar oldu ve ne kadar artış gösterdi? İşte haberin ayrıntıları...

Deprem bölgesindeki lisanssız üretim tesisleri elektrik satabilecek

Deprem bölgesinde bu yıl ilk defa devreye sokulan lisanssız üretim tesislerinin ihtiyaç fazlası olan elektriğinin tamamı satışa sokulması konu edilebilecek. İşte ayrıntılar...

Almila Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Almila Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Almila Elektrik Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Sarıyer'de yapıldı.

Bu saatlerde bu aletleri çalıştırıyorsanız elektrik faturanız çok kabarık gelecek! İşte dikkat edilmesi gerekenler

Çamaşır ve bulaşık makinelerinizi çalıştırdığınız saatlere dikkat etmelisiniz.  Bu basit hata size daha pahalı bir fatura olarak geri dönüyor. 

Kırmızı et üretimi 2 milyon tonu geçti rekor kırdı!

Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi, geçen yıl yüzde 12,3 oranında artarak 2 milyon 191 bin 625 tonla rekor seviyeye ulaştı. Ancak bu artışa rağmen et fiyatları hız kesmedi.

Yatırımcılar dikkat! Batman Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün 160 taşınmaz ihalesi 9 Ocak’ta!

Batman'da 160 adet taşınmazın irtifak hakkı tesisi ihalesi yayımlandı. Yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı lisanssız elektrik üretim tesisi yapılması ihalesi 9 Ocak’ta gerçekleştirilecek.

Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?

Elektrik faturası her ay harcadığınız elektrik miktarına göre Elektrik faturanız, 25 ile 35 gün arasında oluşturulur ve abonelere ulaşır. İşte” Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?” yanıtı!

Elektrikte flaş gelişme! Usulsüzlük oyunu indirim olacak

Lisanssız elektrik üretiminde suistimalleri önlemek için harekete geçen EPDK, hayvancılık, sulama ve üretim tesislerini göstererek usulsüz şekilde iki katından fazla elektrik üretimi yapan sanayicinin enerjisini bedelsiz olarak verecek.

EPDK'dan şaşırtan hamle! Bu şekilde elektrik birim fiyatları düşecek! Faturalar indirimli olacak!

EPDK, sanayicinin ihtiyacının iki katından fazla ürettiği lisanssız güneş enerjisini 48 milyon aboneye ücretsiz dağıtacak. Bu şekilde faturalar düşecek! İşte detaylar...

Yüzde yüz yerli üretim TOGG ilk kez otobana çıktı! Yolda gören hızına yetişemedi

Türkiye'nin yüzde yüz elektrik teknolojisiyle üretilen SUV standartlarında üretilecek aracı TOGG, ilk kez kamuflajlı haliyle trafiğe çıktı. Yolda görenlerin ilk başta heyecanlandıran aracın hızına yolda giden diğer sürücüler ise yetişemedi.

Electrolux beyaz eşyalarda büyük kampanya! Şarjlı veya torbasız elektrik süpürgesi hediye! 19 Mayıs 2022 fiyat listesi

Electrolux ikili beyaz eşyalarda büyük fırsat başladı. Electrolux 30 Haziran'a kadar seçili ikili beyaz eşya alımlarına şarjlı veya torbasız elektrik süpürgesi hediye ediyor. İşte 19 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Lisanssız elektrik üretimi başvuru Haberi

Lisanssız elektrik üretimi başvuru

Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ'ye (TEDAŞ) son iki yıl içinde kendi elektriğini üretmek isteyen 1275 kişi ve kurum başvuruda bulundu.


İlk lisanssız elektrik üretimi başvurusunun yapıldığı Ekim 2012'den bu yana, TEDAŞ'ın, lisanssız elektrik üretiminde proje onay ve kabul işlemleri hızlandırıldı.


AA muhabirinin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerinden derlediği bilgilere göre, bugüne kadar TEDAŞ'a yapılan 976 megavatlık 1275 lisanssız elektrik üretimi başvurusunun, 417'si onaylandı. Kabul aşamasında olan 417 projenin kurulu gücü, 278 megavata karşılık geliyor. Türkiye'de son iki yıl içinde kabulü tamamlanıp işletmeye alınan 156 lisanssız elektrik üretimi projesi bulunuyor. Bu projelerin kurulu gücü ise 56 megavatı buluyor.


Kendi elektriğini üretmek için TEDAŞ'a başvuran kişi ve kurumların yüzde 90'ından fazlası yatırımlarını Güneş Enerjisi Santrallerine (GES) yapmak istiyor. Lisanssız elektrik üretiminde 1142 kişi ve...