25 / 04 / 2024

lojman anlamı

lojman anlamı

Hangi konutlar "lojman" olarak nitelendiriliyor? Lojman nedir? Lojman türleri nelerdir? Sorularınızın yanıtı ve lojman evleri ile ilgili detaylara ve kanun hükümlerine ulaşmak için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Orhangazi'deki eski kaymakamlık lojmanı yıkılacak!

Orhangazi’de yeni kaymakamlık lojmanın devreye girmesi ile birlikte hazineden Orhangazi Belediyesi’ne devredilen eski kaymakamlık lojmanında yıkım çalışmaları önümüzdeki günlerde başlayacak.

Bursa Orhangazi'deki kaymakamlık ve lojman binası yıkılacak!

Bursa Orhangazi Belediyesine devredilen eski kaymakamlık lojmanı yıkılacak. Bursa Orhangazi Belediyesi'ne devredilen eski kaymakamlık lojmanında yıkım çalışmaları önümüzdeki günlerde başlayacak.

Üsküdar Hava Subayları Lojmanı ihalesi Dap Yapı'nın!

Emlak Konut’un yaptığı, Validebağ Korusu’nun karşısındaki Hava Subayları Lojmanı ihalesinde ipi Dap Yapı göğüsledi. Grup, 810 milyon liralık satış gelirinin yüzde 50.15’ini taahhüt etti

Süleyman Çetinsaya: Türkiye'de yapılaşma anlamında büyük yol katedildi!

Kentsel dönüşümle niteliksiz yapıların kaliteli yapılara dönüşmesi gerekiyor Artaş İnşaat ve Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, 17 Ağustos 1999'dan itibaren Türkiye'de yapılaşma anlamında büyük yol katedildiğini söyledi.

Bitlis Güzelsu köyünde 6 dairelik öğretmen lojmanı yapılacak!

Bitlis 'in Ahlat ilçesine bağlı Güzelsu köyünde öğretmenlerin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla 6 dairelik lojman yapılıyor.

Bitlis Güzelsu'ya öğretmenler için lojman yapılıyor!

Bitlis’in Ahlat ilçesine bağlı Güzelsu köyünde öğretmenlerin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla 6 dairelik lojman yapılıyor. Güzelsu köyünde zamanla ihtiyaç doğmasından dolayı lojman yapımına başlanıldığı belirtildi.

Eskişehir Beylikova'ya yeni dükkanlar ve lojman yapılacak!

Beylikova Belediye Başkanı Özkan Alp, ilçedeki Uzunburun Mahallesi muhtarı ve vatandaşlarla bir araya geldi.. Alp, Beylikova merkezde yeni alınan arsanın üzerine 4 dükkan ve 16 dairelik lojman yapılacağını bildirdi.

Genelkurmay, lojman haberini yalanladı!

Mareşal Fevzi Çakmak Köşkü'nün lojman olacağı iddialarına Genelkurmay'dan yalanlama geldi. Genelkurmay Başkanlığı, Mareşal Fevzi Çakmak Köşkü'nün lojman olarak kullanacağına ilişkin haberleri yalanladı.

Aydın PTT Başmüdürlüğü Denizli'de 6 lojman satıyor!

Aydın PTT Başmüdürlü, Denizli ili Merkez ilçesi, Şirinköy- Karataş Mevkii, Bahçelievler Mahallesinde bulunan 6 adet lojmanın satışını kapalı zarf artırma usulü ile 402 bin TL'ye ihale edecek.

Kiptaş Hadımköy 3. etapta cami, okul ve lojman inşaatı ihaleye çıkıyor!

Kiptaş Hadımköy 3. etap cami, okul ve lojman inşaat işini 9 Mart 2015 tarihinde saat 11.00'de ihaleye çıkarıyor. Okul, cami ve lojman inşaatı 420 günde tamamlanacak.

Ela Quality Resort Hotel personel lojman binası, Aktay Otel'e satıldı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Aktay Turizm A.Ş.'nin sahip olduğu lojman binasının Aktay Otel İşletmeleri A.Ş'ye satışını gerçekleştirdi.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı oturduğu lojmanı boşalttı!

Faizleri yeteri kadar düşürmediği için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın neredeyse her gün eleştirdiği Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, 4 yıldır oturduğu Çankaya'daki lojmanı 7 Şubat’ta boşalttı.

Gerger Sağlık Lojmanı tamamlanma aşamasında!

Gerger ilçesinde 2014 yılının Nisan ayında yapımına başlanan sağlık lojmanı bitme aşamasına geldi.Sağlık çalışanlarının en büyük sıkıntılarından biri olan barınma ihtiyacının giderilmesi amacıyla yapılan sağlık lojmanı bitmek üzere.

lojman anlamı Haberi

lojman anlamı

Lojman nedir?

Lojman evleri, kamu konutları olarak da ifade ediliyor. Lojman evleri, bir çalışma yerinde görevlilere, işçilere parasız ya da az bir kira karşılığında verilen konutları ifade ediyor.


Lojmanlarla ilgili hükümler Kamu Konutları Kanunu kapsamında 3. maddede şu şekilde açıklanıyor;


Madde 3 – 

Kamu konutları, tahsis esasına göre aşağıda belirtilen dört gruba ayrılır:

a) Özel tahsisli konutlar; yönetmelikte belirlenecek temsil özelliği olan makam ve rütbe sahiplerine tahsis edilen özel nitelikli konutlardır.


b) Görev tahsisli konutlar; yönetmelikte belirlenecek makam ve rütbe sahiplerine, görevlerinin önemi ve özelliği, 

yetki ve sorumlulukları gereğince tahsis edilen konutlardır.


c) Sıra tahsisli konutlar; hizmet süresi, daha önce kamu konutlarından yararlanma durumu ve süresi, çocuklarının ve bakmakla mükellef olduğu aile fertlerinin sayısı, aile fertlerinin gelir durumu, konuttan yararlanma için bekleme süresi, 

eşinin de bu Kanun kapsamına...