25 / 04 / 2024

londra olimpiyatları

londra olimpiyatları

Londra Olimpiyatları da tıpkı Pekin gibi göz kamaştırdı. Ülkeler, inşaatı yıllar süren olimpiyat tesislerine milyarlarca dolar harcıyor. Peki finişten sonra geriye ne kalıyor?

Ali Ağaoğlu, Olimpiyatlar'da madalya alanlara ev hediye ediyor!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Londra 2012 Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi başarıyla temsil ederek madalya kazanan sporcularımızın her birine oturuma hazır ev hediye ediyor

Empire State binası kırmızı beyaza büründü!

New York'taki "Empire State" binası kırmızı beyaza büründü. Empire State binası bir geceliğine Türk bayrağının renkleriyle ışıklandırıldı

Cüneyt Özdemir: 2020 İstanbul TOKİ olimpiyatları!

Cüneyt Özdemir Radikal Gazetesi'ndeki bugünkü köşesinde Olimpiyatlar'da spora olan destekten çok inşaat kısmıyla ilgilenilmesine dikkat çekti...

Airbnb, Türkiye’deki üyelerine Londra'da konaklama sunuyor!

Londra Olimpiyatları boyunca Airbnb, Türkiye’deki üyelerine benzersiz konaklama seçenekleri ve gerçek bir Londra deneyimi sunuyor

İşe giden İstanbullu Haliç'te otobüsten inip metrobüse koştu!

İşe gitmeye çalışan İstanbullular'ın dünkü görüntüsü Londra Olimpiyatları'nı aratmadı

Ali Ağaoğlu, Aslı Çakır Alptekin'e verdiği daireyi geri almayacak!

İşadamı Ali Ağaoğlu, 2012 Londra Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan ancak daha sonra doping yaptığı anlaşılan Aslı Çakır Alptekin'e o dönemde ödül olarak verdiği daireyi geri almayacak.

Bakü'de olimpiyatlara özel Sporcular Köyü inşa edildi!

Türk kafilesi başkan yardımcısı Çetiner: "Bakü'deki organizasyonun standartları, 2012 Londra Olimpiyatları'ndakinin üstünde" şeklinde konuştu.

Londra'da Endless City projesi hayata geçirilecek!

İngiltere'nin başkenti Londra'da 'Endless City' (Sonsuz Şehir) adı verilen bir projenin hayata geçirilmesi planlanıyor. Yüksekliğinin 300 metreyi bulacağı öngörülen yapı kimilerine ev kimilerine ofis olacak.

2004 Atina Olimpiyatları için yapılan spor tesisleri atıl durumda!

2004 Atina Olimpiyatları için milyonlarca euro harcayan Yunanların pahalı spor tesisleri atıl durumda kaldı. Türkiye 'de geçen yıl 2020 olimpiyatları için bir çok tesis planı yapmıştı...

Londra'da konut fiyatları yüzde 3 düştü!

Londra'da konut şirketlerinin talep ettikleri fiyatları düşürmeye başlaması İngiltere konut piyasasında yavaşlama işareti olarak görülüyor. Konut fiyatları geçen aya göre, yüzde 5.9 düşerek Aralık 2007'den bu yana en büyük gerilemeyi kaydetti.

Tamara Ecclestone’un malikanesi Londra'nın en lüks caddesinde yer alıyor!

Tamara Ecclestone’un (30), Londra’da 57 odalı malikânesinin içi görüntülendi. 25 milyon sterlinden (91 milyon TL) , iç ve dış düzenlemeleri sonrası 70 milyon sterlin (254 milyon TL) değerine ulaşan malikâne, kentin en lüks caddesinde yer alıyor...

Londra'da acil emlak satışları başladı!

İngiliz The Telegraph Gazetesi, emlak fiyatlarındaki artısın devamından kuşkuya düşüp, evlerini bir an önce nakde çevirmeye çalışanlar yüzünden. Londra gayrimenkul piyasasında panik satışların başladığını bildirdi.

Simit Sarayı, Londra'da mağaza açacak!

Ocak 2013’te, Abraaj Capital ile imza aşamasına geldiklerini açıklayan Abdullah Kavukçu, “Satış düşünmüyoruz, halka arz da rafta” dedi. Kavukçu, “Yıl sonuna kadar da Londra’nın en ünlü sokaklarından Oxford Street’te bir mağaza açacağız." şeklinde konuştu.

1938 yılında 163 bin kapasiteli dünyanın en büyük stadı Londra'da yapılacakmış!

1938 yılında 163 bin kapasiteli dünyanın en büyük stadı Londra'da yapılacakmış. Berlin Olimpiyat Stadı'nın bir buçuk misli daha büyük olacak stad 250 bin sterline inşa edilecekmiş.

Good Food Society, Londra'da restoran açacak!

Türk girişimciler yurtdışında restoran atağına kalktı. İstanbul Doors'un 4 eski patronu da ünlü İtalyan Frescobaldi ailesi ile Londra'da restoran açacak. Ortaklar daha sonra da 1'i Türk olmak üzere 3 restoranı daha devreye sokacak.

Londra Kulesi’nin çevresine 800 bin seramik gelincik yerleştirilecek!

Birinci Dünya Savaşı’nın başlamasının 100. yıldönümü için İngiltere’deki Londra Kulesi’nin çevresine 800 bin seramik gelincik yerleştirilecek. Şehit askerleri temsil eden gelinciklerin bir kısmı kulenin bahçesine yerleştirildi

Londra'da bir gecede 3 bin yıldırım düştü!

İngiltere'nin başkenti Londra'da bir gecede 3 bin şimşek çaktı. Buna, sıcak hava ve alçak basıncın bir araya gelmesi neden oldu. Sadece başkent değil, İngiltere'nin tamamı önceki gün yaşanan fırtınadan etkilendi.

Londra'daki İmparatorluk Savaş Müzesi 40 milyon sterline restore edildi!

İngiltere'nin başkenti Londra' daki İmparatorluk Savaş Müzesi 40 milyon sterlin tutan restorasyonun ardından kapılarını yarın ziyaretçilere açacak. 1. Dünya Savaşı bölümüne 60 yeni obje eklendi...

londra olimpiyatları Haberi

londra olimpiyatları

Dünyanın dört bir yanında vaktiyle milyarlarca dolar harcanan olimpiyat tesisleri şimdi ne halde? 


* Pekin’de 2008’de inşa edilen ‘Kuş Yuvası’ lakaplı dev stadyum, bir zamanlar Çin’in övünç kaynağıydı. 480 milyon dolara mal olan ‘yuva’nın şaşaalı günleri artık geride kaldı. ‘Disneyland’vari bir eğlence parkına, Çin’in ‘ilk rodeo’suna, konserlere ve tek tük futbol maçlarına ev sahipliği yapan stadın yıllık masrafı 11 milyon dolar. Yapım masraflarının ancak 30 yılda karşılanacağı tahmin ediliyor. 


* 2004’te krizin eşiğindeki Yunanistan ’a 15 milyar euroluk darbe vuran olimpiyatlar bütçeye hâlâ yük oluyor. Sadece yenilenmesi ve yıllık bakımı 60 milyon euro tutan tesisler bir zamanlar Avrupa’nın en eksiksiz atletizm kompleksiydi. Bugün tesis o kadar bakımsız ki olimpiyat sporcuları antrenman için Güney Kıbrıs’a gidiyor. 


* İnşaatı 4 yıl süren, 800 milyon...