19 / 04 / 2024

macaristan türkiye konsolosluğu ne zaman açılacak

macaristan türkiye konsolosluğu ne zaman açılacak

Kağıthane Polat Ofis'te olan Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu'nun yeni hizmet binası, düzenlenen törenle açıldı. Törende, Türkiye ile Macaristan arasındaki ticari ilişkilerin önemli seviyeye ulaşıldığı söylendi.

Türkiye'de 10 kişiden 4'ü oturduğu konutun depreme karşı dayanıklı olduğuna inanmıyor!

Yapılan son araştırmalara göre, Türkiye'de her 10 kişiden 4'ü oturduğu evin depreme karşı dayanıklılığına güvenmiyor. 

Ruslar artık Türkiye yerine Macaristan’dan konut almak istiyor!

Rusların Avrupa'da emlak alma iştahı tekrar kabardı. RBC gazetesi, Macaristan ve Güney Kıbrıs'tan konut alma isteğinin Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) geride bıraktığını belirtti.

Türkiye'nin ilk zırhlı SUV'u TULGA 2025'te yollarda olacak!

BMC İcra Kurulu Üyesi ve Üst Yöneticisi Murat Yalçıntaş yaptığı açıklamada BMC tarafından üretilen Türkiye'nin ilk yerli ve milli, doğuştan zırhlı SUV'u "TULGA"nın 2025 yılında yollarda olacağını söyledi.

Türkiye Sigorta Birliği’nin yeni Başkanı açıklandı! Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, TSB Başkanı oldu!

Türkiye Sigorta Birliği’nin (TSB) Olağanüstü Genel Kurulu’nda yapılan seçimler ile sigortacılar yeni başkanını seçti. TSB Başkan Yardımcısı olan Uğur Gülen, birliğin Başkanlık görevine seçildi.

İşte şu anda Türkiye'de satılan en ucuz SUV otomobil; Fiyatı sizi şaşırtabilir

Yılın ilk çeyreğinden bu yana otomobil fiyatlarındaki olağanüstü yükselişlerin sürdüğü şu günlerde dev otomobil markası Fiat yine bekleneni yaptı. Şu anda  Türkiye'de satılan en ucuz SUV otomobil Fiat Egea Cross oldu. İşte detaylar...

Prof. Dr. Celal Şengör resmen uyardı: Türkiye ciddi bir deprem tehdidi altında! Ege ve Doğu Anadolu'yu işaret etti!

Prof. Dr. Celal Şengör, Türkiye’nin farklı bölgelerinin deprem riski altında olduğuna dikkat çekti ve yaptığı açıklamada Ege ve Doğu Anadolu'yu işaret etti. İşte Şengör'ün o açıklamaları...

İphone almak artık sadece hayal! Türkiye fiyatları o kadar uçtu ki artık satılmayacak!

Türkiye'de yakın zamanda uygulanan zamlar ve vergi oranlarındaki artış, hizmetler ve ürünlerin durumunu köklü bir şekilde değiştirdi. Bu durum, piyasa dinamiklerini tamamen yeniden şekillendirdi. İphone modellerinin fiyatlarının Türkiye’de neden bu kadar pahalı olduğu dikkat çekiyor.

Türkiye'nin otomobili Togg'u almak için bekleyenlere müjde! Togg’un ilk mağazası açıldı!

Türkiye'nin otomobili Togg'u ön siparişle satın alan ve aracının teslim edilmesini bekleyen vatandaşlara müjdeli haber geldi.

Bu fiyatlar izdiham yaratır! Tüm Türkiye'de fiyatlar indi! Sepetler peş peşe dolacak! Tarım Kredi 17 Şubat kataloğu

Tarım Kredi şubat ayı aktüel ürünler kataloğunu yayımladı. Bu fiyatlar izdiham yaratır! Tüm Türkiye'de fiyatlar indi! Sepetler peş peşe dolacak! Tarım Kredi 17 Şubat kataloğu fiyat listesi...

Ucuz havayolu şirketi Türkiye uçuşlarına başlıyor

Ylda 800 bin yolcu taşıyacak Macirastan merkezli ucuz havayolu şirketi Wizz Air, Türkiye uçuşlarına başlıyor. Şirket ilk etapta İngiltere, Macaristan ve Bulgaristan'dan direkt uçuşlar gerçekleştirecek.

Dev bankadan Türkiye için korkutan uyarı! Kur krizi kapıda mı?

Japonya'nın önde gelen bankalarından Nomura, Türkiye'nin de aralarında olduğu 7 ülke ile ilgili kritik bir uyarıda bulundu. Dev banka, Türkiye, Mısır, Romanya, Sri Lanka, Çek Cumhuriyeti, Pakistan ve Macaristan'da kur krizi yaşanma riski olduğunu açıkladı.

Rusya Türkiye’nin öncü olduğu tahıl koridoru anlaşmasını askıya aldı

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan son açıklamaya göre, Türkiye’nin öncü olduğu tahıl koridoru anlaşması askıya alındı. Rusya, bu karara gerekçe olarak ise devam eden savaşı gösterirken "Terör eylemi" vurgusu yaptı.

Shopify Türkiye’deki e-ticaret koçu olarak Courself.co’yu seçti

E-ticaret altyapısa destek veren platform Shopify, Türkiye’deki ilk e-ticaret koçu olup Courself.co’yu seçtiğini bildirdi. İşte detaylar...

macaristan türkiye konsolosluğu ne zaman açılacak Haberi

macaristan türkiye konsolosluğu ne zaman açılacak

Törende konuşan Macaristan Güvenlik Politikaları ve Uluslar arası İşbirliği’nden Sorumlu Devlet Bakanı Istvan Mikola,Türkiye ile Macaristan arasındaki dostluğun çok eskilere dayandığını belirterek, iki ülkenin son yıllarda benzer hedefler üstlendiğini söyledi.


Mikola, Türkiye ile Macaristan arasındaki ticari ilişkilerin önemli bir seviyeye ulaştığını kaydetti. Macaristan Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss ise, bu etkinliğin Türkiye ile Macaristan arasındaki güçlü bağı gösterdiğini ifade ederek, “Yeni hizmet binasının açılması, iki tarafın birbiriyle uyumlu çalışmasının bir sonucu olarak görünüyor” dedi.


Macaristan İstanbul Başkonsolosu Hendrick Balazs de, ‘’Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu’nun yeni hizmet binasının açılması, yoğun Macar-Türk ilişkilerinin başarılı bir sonucu olarak görüyoruz. Bu binanın gelecekte bunun gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yapacağına inanıyorum” diye konuştu.


Ulusal ve uluslar arası birçok kurumun temsilcisinin de katıldığı açılışta, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç...