25 / 04 / 2024

mahalle bazlı plan

mahalle bazlı plan

AK Parti’nin 10 maddeden oluşacak yerel seçim manifestosunda dikey yapılaşmayı körükleyen parsel bazlı tadilatlar yerine sadece ada ya da mahalle bazlı planlara vize çıkacak.

İmarda yeni dönem resmen başlıyor: Artık arsa bazlı değil ada bazlı dönüşüm yapılacak!

AK Parti’nin belirlemiş olduğu 5 yıllık yerel yönetim vizyonunda imar planı değişikliklerinde yeni bir dönemin de kapısı aralanıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre artık arsa bazlı değil ada bazlı dönüşüm yapılacak.

Ataşehir'de imar planı değişikliği bekleyen 7 mahalle için son dakika müjdesi!

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, imar planı değişikliği bekleyen 7 mahalleye son dakika müjdesi verdi. İşte o gelişme... 

Kartal'ın 3 mahallesindeki riskli alana ilişkin 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Kartal İlçesi, Yukarı Mahalle, Kordonboyu Mahallesi ve Petrol-İş Mahallesi Riskli Alana İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Kartal'ın 3 mahallesindeki riskli alanların imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Kartal İlçesi, Yukarı Mahalle, Kordonboyu Mahallesi ve Petrol-İş Mahallesi Riskli Alana İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Gaziosmanpaşa'daki 65 bin 600 metrekarelik riskli alanın imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Gaziosmanpaşa İlçesi, Yeni Mahalle (9A) Riskli Alanının yaklaşık 6,56 hektarlık (65 bin 600 metrekare) kısmına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına askı itirazları kapsamında yapılan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Gaziosmanpaşa Yenimahalle 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Gaziosmanpaşa İlçesi, Yeni Mahalle (9A) Riskli Alanının yaklaşık 6,56 hektarlık kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Kartal Esentepe'de imar planı bilgilendirmesi yapıldı!

Kartal Belediyesi, Esentepe Mahallesi’nin imar planıyla ilgili üzerine çalışılan güncelleme planlarıyla ilgili mahalle sakinlerinin de katıldığı bir toplantı gerçekleştirdi.

Gaziosmanpaşa Yenimahalle 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Gaziosmanpaşa İlçesi, Yeni Mahalle (9A) Riskli Alanının Yaklaşık 6,56 Hektarlık Kısmına İlişkin, 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Antalya Duraliler'in imar planına meclisten onay!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepez İlçesi Duraliler Mahallesi’nde mahkeme kararı ile plansız kalan bölgeyi mahalle sakinlerinin isteklerine göre yeniden planladı. Yeni imar planı Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nce onaylandı. 

Burdur'daki 4 mahallenin imar planına tepki!

Burdur Belediyesi'nin Bağlar, Hızır İlyas, Menderes ve Bahçelievler mahallelerinde uygulanan imar planı mahalle halkından bazılarının tepkisine yol açtı.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’ne imar planı çağrısı!

Ankara Boztepe Mahalle muhtarı Ali Yıldırım, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde reddedilen imar planı için çağrıda bulundu. Muhtar Yıldırım; “Bizi bu manzaradan kurtarın” dedi.

Belediyelerin imar yetkisine yeni düzenleme!

Yerel yönetimlerin imar yetkilerini sınırlandıracak kanun teklifi bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunuldu. Yeni düzenlemede, belediyelerin parsel bazlı plan değişikliği kısıtlandırılacak... 

Keyfi olarak parsel bazlı şahıs lehine plan tadilatı engellenecek!

Ak Parti’de Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, yerel yönetimler yasa taslağının sonuçlandığına dair bilgiler aktardı: Özhaseki, “Tadilat yapılacak parsel üzerinde geriden bakıldığında okunacak kadar büyük bir levhayla plan tadilatı ilan edilecek” dedi…

mahalle bazlı plan Haberi

mahalle bazlı plan

AK Parti 31 Mart yerel seçimler için 10 maddelik plan hazırlıyor. 2023 vizyonunun izlerini taşıyacak plan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak. Yerel Yönetimler Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin hazırladığı kararda yatay mimari çağrısı ön plana çıkacak.

Dikey mimarileşmeye sınır

Yeni Şafak'tan Fazlı Şahan'ın haberine göre, yerel seçimler için üretilecek projelerde de yatay mimari vurgusu yapılacak. Yerel seçim sürecinde belediye başkan adaylarının hazırlayacağı ve halka sunulacak projelerde de yatay mimari anlayışı öne çıkacak. Toplu konut projeleri de yine bu anlayışa uygun şekilde hazırlanırken, konutların inşaatları öncesinde cami, okul, sosyal yaşam alanları planlanarak yapılacak. Dikey mimarileşmeye sınır getirilirken yatay mimarileşmenin önü açılacak.

Parsel bazlı imar planlarına izin yok

10 maddelik manifestoda şehirlerin imar planı ile ilgili de önemli düzenlemelerin sinyallerine yer verilecek. Şehirlerin...