23 / 04 / 2024

mahalli bilirkişiler

mahalli bilirkişiler

2B rayiç bedel tespiti vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biridir. 2B kapsamında yapılan rayiç bedel belirleme çalışmalarında söz konusu taşınmazların rayiç bedeli yaklaşık 27 milyar lira...

Bilirkişiler tek tek açıkladı: Deprem bölgesinde ağır hasar gören konut sayısı 507 bin!

Depremden zarar gören şehirlerde incelemeler yapan akademisyen bilirkişiler, ağır hasar gören konut sayısıNIN 507 bin olduğunu söyledi. İşte detaylar...

İzmir depremine yönelik soruşturmada gözaltı sayısı 20'ye yükseldi!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında bilirkişiler tarafından hazırlanan raporda 22 kişi için gözaltı kararı çıkmıştı. 4 kentte yapılan operasyonda 20 kişi gözaltına alındı.

İzmir depremine yönelik soruşturmada gözaltı sayısı 18'e yükseldi!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında bilirkişiler tarafından hazırlanan raporda 22 kişi için gözaltı kararı çıkmıştı. 4 kentte yapılan operasyonda 18 kişi gözaltına alındı.

Kartal'daki binanın enkazında delil toplanıyor!

Kartal'da 21 kişinin yaşamını yitirdiği, 14 kişinin de yaralandığı Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, Cumhuriyet savcıları bilirkişiler eşliğinde delil topladı.

Vakıf GYO, Marmara Metal davasına bilirkişi raporu sundu!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Marmara Metal Mamülleri Anonim Şirketi ile arasında görülen davaya ilişkin bilirkişi raporunu mahkemeye sundu.

Etiler Polis Yüksekokulu'nun imar değişikliğine bilirkişi raporu!

İstanbul Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisine ilişkin açılan davada bilirkişi raporu tamamlandı. Raporda, söz konusu imar planı değişikliğinin kamu yararına ve çevre düzeni planlarına aykırı olduğunu belirtildi.

Artvin maden sahalarına bilirkişi incelemesi!

Artvin'de, Yukarı ve Aşağı Maden köylerinde altın madeni işletmesi ve kurulacak siyanür havuzlarına karşı verilen, 'ÇED gerekli değildir' kararının iptali istemiyle açılan dava sonrası bölgede bilirkiş heyeti inceleme yaptı.

Aliağa-Foça Termik Santrali'nin ÇED olumlu raporuna bilirkişi kararı!

Aliağa ile Foça arasında ENKA şirketi tarafından yapılmak istenen termik santralle ilgili bilirkişi keşfinin raporu açıklandı. ÇED olumlu kararının yetersiz olduğu kanısına varıldı.

Zeytinburnu 16.9 gökdelenlerine bilirkişi raporu!

Tarihi yarımadada yer alan 16.9 gökdelenleri için verilen tıraşlama kararını uygulamayan Zeytinburnu Belediyesi’nin gerekçesi bütçe yetersizliği oldu ama kamulaştırma bedeli gösterdiği bilirkişi raporu ile belgelendi.

Mesleki yeterlilik belgesinden işçiler habersiz!

Mesleki yeterlilik belgesi olmayan işçiler 25 Mayıs’tan itibaren şantiyeye giremeyecek. 1 milyon işçiden sadece 40 bini belge almış durumda. İşçilerin büyük bölümünün hâlâ belgeden haberi yok...

Karabük Çerçiler Sosyal Yaşam Merkezi'nin temeli atıldı!

KARABÜK'te, Çerçiler Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi'nin temeli törenle atıldı. Karabük Belediyesi tarafından kentte 21.'si yaptırılacak yaşam merkezinin temel atma törenine Belediye Başkanı Rafet Vergili, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı

İflas ertelemeye 7 maddelik öneri!

Bankalar Birliği, suiistimal edilen iflas erteleme sistemiyle ilgili 7 maddelik öneri hazırladı. Başkan Hüseyin Aydın, “Ne yetenekli bilirkişiler var ki, bir firmanın iyileşeceğine 1 günde karar verebiliyor” dedi.

Nail Çiler: Kentsel dönüşüm Kocaeli için zorunlu!

Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği'nin ziyaretinde açıklamalan yapan Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Kocaeli'de imar sıkıntısı olduğunu belirtirken, Kentsel Dönüşümün Kocaeli için zorunluluk olduğunun altını çizdi.

mahalli bilirkişiler Haberi

mahalli bilirkişiler


6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun kapsamında 2B rayiç bedel tespitinde satış bedeli, rayiç bedelin yüzde yetmişi olarak belirlendiğinden, toplam satış bedeli 19 milyar TL’dir.


Ancak;


-Peşin satışlarda ilave yüzde 20 indirim yapılması,

-Bedelsiz iade edilecek taşınmazların bulunması, 

-Bazı taşınmazların kullanıcısının bulunmaması nedeniyle satışa konu edilmeyecek olması, 

-Proje alanında kalması nedeniyle ilgili idareye emlak vergi değerinden devredilecek taşınmazların bulunması,

gibi hususlar dikkate alındığında beklenen satış bedeli 9 milyar 800 bin TL’dir.  


Kanun gereği idarece belirlenen bedeli itiraz ve dava edemeyecekleri dikkate alınarak vatandaşların mağdur olmamaları için gerekli hassasiyet gösteriliyor, kaygı duymalarını gerektirecek bir durum bulunmuyor.


Kontrol çalışmalarında, taşınmazların; mahallinde parsel bazında fiili tespitleri, imar durumları, alt yapı yatırımlarından yararlanıp...