26 / 04 / 2024

mahkemenin kayyum ataması

mahkemenin kayyum ataması

Kayyum (kayyım), belli bir iş için görevlendirilmiş olup, vesayet makamının talimatına aynen uymak zorunda oluyor. Peki kayyum hangi hallerde atanır? Kayyumluk görevi ne zaman sona erer?

Öğretmenlere müjde! Bugün 45 bin öğretmen ataması yapılacak!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 45 bin öğretmen atamasının olacağını açıkladı. İşte atamaya ilişkin detaylar...

Bakan resmen açıkladı! 45 bin öğretmen atamasında son dakika! Öncelik deprem bölgesinde olacak!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 45 bin öğretmen ataması ile ilgili açıklamalarda bulundu ve önceliğin deprem bölgesinde olduğunu aktardı. 

45 bin öğretmen ataması için tercih kılavuzu! Branş, kadro ve iller listesi için tıklayın!

45 bin öğretmen ataması için tercih kılavuzu yayınlandı! Milli Eğitim Bakanlığı, 45 bin öğretmen ataması tercih sürecinin bugün başladığını duyurdu. Adaylar, atama tercihlerini 6 Mayıs tarihine kadar yapabilecekler. Sonuçlar ise 8 Mayıs tarihinde açıklanacak.

Engelli öğretmen ataması 2023! Engelli öğretmen ataması başvuruları ne zaman? 3500 engelli öğretmen atama branş dağılımı

Milli Eğitim Bakanlığı engelli öğretmen alımı yapılacak. 2023 yılında 3 bin 500 engelli öğretmen alımı gerçekleştirilecek. Peki 3500 engelli öğretmen ataması ne zaman? İşte detaylar!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmen duyurdu! Beklenen haber sonunda geldi! 517 memur ataması yapılacak! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından binlerce kişinin yüzünü güldürecek duyuru geldi. Yapılan duyuruya göre, kamu kurum ve kuruluşlarına 517 atama yapılacak. Peki kimler atanacak? Kimlerin ataması yapılacak? İşte detaylar...

3 bin 500 engelli öğretmen atamasında tarih belli oldu! Bakanlık resmen açıkladı! EKPSS'den en az 50 puan şart! 

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan engelli öğretmen atamasına ilişkin son dakika açıklaması geldi. Atama tarihleri belli oldu. İşte detaylar..

2023 MEB 45 bin öğretmen ataması başvuru ekranı burada! Hemen bakın!

Millî Eğitim Bakanlığı 45 bin öğretmen ataması için başvuru kılavuzunu paylaşırken 103 farklı alanda 45 bin öğretmen alımı yapılacağı öğrenildi. Peki, 45 bin öğretmen ataması başvuru detayları nelerdir? İşte merak edilenler...

Meb 45 bin öğretmen ataması ön başvuru süreci başladı! Öğretmen ataması ön başvuru nasıl yapılır? 103 branşta atama!

'Öğretmen ataması ön başvuru ne zaman, nasıl yapılır?' sorularının yanıtları merak ediliyor. Öğretmen atamaları ön başvuru işlemleri bugün resmen başladı. Peki öğretmen ataması ön başvuru nasıl yapılır?

Cumhurbaşkanı duyurdu! 45 bin öğretmen ataması yapılacak!

Öğretmen adaylarına müjde! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. 45 bin öğretmen ataması yapılacak. İşte detaylar!

Bakanlıktan deprem ataması! Sonuçlar açıklandı mı? Tıklayıp öğrenin!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem bölgesinde görev almak isteyen doktor, hemşire ve tüm sağlık çalışanları için talep sistemi açıldığını aktarmıştı. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı deprem ataması sonuçları açıklandı mı sorusunun yanıtı merak konusu oldu.

20 bin öğretmen ataması yapılacak! MEB 2022 öğretmen ataması başvurularını açıkladı

MEB tarafından gerçekleştirilecek 20 bin öğretmen ataması için ön başvuru süreci başlıyor. MEB 2022 öğretmen ataması başvuruları nasıl yapılır? İşte detaylar…

Ziraat Bankası'na kayyum atandı! Flaş gelişmenin nedeni belli oldu

Ziraat Bankası'nın Almanya'da faaliyet gösteren International şubesine Alman Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu tarafından kayyum atandı.

Mesa Mesken'de 3 yeni genel müdür yardımcısı ataması! 

53 senedir gayrimenkul sektöründe güven ve kalite ile öne çıkan Mesa Mesken'de 3 yeni genel müdür yardımcısı ataması yapıldı. 

mahkemenin kayyum ataması Haberi

mahkemenin kayyum ataması

Kayyum hangi hallerde atanır?

Kayyum (kayyım), belli bir iş için görevlendirilmiş olup, vesayet makamının talimatına aynen uymak zorunda oluyor. Bilindiği üzere kayyumlar, belirli işleri görmek veya malvarlığını yönetmek için atanıyor.


Temsil kayyımlığı, kayyımın yapmakla görevlendirildiği işin bitirilmesi halinde sona eriyor. Yönetim kayyımlığı, kayyımın atanmasını gerektiren sebebin ortadan kalkması veya kayyımın görevden alınmasıyla sona eriyor.


Yasal danışmanlık, vesayetin kaldırılmasına ilişkin hükümler uyarınca vesayet makamının kararıyla sona eriyor.


Atamanın ilân edilmiş olması veya vesayet makamının gerekli görmesi hâllerinde, kayyımlığın sona erdiği de ilân olunuyor. Kayyum hangi hallerde atanır?


Kayyumun hangi hallerde atandığına ilişkin esaslar, Medeni Kanun kapsamında şu şekilde açıklanıyor:


Kayyımlığı gerektiren haller

I. Temsil

MADDE 426.- Vesayet makamı, aşağıda yazılı olan veya kanunda gösterilen diğer hâllerde ilgilisinin isteği üzerine veya re'sen temsil kayyımı atar:

1. Ergin bir kişi, hastalığı,...