28 / 03 / 2024

Mahmut Nüvit Doksatlı özgeçmiş

Mahmut Nüvit Doksatlı özgeçmiş

Mimar Mahmut Nüvit kimdir? Mimar Mahmut Nüvit, bugüne kadar hangi işlere imza attı? Mahmut Nüvit, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Mimar Mahmut Nüvit Doksatlı..

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Okul Öncesi eğitim ücretlerinin tamamının kaldırılacağını duyurdu!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitim ücretlerinin tamamının kaldırılacağını açıkladı. Bakan Özer, Türkiye genelinde eğitime erişimi kalıcı kılmak için çalışmaların sürdüğünü vurguladı. Detaylar haberimizde...

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun Yapısının Yeniden Belirlenmesini İstiyor!

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Asgari ücret tespit komisyonunun yapısının katılımcı bir anlayışla yeniden belirlenmesini istediklerini duyurdu.

Mahmut Tanal'dan ormanlık alanların imara açılmaması için kanun teklifi!

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, orman yangınlarında küle dönen ormanlık alanların imara açılmaması için TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi verdi. 

Mahmut Demirtaş Mardin'deki inşaat çalışmalarını inceledi!

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mahmut Demirtaş, yapılması planlanan projeleri ve devam eden çalışmaların alanlarında incelemelerde bulundu.

Mahmut Çelikus: Devlet kiracıların ödemelerine kolaylık getirmeli!

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgınına karşı işletmeler için alınması gereken önlemler konusunda yaptığı açıklamada, işletmelerin ay sonunda ödeyecekleri kira ödemelerine destek sağlanması gerektiğini belirtti…

Mahmut Geyik: Köylerdeki yapıların denetlenmesi gerekiyor!

Şehir Plancıları Odası Van Temsilci Yardımcısı Mahmut Geyik, İran'da meydana gelen, Van'da da hissedilen deprem hakkında açıklamalarda bulundu. Geyik, can kaybının sebebinin köylerdeki evlerin dayanıksız kerpiç evler olması sebebiyle yaşandığını belirtti...

Mahmut Özgener: İzmir acilen dönüşmeli!

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, "İzmir acilen kentsel dönüşüme ihtiyaç duyan illerin başında geliyor'' dedi.

Mahmut Özgener: Dalgakıran'da süre uzatılsın!

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, düzenlenen meclis toplantısında Oda ve İzmir ile ilgili taleplerini sıraladı. Özgener,  Dalgakıran Projesi'nde sözleşme süresinin uzatılmasını talep etti.

Makyol İnşaat'ın acı günü! Mahmut Mustafaoğlu vefat etti!

Makyol İnşaat Onursal Başkanı Saffet Çebi'nin arkadaşı Mahmut Mustafaoğlu vefat etti. Makyol İnşaat taziye ilanı yayınladı.

Mahmut Asmalı'nın annesi Fatma Asmalı son yolcuğuna uğurlandı!

Ak Yapı Yönetim Kurulu Başkanı ve MÜSİAD Başkan Vekili Mahmut Asmalı’nın annesi Hacı Fatma Asmalı bugün son yolculuğuna uğurlandı...

Mahmut Asmalı'nın annesi Fatma Asmalı vefat etti!

Ak Yapı Yönetim Kurulu Başkanı ve MÜSİAD Başkan Vekili Mahmut Asmalı’nın annesi Hacı Fatma Asmalı vefat etti. 

Mon Danışmanlık İnşaat Yatıırm Anonim Şirketi kuruldu!

Mon Danışmanlık İnşaat Yatıırm Anonim Şirketi Mahmut Önügören ve Osman Nuri Önügöre ortaklığında 500 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Merhum Mahmut Çapan'ın 40 mevlidi bugün!

Gürbüz Çapan ile Çetin Çapan, merhum babaları Mahmut Çapan'ın vefatının 40. gününde Esenkent'teki baba evinde mevlit okutuyor..

Mahmut Nüvit Doksatlı özgeçmiş Haberi

Mahmut Nüvit Doksatlı özgeçmiş

Mahmut Nüvit Doksatlı kimdir?

Mahmut Nüvit Doksatlı, 1957 Samsun doğumludur. Doxato (Kavala / Yunanistan) ve İstanbul arası ticaret yapan Ali Rıza beyin ve İstanbul Fatih semtinde yaşayan Nebiye hanımın evlenerek Samsuna mübadele sonucu yerleşmeleriyle babası Necdet bey Samsunda doğmuştur.


Annesinin annesi; Emine hanım Erzincan Kemaliyeden Bafraya yerleşmiş Çerkes kökenlidir. Yine annesinin babası; matbaacı ve gazeteci Zühtü beyin babası Samsuna göçeden Kafkas Çerkezlerinin tercümanı olması sebebiyle tercüman zade Zühtü bey diye çağrılmaktadır. Çocukluğu Bafra Samsun ve diğer Karadeniz şehir ve kasabalarında geçmiştir


Güzel Sanatlara ilgisi daha çok küçük yaşlarda ortaya çıkmış ve değerlendirilmiştir. Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek okulundaki eğitimi, sürecinde avangart sokak tiyatrosu yapmış, sanat yazıları ve eleştirileri yazmaya başlamıştır.


Çocuk yaşlarından beri ören yerlerine yaptığı gezileri; 20li yaşlardan sonra yurtdışı gezilerde ve müzelerde...