19 / 04 / 2024

mal alınca belediye

mal alınca belediye

Emlak vergisi, mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için ödeniyor. Hangi taşınmazın kime ait olduğunun tespiti için belediyeye bildirim yapılıyor. Peki, ev alınca beyanname ne zaman verilir?

Ev alıp satmak isteyenler dikkat! Sahte emlak komisyoncusundan tam 430 bin Euro'luk dolandırıcılık!

Yaşlı kişileri, emlak komisyoncusu olduğunu belirterek mal alım-satımı ve/veya kiralama kisvesi altında tam 430 bin Euro dolandıran bir kadın tutuklandı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Kıbrıs Başbakanı Üstel'den yabancı yatırımcı açıklaması! İmar planı için çalışma başlattık!

Kıbrıs Başbakanı Ünal Üstel, Meclis’teki konuşmasında, yabancılara mal alımı konusunu ele alarak bu kapsamda imar planı için çalışma başlattıkların açıkladı.

800 bin lira konut kredisinin ödeme planı neler? Toplam ödeme tutarı ne kadar?

Konut kredisi almak isteyen vatandaşlar ödeme planını ve toplam ödeme tutarını merak ediyor. Peki, 800 bin lira konut kredisi alınca toplam ne kadar ödeme yapılıyor? Aylık ödeme tutarları neler? İşte detaylar...

Şufa hakkı nedir? Şufa hakkı nasıl engellenir?

Şufa hakkı, Türk Borçlar Kanunu’nda düzenlenen haklardan biridir. Mal alım satışında mal sahibine hak tanıdığı için önemli bir kavramdır. Peki şufa hakkı nedir, hangi durumlarda geçerlidir veya geçerli değildir, şufa hakkı nasıl engellenir? Şufa hakkı ile ilgili bilinmesi gerekenler…

İş Bankası ve Bizim Market kampanyası! İş Bankası bunu yapana toptan alışverişe 400 TL veriyor!

İş Bankası, özellikle esnaf ve toptan mal alıcılarının ilgisini çekecek bir kampanyayı duyurdu. Banka, Bizim Toptan marketler zinciri ile işbirliği yaparak, müşterilerine 400 TL değerinde MaxiPuan kazanma fırsatı sunuyor.

Bu markette hem ayçiçek hem zeytinyağında dev indirimler başladı! 2 litre yağ 62 TL’ye düştü!

Sıvıyağlarda Ramazan öncesi dev bir indirim kampanyasına imza atan Migros Markette ayçiçek yağı, zeytinyağı ve organik yağ çeşitlerinin fiyatlarını görenler inanamıyor. Vatandaş soluğu markette alınca stoklar hızla erimeye başladı.

Artık tek tek alınca bile pahalıya geliyor! Vatandaş ne yapacağını şaşırdı!

Hayat pahalılığı nedeniyle kilogramla alışveriş yapamayan insanlar pazara ve markete gittiklerinde ürünleri tane ile almaya başladı. Fakat ürünler tek tek alınınca bile oldukça pahalıya geliyor.

Powertec saç kurutma makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 01 Mart 2023 fiyat listesi

Duş alınca en zevk alınan şey saç kurutmak fön çekmek. E saç kurutma makineniz ne kadar kuvvetliyse saçlarınız o kadar hacme kavuşur. Powertec saç kurutma makinesi ile size destek olmak istedik.  Peki Powertec saç kurutma makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?

Kredi faizleri yüzde 50’ye dayandı, mal alımında vade farkı patladı!

Türkiye’de reel faiz oranları yüzde 50’lere dayanırken, banka kredisi bulamayan iş dünyası, fabrikasına mal almak için toptancıların yüzde 40’ları aşan vade farkına razı olmak zorunda kalıyor.

Maliyetler yükselince sektör yetkilileri uyardı! Kriz olması çok yakın!

Kırmızı et ve girdi maliyetleri bu sene geçtiğimiz seneye nazaran çoğalınca kırmızı et için dişi hayvan kesimi çoğaldı. İsa Coşkun, Döviz kurunda yaşanan büyümeden dolayı, şimdi süt arzını, ileride de besi sığırcılığını olumsuz etkileyebilir dedi.

Yaşlılar kaç yaşından sonra mal satamaz?

Tapuda mal alım ve satış işlemleri için belli bir yaş aralığı bulunmaktadır. Bu yüzden vatandaşlar, “Yaşlılar kaç yaşından sonra mal satamaz?” sorusunu sık sık sorarlar.

Kaç yaşından sonra mal satışı yapılamaz?

Tapuda mal alım ve satışlar belli kurallar çerçevesinde gerçekleşiyor. Peki bu kurallar nelerdir? Kaç yaşından sonra mal satışı yapılamaz? İşte detaylar!

Hemen 65 yaşına kadar ilkokul mezunu çok sayıda personel alınacak! Belediye şirketi iş ilanını acil koduyla duyurdu!

Personel alımları tüm hızıyla sürerken, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden yeni bir personel alımı ilanı daha yayımlandı. Söz konusu ilana göre, belediye şirketine 65 yaşına kadar ilkokul mezunu çok sayıda personel alınacak. İşte o personel alımı ilanı ile ilgili detaylar...

mal alınca belediye Haberi

mal alınca belediye

Ev alınca beyanname ne zaman verilir?

Emlak vergisi, mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi mükellefi de taşınmazın sahibi oluyor. Hangi taşınmazın kime ait olduğunun tespiti için belediyeye mal beyanında bulunuluyor.


Örneğin ev alınca, belediyeye bildirim yapılması gerekiyor. Bu görev ise taşınmaz malı satın alanda oluyor. Peki, ev alınca beyanname ne zaman verilir?


Beyanname, taşınmazın alındığı senenin sonuna kadar veriliyor. Ayrıca taşınmaz malı yeni alan vatandaşlar ilk sene emlak vergisinden muaf tutuluyor. O senenin emlak vergisinden taşınmaz malın eski maliki sorumlu oluyor.


2015 yılında gayrimenkul alanların yıl sonuna kadar beyanname vermeleri gerekirken; emlak vergisi ödemeleri ise 2016 yılında başlayacak.


Beyanname örneği..

.................  BELEDİYE BAŞKANLIĞINA

.................  İL-İLÇE-BELDE


Emlak Vergisi Sicil No: ................. 

Vergi Kimlik Numarası: .................


MÜKELLEFİN

Soyadı

Adı (Kurum İse Unvanı)

Baba Adı

Doğum Yeri/Tarihi

Nüfusa K. Olduğu Yer

Uyruğu

Cilt No

Aile...