19 / 04 / 2024

mal sahibi dükkanı sattı

mal sahibi dükkanı sattı

Gayrimenkul mevzuatına göre mal sahibi kiraya verdiği taşınmazını isterse daha sonra satabiliyor. Bu durum karşısında bazı hakları bulunuyor. Peki, satılan dükkandaki kiracının hakları nelerdir?

Dükkan sahibim dükkanı sattı ne yapmalıyım?

Taşınmazın kiraya verilmesi, mal sahibi isterse taşınmazı satabiliyor. Peki, siz de bir dükkan kiraladıysanız ve "Dükkan sahibim dükkanı sattı ne yapmalıyım?" diye soruyorsanız işte yanıtı..

Fahiş kira artışı bir ekmek teknesini daha kapattı! Dükkan sahibi 5 bin TL kira bedelini 30 bin TL yaptı...

Aydın Didim’de sahibi ve ustasının bir kadın pide ustası olan Bahçivan Pide Salonu dükkan sahibinin mağduru oldu. Dükkan sahibi 5 bin liralık dükkana 30 bin TL kira istedi.

AVM'de dükkan sahibi olmak isteyenler dikkat! Tam 11 adet dükkan taksitle satılıyor! 

Van Büyükşehir Belediyesi, Van ili, İpekyolu ilçesi, Şerefiye Mahallesinde yer alan Vanpark AVM'deki 11 adet dükkanı 6 taksitle satıyor. Peki Vanpark AVM'de satışa sunulan dükkanların fiyatları ne kadar? 

Mavera İnşaat projelerinde hazır dükkan fırsatı! İstanbul’da sadece yüzde 30 peşinatla dükkan sahibi olabilirsiniz!

Makro İnşaat imzası ile hayata geçirilen projelerdeki dükkanlar yüzde 30 peşinatla satılıyor. Projelerden hemen teslim tapuyla hazır dükkan sahibi olma imkanı sunuluyor. İşte ayrıntılar...

Ev sahibi kiraya ne kadar zam yapabilir? İş yeri, dükkan kira zam oranı ne kadar oldu?

Nisan ayı enflasyon oranı bugün Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak. Vatandaşlar bu kapsamda Ev kira artış oranı ne kadar oldu? İş yeri, dükkan kira zam oranı kaç TL? sorularına yanıt arıyor. 

O ilde 8 adet dükkan ile 39 adet konut satılıyor! 3+1, 4+1, 4+2 dubleks ve 5+2 dubleks ev sahibi olma fırsatı!

Muş Merkez'de 8 adet dükkan, 25 adet 3+1, 9 adet 4+1, 4 adet 4+2 dubleks ve 1 adet 5+2 dubleks daire satılıyor. Ev ve iş yeri sahibi olmak isteyenler hemen bu fırsata bakın!

Ürgüp'te 5 taksitle 4 dükkan satılıyor! KDV'den muaf! 

Nevşehir ili, Ürgüp Belediye Başkanlığı, Nevşehir ili, Ürgüp ilçesi, Temenni Mahallesi'nde yer alan 4 adet dükkanı satıyor. KDV'den muaf, 5 taksitle iş yeri sahibi olma fırsatını kaçırmayın...

700 bin TL'ye konut, 805 bin TL'ye dükkan sahibi olma fırsatı! Sakın kaçırmayın!

Aksaray ili Eskil Belediye Başkanlığı, Aksaray ili, Eskil ilçesinde yer alan 27 adet gayrimenkulu satıyor. Bu kapsamda 12 konut ile 15 dükkanın satışı gerçekleştirilecek. İşte fiyatları...

Nevşehir Ürgüp'te dükkan sahibi olma fırsatı! İhalesi 10 Ağustos'ta! 

Ürgüp Belediye Başkanlığı, Nevşehir ili, Ürgüp ilçesi, Temenni Mahallesi'nde yer alan 3 dükkanı peşin ödeme şartı ve açık teklif usulüyle satıyor. Peki Ürgüp'te satışa sunulan dükkanların fiyatları ve büyüklükleri ne kadar? İşte dükkanlarla ilgili merak edilenler...

TOKİ'den Manisa Şehzadeler'e 547 konut ve 54 dükkan!

Dar gelirli aileleri ev sahibi yapan TOKİ, Manisa Şehzadeler'de 547 konut ve 54 dükkan hayata geçirecek.

Samsun Yeni Sanayi Sitesi'nde hak sahiplerine uygun koşullarda dükkan alma fırsatı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ), Samsun Toybelen Mahallesi'nde yapılacak yeni sanayi sitesinde dükkan sahibi olmak isteyen esnafa fiyat ve peşinat indirimi ile vadede uzatma yaptığı bildirildi.

Nusret Gökçe Londra'da dükkan açıyor!

Tuz serpme hareketiyle dünya çapında büyük üne kavuşan restoran zinciri sahibi Nusret Gökçe Londra'da dükkan açacak. 

Alişan Nişantaşı’ndaki dükkanını kapattı!

Alişan babası için Nişantaşı’nda açtığı dönerci dükkanını, mal sahibinin kiraya ekstra zam yapmak istemesinin ardından kapattı.

Evi ya da dükkanı olan TOKİ'den ev alabilir mi?

TOKİ alt ve orta gelirli olan binlerce aileyi ev sahibi yapıyor. Peki evi ya da dükkanı olan TOKİ'den ev alabilir mi?

mal sahibi dükkanı sattı Haberi

mal sahibi dükkanı sattı

Satılan dükkandaki kiracının hakları!

Gayrimenkul mevzuatına göre, kiraya konu olan bir taşınmaz malın alım satım işlemleri kısıtlanmıyor. Mal sahibi kiraya verdiği taşınmazını isterse daha sonra satabiliyor.


Bu durum kiracı açısından mağduriyet yaşanmasına neden olsa da kiracıların bazı hakları bulunuyor. Satılan taşınmazdaki kiracının sahip olduğu haklar ile yeni malikin hakları Borçlar Kanunu'nda açıklanıyor.


Satılan dükkanda kiracı hakları

Kiralananı sonradan edinen kişi, onu kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut veya işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa, edinme tarihinden başlayarak bir ay içinde durumu kiracıya yazılı olarak bildirmek koşuluyla, kira sözleşmesini altı ay sonra açacağı bir davayla sona erdirebilir.


Kiralananı sonradan edinen kişi, dilerse gereksinim sebebiyle sözleşmeyi sona erdirme hakkını, sözleşme süresinin bitiminden başlayarak bir ay içinde açacağı dava...