02 / 05 / 2024

mal sahibi emlakçı sözleşme örneği

mal sahibi emlakçı sözleşme örneği

Gayrimenkulünüzü kiralamak veya satmak için emlakçıya vermeniz halinde emlakçı ile bir sözleşme imzalamanız gerekiyor. İşte söz konusu mal sahibi ile emlakçı arasında imzalanan sözleşme örneği...

Yüksek fiyatlı ilanlar konut piyasasının düşmesine engel oluyor!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, konut fiyat endeksinde düşüşlerin devam ettiğini ve gayrimenkul fiyatlarının gerilediğini söyleyerek ''Lakin birçok mal sahibi girdikleri yüksek fiyatlı ilanlar ile daha yüksek bir piyasa oluşturuyor'' dedi.

Emlak sektörü için alınan tedbirlerin çoğu sahaya yansıtılmıyor!

Son dönemde yüksek kiralar ev sahibi ile kiracıyı karşı karşıya getirdi. İki taraf arasındaki anlaşmazlıkları değerlendiren Emlakçı Adil Arhan "Objektif olursak kiracı da haklı, mal sahibi de…" dedi. Ayrıca Arhan emlak sektörü için alınan tedbirlerin çoğu sahaya yansıtılmadığına dikkat çekti.

Emlak vergisi 2'nci taksit ödemelerinde son dakika! Tapusu olanlar hemen bakın! Emlak vergisi ne zaman ödenecek? 

Milyonlarca tapu sahibi 'Emlak vergisi 2'nci taksit ödemesi ne zaman?' sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki emlak vergisi ne zaman ödenecek? İşte 2'nci taksit ödeme tarihi...

Mal sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarır?

Kiracılar ve ev sahiplerinin birtakım soruları yer almaktadır. Onlardan biri de “Mal sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarır?” sorusudur. İşte merak edilenler!

Ev sahibi kiracıyı zorla evden çıkarabilir mi?

Ev sahibi kiracıyı zorla evden çıkarabilir mi? Mal sahibi kiracıyı nasıl çıkarır? sorularının yanıtları aranıyor. İşte detaylar!

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri bugün sona eriyor!

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri bugün sona eriyor. Milyonlarca ev sahibi emlak vergisinin nasıl ödeneceğini araştırıyor...

Emlak vergisi bildirim örneği 2021!

Emlak vergisinin mükellefi taşınmazın bir başkasına devredilmesi durumunda değişiyor. Gayrimenkulün yeni sahibi emlak vergisi bildirimini yapmak zorunda. İşte emlak vergisi bildirim örneği 2021...

5 maddede mal sahibi ve kiracı hakları!

Gayrimenkul danışmanı Sercan Göller 5 maddede mal sahibi ve kiracı haklarını değerlendirdi. İşte o değerlendirme...

Emlak Konut GYO'nun Beşiktaş’taki arsasına 500 milyon liralık proje!

İstanbul Beşiktaş’ta, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü’nün riskli binasının bulunduğu arsa için ihale düzenlendi. 26 inşaat firmasının katıldığı ihalede kazanan Gökyol Taahhüt oldu. Firma 490 milyon liralık proje yaparak, arsa sahibi Emlak Konut GYO 245 milyon lira ödeyecek.

Avi Alkaş: AVM'lerde kiracı ile mal sahibi beraberliği önemli!

Avi Alkaş, AVM kiralarının sürekli gündemde olduğunu belirtti ve "Kira ile mal sahibi ya anlaşacak ya anlaşacak" dedi...

KOBİ'lerin kira stopaj vergileri mülk sahibi tarafından karşılanmalı! 

İGİAD tarafından hazırlanan 'Salgın Sonrası KOBİ'lerin ve İstihdamın Korunması İçin Alınması Tedbirler' raporunda, KOBİ'lerin kira stopaj vergisinin mal sahibi tarafından karşılanması gerektiği belirtildi...

İcradaki malı sahibi satabilecek!

Yeni yargı paketi kapsamında, icralık olan mal varlıkları, artık sahibi tarafından satılabilecek ve değer kaybının önüne geçilecek.

Emlak vergisi bildirim örneği 2018!

Emlak vergisinin mükellefi taşınmazın bir başkasına devredilmesi halinde değişiyor. Taşınmazın yeni sahibi emlak vergisi bildirimi vermekle mükellef oluyor. İşte emlak vergisi bildirim örneği 2018..

mal sahibi emlakçı sözleşme örneği Haberi

mal sahibi emlakçı sözleşme örneği

Mal sahibi ile emlakçı arasında sözleşme!

Gayrimenkulünü satmak veya kiraya vermek isteyen mal sahipleri, genellikle emlakçı ile çalışmak istiyor. Emlakçı vasıtası ile, istediği özelliklere sahip müşteriyi kısa süre içinde bulabiliyor.


Bu şekilde gayrimenkulünü emlakçılara veren mal sahibi ile emlakçı arasında sözleşme imzalanması gerekiyor. Sözleşme kapsamında, mal sahibine, gayrimenkule ve istenilen şartlara ilişkin hükümlere yer veriliyor.


Mal sahibi ile emlakçı arasında sözleşme örneği, aşağıda sıralanıyor.


Örnek mal sahibi ile emlakçı arasında sözleşmesi..

ADI SOYADI:

ADRES:

TELEFON:

İŞ:

EV:

GSM:

FAKS:


2. GAYRİMENKUL ADRES:

ÇEŞİT:

EV     APT. DAİRESİ    BİNA    DEPO 

BÜRO   DÜKKAN    DİĞER       

TAPU BİLGİSİ

:

İLİ :

İLÇE :

MAHALLE :

SOKAK :

ADA :

PAFTA :

PARSEL :

MÜLKİYET ÇEŞİDİ :

HİSSE ORANI :

ÖZELLİKLER:

ALAN (m2) :

ODA SAYISI :


İNŞAAT TARİHİ :

CEPHE :


ASANSÖR     OTOPARK       Y. HAVUZU   

KALORİFER KOMBİ ...