29 / 03 / 2024

malala kim

malala kim

İçinde bir milyon kitabın olduğu belirtilen kütüphanenin açılışında konuşan Malala, kitapsız bir şehrin mezara benzediği vurguladı. İngiltere’nin Birmingham şehrindeki Avrupanın en büyük kütüphanesinin açılışını yaptı...

Ev satışında tapu harcını kim öder?

Ev satış işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Devir işlemleri için tapuya binde 20 oranında harç ödeniyor. Bu oran gerçek alım satım bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, ev satışında tapu harcını kim öder?

Tapu parasını kim öder?

Gayrimenkul alım satım işlemleri, tapu dairesinde yapılıyor. Belgelerin eksiksiz olması halinde devir işlemi için sıra tapu parasına geliyor. Peki, tapu parası ne kadar? Tapu parasını kim öder?

Future Park otel projesini kim işletecek?

Future Park projesinde yer alan 232 odalı otel bölümü işletmesi için 5 büyük dünya markasından alınan tekliflerde sona gelindi. Peki Future Park otel projesini kim işletecek?

İşte Kim Kardashian ve Kanye West'in evi!

Dünyaca ünlü ABD'li rapçi Kanye West ile 2012 Nisan ayından beri birlikte olan Kim Kardashian Mayıs 2014'te İtalya'nın Floransa kentinde evlendi. Çift 20 milyon dolarlık bir malikanede yaşıyor..

Yapı kullanma iznini kim verir?

Yapı kullanma izin belgesi, ruhsatlı bir projenin, inşaat çalışmaları bittikten sonra, söz konusu yapıda oturumun başlaması için alınıyor. Peki, bu izin nasıl alınır? Yapı kullanma iznini kim verir?

Yapı kullanma izin belgesi harcı kim öder?

İnşaat çalışmaları bitmiş bir yapının yasal olarak kullanılabilmesi için yapı kullanma izin belgesinin alınması gerekiyor. Bu belge için harç ödemesi yapılıyor. Peki, yapı kullanma izin belgesi harcı kim öder?

Dükkanda kiracı varsa çevre temizlik vergisini kim öder?

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince ödenmesi gereken vergiler arasında yer alan çevre temizlik vergisinin mükellefiyeti, binanın kullanımı ile başlıyor. Peki, dükkanda kiracı varsa çevre temizlik vergisini kim öder?

Konut tapu harcını kim öder?

Tapu harçlarını Harçlar Kanunu’na bağlı 4 sayılı tarifede belirtilen kişiler ödemek ile mükellef oluyor. Peki, devri gerçekleşen konut tapu harcını kim öder? Alıcı mı satıcı mı?

Veraset ilamını kim çıkarabilir?

Veraset ilamı, mirasçıları ve mirasçıların haklarını gösteren belge olarak karşımıza çıkıyor. İlam, Sulh Hukuk Mahkemesinin yanı sıra noterden de çıkarılabiliyor. Peki, veraset ilamını kim çıkarabilir?

2015 emlak vergisini kim nasıl ödeyecek?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içinde bulunan binalar, arsa ve araziler 1319 sayılı Kanun hükümlerine göre vergiye tabi tutuluyor. Peki emlak vergisi nasıl ödeniyor? 2015 emlak vergisini kim nasıl ödeyecek?

Apartman aidatından kim sorumlu?

Apartman aidatları kapıcı, bekçi, kaloriferci ve bahçıvan gibi ortak giderler için bağımsız bölümde ikamet eden kimselerden alınıyor. Peki, dairede kiracı olması halinde apartman aidatından kim sorumlu olur?

Satılan evin emlak vergisini kim öder?

Emlak vergisi, taşınmaz malların tümü için belediyeye ödenmesi gereken vergi oluyor. Peki bir eviniz olduğunu ve yıl içerisinde sattığınızı düşünelim. Satılan evin emlak vergisini kim öder?

Nazım imar planını kim hazırlar?

Nazım imar planı, onaylı halihazırdaki haritalar üzerinde ve kadastral durumu işlenmiş olan arazi parçalarının kullanış biçimlerini detaylı gösteren plan olarak biliniyor. Peki, nazım imar planını kim hazırlar?

malala kim Haberi

malala kim

Eğitim için verdiği mücadele nedeniyle Taliban'ın başından vurduğu Pakistanlı kız, Avrupa'nın en büyük kütüphanesini açtı.

Pakistanlı kız Malala Yusufzai, İngiltere’nin Birmingham şehrindeki Avrupanın en büyük kütüphanesinin açılışını yaptı. 

Geçtiğimiz sene eğitim aktivitelerine verdiği destekten dolayı Taliban tarafından başından vurulan Malala açılış sonrasında konuşma yaptı.


1 MİLYON KİTAP VAR


İçinde bir milyon kitabın olduğu belirtilen kütüphanenin açılışında konuşan Malala, kitapsız bir şehrin mezara benzediği ve ancak kitap ve kalemle terörizmi yenebileceklerini vurguladı. Geçtiğimiz ay BM’de yaptığı konuşmasıyla dünya gündemine oturan Malala Yusufzai’nin popülaritesi gittikçe artıyor.


Akşam...