16 / 04 / 2024

Malatya mania sorunu kentsel dönüşüm

Malatya mania sorunu kentsel dönüşüm

Yıl içerisinde yüzlerce binanın yükseldiği Malatya’nın merkez ilçelerinden Yeşilyurt’ta müteahhitler mania sorunu ile karşı karşıya. İnşaat sektörü yaklaşık 50 yıl önce çizilen Malatya’daki mânia hattının yeniden gözden geçirilmesini istiyor.

Pursaklar’daki mania hattı sorunu çözülecek!

AK Parti Pursaklar Belediye Başkan adayı Ayhan Yılmaz, yeni dönemde hayata geçireceği projeleri açıkladı. Yılmaz, ''Pursaklar’daki mania hattı sorununu da çözüp hemşerilerimizin mağduriyetini gidereceğiz'' diye konuştu.

Malatya’da kentsel dönüşüm sorunu çözülecek!

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Soner Gökçe, Yeşiltepe Galericiler Sitesi Kooperatif Başkanı Yalçın Yalçın’a ziyarette bulundu. 

Malatya'daki DSİ binasına ilişkin 9 sorun mecliste!

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'da yapılan DSİ hizmet binasına Meteoroloji ve Orman ve Su İşleri il müdürlüklerinin de taşınmasına ilişkin 9 sorunu TBMM gündemine taşıdı..

Malatya Yeşilyurt'un yol sorunu TBMM'de konu oldu!

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Topsöğüt Mahallesi ile Yeşiltepe Mahallesi arasındaki tali yolda yaşanan yol sorununu meclis gündemine taşıdı..

Malatya Köklükaya'daki okul binası sorunu TBMM'de!

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'nın Pütürge ilçesine bağlı Köklükaya Mahallesi'ndeki okul sorununa ilişkin soru önergesi hazırladı..

Malatya'daki Ören Mahallesi'nin 4 sorunu mecliste!

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'nın Akçadağ ilçesine bağlı Ören Mahallesi'nin sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Ağbaba sorularını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya iletti..

Malatya Doğanşehir'deki 12 mahallenin ulaşım sorunu çözüldü!

Yol hizmetleri noktasında çalışmalarını aralıksız sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi, Doğanşehir ilçesinde, planlanan asfaltlama ve sokak düzenleme çalışmalarını büyük oranda tamamladı.

Malatya'daki 12 mahallenin ulaşım sorunu çözüldü!

Malatya’nın en büyük ilçelerinden biri olan Doğanşehir’in yol problemlerinin çözümü noktasında var gücüyle çalışan Malatya Büyükşehir Belediyesi, 12 mahallenin ulaşım sorununu çözdü.

Malatya Pütürge'de 3 mahallenin daha yol sorunu çözüldü!

Pütürge ilçesinde uzun yıllardır çözülmeyi bekleyen yol sorunlarını bir bir çözen Malatya Büyükşehir Belediyesinin bu çalışmaları Pütürge halkının takdirini topluyor

Malatya'nın trafik sorunu yeni garajlarla çözülecek!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır beraberinde Genel Sekreter Ercan Turan ve bazı daire başkanları ile birlikte yapımı devam eden yeni ilçe ve köy garajında incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Adana'nın mania sorunu çözülüyor!

Adana'da yıllarca inşaat sektörünün önünü kapayan mania sorunu Seyhan Belediyesi'nin çalışmalarıyla çözüme kavuşmaya başladı.

Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesindeki atık su sorunu mecliste!

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin atık su kirliliğine ilişkin soru önergesi hazırladı. Ağbaba sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye sordu.

Batman'da hava mania sorunu inşaat sektörünü engelliyor!

Batman Havalimanı’nın şehrin gelişmesini engelleyecek yerde olmasından dolayı hava mania engeline takılan inşaat sektörü, artan nüfusun talebini karşılamakta sıkıntı yaşıyor.

Malatya mania sorunu kentsel dönüşüm Haberi

Malatya mania sorunu kentsel dönüşüm

Malatya’da kentsel dönüşüm çalışmalarının yanı sıra lüks konut inşaatlarının da yapımı tüm hızıyla sürüyor.


Yıl içerisinde yüzlerce binanın yükseldiği Malatya’nın merkez ilçelerinden Yeşilyurt’ta müteahhitler mania sorunu ile karşı karşıya. İnşaat sektörü yaklaşık 50 yıl önce çizilen Malatya’daki mânia hattının yeniden gözden geçirilmesini istiyor.


GELİŞİME ENGEL OLUYOR


Mânia hattının Malatya'nın gelişimine engel teşkil ettiğini ifade eden uzmanlar, "Sınırlı bir tarihi dokusu bulunan Yeşilyurt ilçesi özellikle son dönemlerde gelişmeye başlamış bir ilçedir. Dünyadaki örnekleri gibi yakın tarihte kurulan modern şehirler hem günümüzün şehirleşme ihtiyaçlarını karşılamak hem de ticari cazibe merkezi olabilmeleri açısından yüksek katlı imar planlarına müsaade etmektedir. Bu anlamda mânia hattı Yeşilyurt'un gelişiminde önemli bir engel oluşturmaktadır. En fazla kırmızı koda göre artı 995’dir" dedi.


İZNİ BELEDİYEDEN ALMALIYIZ


Mânia hattı içerisinde yapılan binanın yüksekliği ne...