26 / 04 / 2024

Malatya su zammı

Malatya su zammı

Malatya'da içme suyuna yapılan yüzde 300'lük zam kararı başta Gündüzbey olmak üzere şehir genelinde büyük tepki gördü. Gündüzbeyli vatandaşlar, "Bu zam kararı geri alınmadığı takdirde Pınarbaşı'ndaki içme suyu tesisine yürüyüş yaparak suyu keseceğiz" dedi

Malatya'da 32 adet gayrimenkul satılıyor! Devlet Su İşleri tek tek açıkladı! 

DSİ 9. Bölge Müdürlüğü, Malatya ili, Battalgazi, Doğanşehir ve Yeşilyurt ilçelerinde yer alan 32 adet gayrimenkulü satıyor. İşte ayrıntılar...

Su faturaları için adım atıldı! Cebi rahatlatan gelişme

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi, 31 Aralık 2022 tarihinden önceki su ve atık su borçlarının yapılandırılabileceğini açıkladı. Gecikme zammı cezalarına da büyük indirim yapılacak. İşte tüm detaylar...

Depremzedelerin barınma ve su ihtiyaçları çözülemedi mi? TMMOB'dan son dakika raporu geldi! 

TMMOB’nin Hatay, Adıyaman ve Malatya’da yürüttüğü dayanışma faaliyetleri sonucunda hazırlanan raporda, deprem bölgesindeki pek çok sorunun altı çizildi. Peki depremzedelerin barınma ve su ihtiyaçları çözülemedi mi? İşte raporda yer alan ifadeler...

İstanbul'da yaşayan herkesi ilgilendiriyor! Yüzde 25 zam geldi!

Son dakika haberine göre; Bütün  İstanbulluları yakından ilgilendiren su zammı ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde, İSKİ su fiyatlarına yüzde 25 zam yapılmasına yönelik karar onaylandı. Böylece İstanbul'da suya yüzde 25 zam gelmiş oldu. İşte detaylar..

İstanbullular dikkat! Suya Zam geldi!

İSKİ Olağanüstü Genel Kurulu, Meclis 2. Başkanı Ömer Faruk Kalaycı başkanlığında Yenikapı Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde toplandı. Genel Kurul gündeminin ilk maddesi su zammı oldu.

Malatya'da 500 kişi ev alma vaadiyle dolandırıldı!

Malatya'da bir inşaat firması tarafından dolandırıldıklarını iddia eden vatandaşlar, avukatlarıyla birlikte adliyeye gitti ve suç duyurusunda bulundu.

Malatya'daki DSİ binasına ilişkin 9 sorun mecliste!

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'da yapılan DSİ hizmet binasına Meteoroloji ve Orman ve Su İşleri il müdürlüklerinin de taşınmasına ilişkin 9 sorunu TBMM gündemine taşıdı..

Malatya Büyükşehir'den vergi affı hatırlatması!

Emlak vergisinden, ilan reklam vergisine, su borcundan çevre temizlik vergisine kadar her türlü borca bağlı faiz, gecikme faizi ve gecikme zammı silinerek, yeniden yapılandırma fırsatı sunan Vergi Affı, 25 Kasım Cuma günü sona eriyor.

Malatya Yazıhane'ye 9.5 milyon TL'lik altyapı yatırımı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, ilçelerde kanalizasyon ve içmesuyu alt yapı yatırımlarına devam ediyor.

Malatya Büyükşehir'den vergi yapılandırma uyarısı!

Emlak vergisinden, ilan reklam vergisine, su borcundan çevre temizlik vergisine kadar Belediyelerin her türlü alacaklarına bağlı faiz, gecikme faizi ve gecikme zammı silinerek, yeniden yapılandırılan borcu, taksitle ödeme imkanı fırsatı devam ediyor.

Malatya Kuluncak’a 8.4 milyon TL’lik dev yatırım!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Kuluncak İlçesi'ne 8,4 milyon TL'lik dev yatırım yapılıyor.

Malatya Sultanlı'ya 2 yeni terfi binası inşa edildi!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü Malatya genelinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Malatya Büyükşehir vergi borçlarının faizlerini siliyor!

Emlak vergisinden, ilan reklam vergisine, su borcundan çevre temizlik vergisine kadar Belediyelerin her türlü alacaklarına bağlı faiz, gecikme faizi ve gecikme zammı silinerek, yeniden yapılandırılan borcu, taksitle ödeme imkanı getirildi.

Malatya su zammı Haberi

Malatya su zammı

 Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Kurulu'nda içme suyu ile ilgili alınan "Üç bölge tarifesi" ve "zam kararı" Gündüzbey Muhtarı Mehmet Balta ve Gündüzbeyli vatandaşları çileden çıkardı. Balta, "Hem suyun gözünde bulunacaksınız, hem de Malatya'nın ve bölgenin en pahalı suyunu içip kullanacaksınız. Gündüzbey hangi ölçülere göre en pahalı tarife kapsamına alındı? Daha önce tonunu 80 kuruştan kullandığımız suyu şimdi 5 liradan tüketeceğiz. Bu haksızlığı kabul etmemiz mümkün değildir" şeklinde konuşan vatandaşlar, "Malatya'nın içme suyu bizim topraklarımızdan çıkmaktadır. Zaten daha önce su bizim köyün tasarrufunda olup, 1954 yılında bir oldubittiye getirilerek elimizden alındı. Yapılan anlaşmaya göre, sulama ve içme suyu köyümüze ücretsiz verilecekti. Hadi ondan vazgeçtik, şimdi en ucuz tarife bize uygulanması gerekirken en pahalı tarife uygulanmaktadır" dedi. 


Gündüzbey Mahalle Muhtar Mehmet Balta...