16 / 04 / 2024

Malatyada konutların ne kadarı riskli

Malatyada konutların ne kadarı riskli

Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, Malatya'nın 1'inci derece deprem bölgesinde bulunduğunu belirterek, kentteki konutların yüzde 60'ının acilen kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması gerektiğinin altını çizdi.

AKTOB Başkanı: Kayıt dışı ve fahiş fiyatlarla konutların kiraya verilmesinde özellikle mücadele ettik!

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, turizm sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AKTOB Başkanı Kavaloğlu, kayıt dışı ve fahiş fiyatlarla konutların kiraya verilmesinde özellikle mücadele ettiklerini söyledi.

Tan Urla'da konutların enerjisi güneşten! Yenilenebilir enerji doğal yaşamla birleşiyor!

Tanyer Yapı Genel Koordinatörü Taylan Tanyer, Tan Urla projesi ile ilgili açıklamalarda bulunarak, konutların enerjisinin güneşten elde edileceğini dile getirdi.

Avrupa Konutları Güneşli resmen başlıyor! Artaş'tan İÇDAŞ ve Metal Yapı Konut'un arazisine 1.312 yeni konut geliyor!

Avrupa Konutları Güneşli projesi resmen başlıyor. 1.312 konut ve 32 dükkanın yer alacağı proje İÇDAŞ ve Metal Yapı Konut'un Güneşli arazisinde yükselecek.

TOKİ deprem konutlarının teslim tarihi belli oldu! 

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından enkaz kent haline gelen Hatay için sevindiren haber geldi. TOKİ deprem konutlarının teslim tarihi belli oldu. Peki TOKİ deprem konutları ne zaman teslim edilecek?

Piyalepaşa İstanbul Premium’da konutların yarısından fazlası satıldı!

Polat İnşaat güvencesiyle hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul Premium’un lansmanından bugüne kadar geçen sürede konutların yarısından fazlası satıldı.

Avrupa Konutları Güneşli ön talep topluyor! Artaş'tan Güneşli'ye 1.312 yeni konut geliyor!

Artaş İnşaat tarafından Güneşli'de hayata geçirilen Avrupa Konutları Güneşli projesi ön talep toplamaya başladı. İşte projenin detayları...

Kamu konutlarının 2023 kira bedelleri açıklandı! Metrekaresi kaç TL oldu?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Milli Emlak Genel Tebliği, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Türlerine göre kamu konutlarının metrekare kira bedeli ne kadar oldu?

Avrupa Konutları Ata satışa çıktı mı? Avrupa Konutları Ata ne zaman satışa çıkacak? 

Avrupa Konutları Ata satışa çıktı mı ve Avrupa Konutları Ata ne zaman satışa çıkacak sorularının yanıtları haberimizde yer alıyor. İşte merak edilen soruların yanıtları....

Başakşehir Avrasya Konutları'nın değeri belli oldu!

Başakşehir Avrasya Konutları'nın 2021 yılsonu değerleme raporu yayınladı. Peki Başakşehir Avrasya Konutları'nın değeri ne kadar?

Markalı konutların yüzde 9.91'i yabancılara satıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’nin 2021 Eylül ayına ilişkin verileri belli oldu. Peki açıklanan sonuçlara göre Eylül 2021'de konut sektöründe neler oldu? Konut fiyatları nasıl değişti? En çok hangi tip konutlar satıldı? Markalı konutların ne kadarı yabancılara satıldı?

Emlak Konut GYO Başkent Emlak Konutları'nın değeri ne kadar?

Emlak Konut GYO, Başkent Emlak Konutları ile ilgili olarak hazırlatılan Gayrimenkul Değerleme Raporunu yayınladı. Peki Emlak Konut GYO Başkent Emlak Konutları'nın değeri ne kadar?

İzmir'deki deprem konutlarının inşaatında son durum ne?

İzmir'de 30 Ekim tarihinde Seferihisar açıklarında büyük yıkıma neden olan 6,6 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Depremin ardından evleri hasar gören vatandaşlar için yapılan deprem konutlarının inşaatı hız kesmiyor...

KİPTAŞ Silivri 4. Etap Konutları'nın inşaatında son durum ne?

KİPTAŞ Silivri 4. Etap Konutları'nın temeli 13 Haziran 2020'de atılmıştı. 9 ayı geride bırakan inşa sürecinde son durum ne? İşte detaylar...

Malatyada konutların ne kadarı riskli Haberi

Malatyada konutların ne kadarı riskli

Sonsöz gazetesine konuşan başkan Özgül, Malatya'nın deprem bölgesinde bulunduğunu hatırlatarak, kentte 2000 yılından öncesi yapılan konutların depreme dayanıksız olduğunu bildirdi. Yetkilileri uyaran Özgül, "Deprem kuşağın gösterilen ilimiz de bulunan konutların yüzde 60'ı depreme dayanıksız yapılardır. 

Bu yapıların acilen kentsel dönüşüme sokulması gerekiyor" dedi. 


VATANDAŞ BİLGİLENDİRİLMELİ 

Özgül, şunları anlattı: "Belediyeler, Malatya'nın kentsel dönüşümün ne olduğunu anlatmalıdır. Bu konuda vatandaşlarımız bilinçlendirilmelidir. Emlakçılar odası olarak vatandaşlarımıza sesleniyorum: Şu an oturduğumuz konutlar, depreme dayanıksız yapılardır. Lütfen can güvenliğimiz için kentsel dönüşüm projesinden faydalanarak konutlarımızı depreme dayanıklı hale getirin, ailenizin can güvenliği için evlerimizi yenileyin. 


ÇEVRE YOLUNUN ALTINDA KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞART 

Malatya'da Kentsel dönüşüm acilen hayata geçmelidir. Özellikle çevre yolunun alt kısmında kalan Yeşiltepe, Melekbaba, Taştepe, İzollu ve Hanımın Çiftliği'nde acilen uygulanması gerekmektedir. Maalesef 2000 yıl öncesinde yapılan konutların...