20 / 04 / 2024

maliye bakanlığı kiralık arazi

maliye bakanlığı kiralık arazi

Maliye Bakanlığı 9 ilde 19 Hazine taşınmazını ağaçlandırma amaçlı çok düşük bedelle kiraya verecek. Bu kiralamalarda ilk beş yıl için belirlenen bedelin yüzde 50’si alınacak..

Airbnb yasasıyla günlük kiralık konut sayısı 2 ayda yüzde 435 düştü!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Airbnb düzenlemesi meyvelerini vermeye başladı. Günlük kiralık konut sayısı 2 ayda, 13 bin 472’den 3 bin adede kadar indi. Ayrıca bunun dışında güvenlik kontrolüne alınmış olan bu konutlar vergiye de tabi duruma getirildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı! Bakanlık 300 vergi müfettiş yardımcısı alacak...

Hazine ve Maliye Bakanlığınca yapılan açıklama kapsamında 300 vergi müfettiş yardımcısı alınacağını bildirdi. İşte haberin detayları...

Hazine ve Maliye Bakanlığı 3,6 milyar dolarlık kira sertifikası ihraç etti!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 3 milyar 566 milyon 900 bin liralık kira sertifikası ihracı gerçekleştirildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın binası tahliye ediliyor: ODTÜ ve Bakanlık 'depreme dayanmaz' dedi!

Hazine ve Maliye Bakanlığının binasını inceleyen ODTÜ ve Çevre Şehircilik Bakanlığından depreme dayanıksız raporu çıktı. Binada tahliye çalışmaları başladı. İşte detaylar...

Kiralık konutlara ilişkin denetimler sıklaştı! Usulsüzlük yapanlara 7.2 milyon TL ceza kesildi! 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kiralık konutlara ilişkin denetimlerin artırıldığını belirtti. İşte Bakanlığın vergi kayıp ve kaçağını önlemek için gerçekleştirdiği denetimler ve sonuçları...

Kiralık ev bulamayan öğrenciler için Bakanlık harekete geçti! Yurt kapasiteleri artırılıyor!

Üniversitelerde kayıtlar önümüzdeki hafta başlayacak. Öğrencileri en çozrlayan şey ise kiralık ev sorunun ve fahiş fiyatlar olurken, Gençlik ve Spor Bakanlığı, yurt kapasitelerini artırmak için harekete geçti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması: Bütçe mayısta fazla verdi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı trafından yapılan son dakika açıklamasına göre faiz dışı bütçe giderleri 365,9 milyar TL ve faiz dışı açık ise 98 milyar TL oldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Haziran-Ağustos dönemi için 215 milyar liralık iç borçlanma stratejisini açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Haziran-Ağustos dönemi iç borçlanma stratejisini açıkladı. Bakanlık, bu dönemde 311,2 milyar TL'lik iç borç servisine karşılık, 215 milyar TL'lik iç borçlanma gerçekleştirecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı! Bütçe Nisan'da ne kadar açık verdi?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Nisan ayı için geçerli olmak üzere bütçe verilerini verilerini paylaştı. verilerine göre merkezi yönetim bütçesi Nisanda 132,5 milyar TL açık verdi.

Bakan Nebati az önce duyurdu! ‘Kiralık konut üreticileri’ geliyor!

"Ülkeye 'kiralık konut üreticisi' kavramını getirerek, kiralık konut arzını artıracağız” diyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kiralık konutların, kentsel dönüşümde riskli yapı malik ve kiracılarına sunulacağını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanlığından rekor sayıda personel alımı! Detaylar ve şartlar bu haberde!

Hazine ve Maliye Bakanlığı 350 memur alımı yapacağını duyurdu. Bakanlık ayrıca, deprem felaketi nedeniyle memur alımı başvuru süresi uzatıldığı bildirdi. İşte detaylar...

Bankalarda yeni dönem! Hazine ve Maliye Bakanlığı resmen açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), depremden etkilenen ve olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen 10 kentte bankacılık işlemlerinin yapılabilmesi için kimlik belirleme uygulamalarını düzenledi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan esnafa büyük destek! Kredilerde faiz karşılama oranı yüzde 76'ya yükseldi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, esnaf ve sanatkarlar için zorlu salgın döneminde esnafa destek olmak için 2021 öncesinde kullandırılan kredilerde faiz karşılama oranı yüzde 50’den yüzde 76'ya yükseltildi.

maliye bakanlığı kiralık arazi Haberi

maliye bakanlığı kiralık arazi

Maliye Bakanlığı dokuz ilde 19 Hazine taşınmazını ağaçlandırma amaçlı çok düşük bedelle kiraya verecek. Ağaçlandırma yapacaklar hibe desteklerden de yararlanabilecek. Bakanlık önümüzdeki günlerde yeni hazİne arazileri için ilana çıkacak.

Para Dergisi'nde yer alan habere göre, MALİYE Bakanlığı, Malatya, Bursa, Artvin, Adıyaman,Elazığ, Gümüşhane, Mersin, İsparta ve Gaizantep’te 19 taşınmazı ağaçlandırma amacıyla çok düşük bedelle kiraya verecek. Bu kiralamalarda ilk beş yıl için belirlenen bedelin yüzde 50’si alınacak. Ayrıca özel ağaçlandırmalarda yatırımcılar hibe desteklerden de yararlanabilecek. 18 taşınmaz için başvurularda son gün 30 Kasım olacak. Gaziantep’teki 36 bin 200 metrekarelik taşınmaza son başvuru ise 18 Aralık günü saat 17.00’ye kadar alınacak. Ağaçlandırma amaçlı kiraya verilmeye esas 115 adet taşınmazın hazırlıklarını tamamlayan Maliye'den ağaçlandırma amaçlı kiralamaya verilmeye esas 115 adet taşınmasın hazırlıklarını tamamlayan...