25 / 04 / 2024

mamakın nerelerinde kentsel dönüşüm var

mamakın nerelerinde kentsel dönüşüm var

Ankara Mamak Altıağaç - Karağaç ve Hüseyingazi mahallelerinde uygulanan dönüşüm projesi kapsamında yıkımlar sürüyor. Geçtiğimiz eylül ayında startı verilen dönüşüm kapsamında 700 gecekondu yıkımı gerçekleştirildi...

Mamak'taki 258 kentsel dönüşüm konutu hak sahiplerine teslim edildi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında inşaat çalışmaları tamamlanmış olan 258 konutun hak sahiplerine kura çekimiyle teslim edildiğini açıkladı.

Ankara Mamak'taki 519 kentsel dönüşüm konutunun hak sahipleri belli oldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un katılımıyla Ankara Mamak'taki 519 kentsel dönüşüm konutunun hak sahipleri belli oldu...

7. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi'nde neler konuşuldu?

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfının liderliğinde Management Plus Danışmanlık ve Eğitim tarafından her sene organize edilen bu sene de 7. si gerçekleştirilen “Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi” 26 Mayıs Perşembe günü Fairmont Quasar Otel'de yapıldı. İşte detaylar...

Mamak’taki EGO garajı alanının geliri kentsel dönüşümde kullanılacak!

Mamak’taki EGO garajının yerine konut ve ticaret alanı yapılması ile ilgili imar planına ‘yoğunluk’ sebebiyle karşı çıkan MHP, “Kamu alanından bahsediyoruz, ilk başta yatay mimari ile ilgili süreçleri kamu alanlarında başlatalım ki vatandaşa da örnek olsun” dedi.

Dönüşüm Kentsel Mühendislik İnşaat Taahhüt Limited Şirketi kuruldu!

Dönüşüm Kentsel Mühendislik İnşaat Taahhüt Limited Şirketi bugün Maltepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mustafa Kurtoğlu tarafından kuruldu.

 6'ncı Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi 7 Kasım'da!

2013 yılında, kentsel dönüşüm sürecini kamuoyuna iyi bir şekilde anlatmak amacıyla yapılan, 'Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi'nin bu yıl altıncısı 7 Kasım'da düzenlenecek...

Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi 7 Kasım'da!

“Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresinin” bu yıl altıncısı düzenlenecek. 7 Kasım 2019 Perşembe günü gerçekleştirilecek kongrenin basın toplantısı 4 Ekim'de yapılacak...

Ankara'nın iki kentsel dönüşüm projesinde önemli gelişme!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Yeni Mamak ve Çankaya kentsel dönüşüm projelerinde önemli kararlar alındı. Başkanlığın kararları bugünkü Resmi Gazete'den duyuruldu..

Mamak'ta dönüşüm kapsamında 3.880 konut inşa edilecek!

Ankara’da kentsel dönüşümde öncü ilçe olan Mamak’ta uygulanan kentsel dönüşüm projeleriyle Mamak yeniden imar ediliyor.

Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi yapıldı!

Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi gerçekleştirildi. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi’ İzmir’de 10 Mayıs Perşembe günü yapıldı.

11. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi 10 Mayıs'ta!

Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nin 11’incisi 10 Mayıs 2018 Perşembe günü İzmir’de gerçekleşecek. 

5. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi yarın!

5. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi yarın Swissotel the Bosphorus’ta yapılacak. Kongre beş farklı oturumda düzenlenecek..

5. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi için geri sayım!

Bu yıl 5.'si düzenlenecek olan Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi için geri sayım başladı. 

mamakın nerelerinde kentsel dönüşüm var Haberi

mamakın nerelerinde kentsel dönüşüm var


Altıağaç-Karağaç ve Hüseyingazi mahallelerinde uygulanan dönüşüm projesi kapsamında yıkımlar sürüyor. Geçtiğimiz eylül ayında startı verilen dönüşüm kapsamında 700 gecekondu yıkıldı. Şeyh Şamil Caddesi, Gazneli Mahmud Caddesi ve Hüseyingazi Mahallesi 205 Sokak’ta yıkımlar aralıksız sürüyor. 


Kentsel dönüşümde ciddi mesafe aldıklarını kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, halkın mutluluğu, yaşam kalitesinin yükselmesi ve sosyal donatı alanlarıyla birlikte modern konutlar oluşturma gayreti içerisinde olduklarını vurguladı. Mamak’ta dönüşümün hız kesmeyeceğini belirten Akgül, “Bizim dönüşüm sürecinde elde ettiğimiz başarıda en büyük pay sahibi hemşehrilerimizdir. Halkımızla el ele vererek, adım adım ilçemizin çehresini değiştiriyoruz. Mamak, 5 yıl içinde her alanda gerçekleştirdiğimiz atılımlarla Başkentin cazibe merkezi oldu.” dedi. 


YÜZDE 57’Sİ YEŞİL ALAN


574 bin metrekare proje alanına sahip proje kapsamında bin 430 gecekondu ve bin 750 hak sahibi bulunuyor....