23 / 04 / 2024

mamakta kaç gecekondu yıkıldı

mamakta kaç gecekondu yıkıldı

Hazırladığı kentsel dönüşüm ve yenileme projeleriyle ilçeyi baştan sona imar eden Mamak Belediyesi, kentsel dönüşüm projelerinde aslan payını yeşil alana ayırıyor. Üstü açık dev bir şantiye haline gelen Mamak adım adım yeşile bürünüyor.

Mamak'ta 182 metruk bina yıkıldı!

Mamak Belediyesi, kaçak yapılaşmaya karşı mücadele ederken kullanılmaz haldeki terk edilmiş yapıları da gerekli önlemlerin alınmasının ardından yıkmaya devam ediyor.

Mamak'ta bin 190 gecekondu yıkıldı!

Mamak Belediyesi, gecekondu sorununu çözüme kavuşturuyor. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Gülseren Anayurt'ta bin 237 gecekondudan bin 190'ı yıkıldı.

Mamak'ta kentsel dönüşüm kapsamında 761 gecekondu yıkıldı!

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Altıağaç-Karaağaç ve Hüseyingazi mahalleleri sakinleriyle buluştu. Yüzde 38’i yatırıma ayrılan bir bütçeyle ilçeye hizmet ettiklerinin söyleyen Akgül, "İlçenin silüetini de ekonomisini de değiştirmeye kararlıyız." dedi.

Alanya'nın sahilindeki kaçak yapılar yıkılıyor!

Alanya Belediyesi tarafından sahilde bulunan kaçak yapıların yıkımı gerçekleşiyor.  Bölgede gecekondu kanuna muhalefet eden yapı ve uzantılar tek tek yıkılarak cezai işlem uygulandı.

Kağıthane 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği askıda!

İstanbul İli Kağıthane İlçesi Arıcılar Mevkii Gecekondu Önleme Bölgesine İlişkin 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği askıya çıktı.

Binali Yıldırım'dan gecekondu sahiplerine müjde!

AKP İBB Başkan Adayı Yıldırım, gecekondu sahiplerine müjde verdi. Yıldırım, "Maliye Hazinesi arsaları üzerinde evleri olup ilave kaçak kat yapmış ceza tutanakları tutulmuş olan hemşehrilerimiz için de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yeni bir düzenleme yapacağız" dedi...

Sarıyer'deki yüzlerce gecekondu için 'imar barışı' şoku!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sarıyer'deki yüzlerce gecekondu için karar verdi. Bakanlık, ilçedeki kaçak yapıların imar barışı kapsamında yıkım kararının devam edeceğini açıkladı.

Şanlıurfa Eyyübiye'deki 14 kaçak yapı yıkıldı!

Şanlıurfa Eyyübiye Belediyesi Gecekondu Müdürlüğü ekipleri kaçak yapı fırsatçılarına göz açtırmıyor. Bölgede bulunan 14 kaçak yapı yıkıldı.

Kaçak gecekondu sahiplerine sadece enkaz bedeli ödenecek!

Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında sözleşme ile kaçak gecekondusunu devreden vatandaşların, gecekondusu için sadece enkaz bedeli isteyebileceği kararını verdi. 

Depremde ilk kaçak yapılar yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Gecekondu tek katlı, fazla risk taşımıyor ama kaçak yapılar 4, 5, 7 katlı. Depremde ilk yıkılacak olanlar da onlar''dedi.

Endonezya'da 500'e yakın kaçak ev yıkıldı!

Endonezya'nın Cakarta'ya bağlı Luar Batang semtindeki gecekondu mahallesinde kaçak yapılan 500'e yakın ev yıkıldı.

Çankaya'da 43 gecekondu yıkıldı!

Çankaya Belediyesi 2016 yılının ilk çeyreğinde 43 gecekondu yıktı. İlçe sınırlarında kaçak yapıya izin vermeyen Belediye, 32 farklı noktada bulunan imar mevzuatına aykırı yapıların da varlığına son verdi.

Kaçak yapılarda oturanların mağduriyeti son buluyor!

Gecekondu sahipleri 10 yıl içinde kentsel dönüşüme katılma taahhüdü verecek. Buna karşılık 1 Kasım 2015’ten önce inşa edilen kaçak yapılara elektrik, su, doğalgaz bağlanmasına izin verilecek

İzmit'teki 24 kaçak yapı yıkıldı!

İzmit Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, geçen yıl içinde 14’ü İmar Kanununa , 12’si de ’775 Sayılı Gecekondu Yasası’na aykırılıktan toplam 24 kaçak yapının yıkımı yapıldı.

Kentsel dönüşüm gecekondu alanlarına önem kazandırdı!

'Kentsel Dönüşüm' yoluyla gerçekleştirilen yapılaşma uygulamalarında ise; gecekondu ve kaçak kentleşme alanları, kamu arazileri sermayenin yeni yatırım alanları olarak önem kazanmıştır.

İzmit'te Hazine arazisindeki kaçak bina yıkıldı!

Kocaeli Kuruçeşme Hatipköy'de hazine arazisine kaçak olarak yapılan bir yapı, İzmit Belediyesi ekiplerince yıkıldı. Kaçak yapının, 775 sayılı Gecekondu Yasasının 18. maddesine istinaden yıkıldığı öğrenildi.

mamakta kaç gecekondu yıkıldı Haberi

mamakta kaç gecekondu yıkıldı


Hazırladığı kentsel dönüşüm ve yenileme projeleriyle ilçeyi baştan sona imar eden Mamak Belediyesi, kentsel dönüşüm projelerinde aslan payını yeşil alana ayırıyor. Üstü açık dev bir şantiye haline gelen Mamak adım adım yeşile bürünüyor. Temeli geçtiğimiz günlerde 870 konutla atılan Altıağaç-Karaağaç-Hüseyingazi Kentsel Yenileme Projesi 575 000 metrekarelik alanda uygulanacak. Binlerce metrekarelik alanı kapsayan bu projenin yüzde 57’si ise yeşil alana ayrıldı. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; “Cezaevi, çöplüğü ve gecekondularıyla anılan Mamak tabiri caizse küllerinden doğuyor. Kavgasız gürültüsüz binlerce gecekondunun yıkıldığı Mamak geçirdiği dönüşümü yeşil ile taçlandırıyor. Projelerimizin büyük bir bölümünü yeşil alana ayırıyoruz. Gelecek nesillere kentsel sorunlarından kurtulmuş yemyeşil bir Mamak bırakmayı hedefliyoruz” dedi.

Binlerce konut inşa edilecek

TOKİ ile işbirliği çerçevesinde yapılan Altıağaç-Karaağaç ve Hüseyingazi Kentsel Yenileme Projesi Kapsamında binlerce...