19 / 04 / 2024

manisa jeopark unesco

manisa jeopark unesco

Manisa, şimdi de Kula ilçesindeki jeopark alanıyla dünya turizm pazarına girdi. Manisa'daki Kula Volkanik Jeopark Alanı, UNESCO ve Avrupa Jeoparklar Ağı tarafından dünyanın 99. jeopark alanı olarak tescillendi.

Manisa Kula Jeoparkı dünyaya tanıtılacak!

Kula Jeoparkı, UNESCO tarafından düzenlenen İngiltere'de düzenlenen "Uluslararası Global Jeoparklar Konferansı'nda tam not aldı.

Manisa'da Jeopark Belediyeler Birliği kuruluyor!

Manisa ili, Kula ilçesinde “Jeopark Belediyeler Birliği”nin kurulmasına izin verilmesi hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Jeopark nedir?

15 Nisan 2016 tarihinde, Manisa'nın Kula ilçesinde 'Jeopark Belediyeler Birliği'nin kurulmasına izin verilmesi hakkındaki Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, jeopark nedir?

Hatay'daki lav tüpü mağarası jeopark ilan edilecek!

Hassa Kaymakamı Mustafa Pala, ilçede keşfedilen Türkiye'nin ilk lav tüpü mağarasının jeopark ilan edilmesi için UNESCO'ya başvuracaklarını söyledi.

Hüseyin Tosun Kula jeopark alanını inceledi!

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun UNESCO Kula jeopark alanında incelemelerde bulundu. İncelemeler, ZAFER Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Kula Jeoparkını Keşfet projesi kapsamında oluşturulan gezi ve seyir alanlarında gerçekleşti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Kula Jeopark'a destek!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim Ayı Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Kula Jeopark projesine maddi destek sağlanmasına yönelik yer alan gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Kula Jeoparkı Paris'te tanıtıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan ve Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla resmileşen Jeopark Belediyeler Birliği, Paris'te gerçekleştirilen " Avrupa Jeoparklar Ağı 35. Koordinasyon Komisyonu Toplantısı "na katıldı.

İzmir Kula, jeopark turizmine açılacak!

Minyatür volkanlar diyarı olan Kula, Türkiye’nin ilk Avrupa ve UNESCO Jeoparkı olarak alternatif turizmde öne çıkmayı hedefliyor. Kula Jeoparkı Manisa’nın Kula ve Salihli ilçeleri arasındaki 300 kilometrekarelik alanı kaplıyor.

Volkanlar diyarı Kula jeopark turizmine açılıyor!

Minyatür volkanlar diyarı olan Kula, Türkiye’nin ilk Avrupa ve UNESCO Jeoparkı olarak öne çıkmayı hedefliyor. Kula Jeoparkı, Kula ve Salihli arasındaki 300 kilometrekarelik alanı kaplıyor

Nizamettin Kazancı: Türkiye'nin jeopark alanları turizm açısından yeterince kullanılamıyor!

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu üyesi Kazancı, UNESCO şemsiyesi altında oluşturulacak Jeopark Kurulu ile köye dönüşlerin ve kırsal kalkınmanın kolaylaştırılabileceğini belirtti. Kazancı "Ürgüp ve Pamukkale örnek olmalı" diye de sözlerine ekledi

Jeopark Kurulu ile köye dönüşler kolaylaştırılacak mı?

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu üyesi olan Prof. Dr. Nizamettin Kazancı, UNESCO şemsiyesi altında oluşturulacak Jeopark Kurulu ile köye dönüşlerin ve de kırsal kalkınmanın kolaylaştırılabileceğini belirtti.

Dünya'nın en önemli 100 jeoparkından biri Türkiye'de!

Manisa, şimdi de Kula ilçesindeki jeopark alanıyla dünya turizm pazarına girdi. Manisa'daki Kula Volkanik Jeopark Alanı, UNESCO ve Avrupa Jeoparklar Ağı tarafından dünyanın 99. jeopark alanı olarak tescillendi.

Sardes, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine girdi!

Manisa'nın Salihli İlçesi'nde bulunan Lidya Krallığı'nın baskenti Sardes ile Gölmarmara İlçesi yakınlarındaki Kral Mezarları olarak bilinen Bintepeler'in UNESCO Dünya Mirası Gecici Listesi'ne alınması, turizmcileri umutlandırdı...

manisa jeopark unesco Haberi

manisa jeopark unesco


İlk insana ait olduğu düşünülen ayak izleri, Tarzan'ı, mesir macunu ve bereketli topraklarıyla Manisa, şimdi de Kula ilçesindeki jeopark alanıyla dünya turizm pazarına girdi.


UNESCO Türkiye Milli Komisyonu üyesi Prof. Dr. Nizamettin Kazancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kula Volkanik Jeopark Alanı'nın, kısa süre önce İtalya'da düzenlenen 12. Uluslararası Avrupa Jeopark Konferansı'nda, dünyanın en prestijli jeoparkları arasında olmaya hak kazandığını belirtti. 


Kula Volkanik Jeoparkı'nın, Avrupa ve UNESCO Küresel Jeopark Ağı'na dahil edilmesiyle geçmişin ayak izlerinin korunması açısından çok büyük bir adım atıldığını dile getiren Kazancı, "Bu listeye giren ve Uluslararası Jeopark Kalite Sertifikası'nı alan önemli mirasımız sayesinde, hem turizmin farklı alanlarında hem de ülkemizin sahip olduğu zenginliklerin gelecek kuşaklara aktarılması anlamında güzel gelişmeler yaşanacak" dedi. 


Türkiye'nin, uluslararası camia tarafından kabul edilen ve önerilen...