10 / 05 / 2024

Manisa jeopark

Manisa jeopark

Manisa, şimdi de Kula ilçesindeki jeopark alanıyla dünya turizm pazarına girdi. Manisa'daki Kula Volkanik Jeopark Alanı, UNESCO ve Avrupa Jeoparklar Ağı tarafından dünyanın 99. jeopark alanı olarak tescillendi.

Manisa Kula Jeoparkı dünyaya tanıtılacak!

Kula Jeoparkı, UNESCO tarafından düzenlenen İngiltere'de düzenlenen "Uluslararası Global Jeoparklar Konferansı'nda tam not aldı.

Manisa'da Jeopark Belediyeler Birliği kuruluyor!

Manisa ili, Kula ilçesinde “Jeopark Belediyeler Birliği”nin kurulmasına izin verilmesi hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Jeopark nedir?

15 Nisan 2016 tarihinde, Manisa'nın Kula ilçesinde 'Jeopark Belediyeler Birliği'nin kurulmasına izin verilmesi hakkındaki Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, jeopark nedir?

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Kula Jeopark'a destek!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim Ayı Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Kula Jeopark projesine maddi destek sağlanmasına yönelik yer alan gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Kula Jeoparkı Paris'te tanıtıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan ve Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla resmileşen Jeopark Belediyeler Birliği, Paris'te gerçekleştirilen " Avrupa Jeoparklar Ağı 35. Koordinasyon Komisyonu Toplantısı "na katıldı.

İzmir Kula, jeopark turizmine açılacak!

Minyatür volkanlar diyarı olan Kula, Türkiye’nin ilk Avrupa ve UNESCO Jeoparkı olarak alternatif turizmde öne çıkmayı hedefliyor. Kula Jeoparkı Manisa’nın Kula ve Salihli ilçeleri arasındaki 300 kilometrekarelik alanı kaplıyor.

Dünya'nın en önemli 100 jeoparkından biri Türkiye'de!

Manisa, şimdi de Kula ilçesindeki jeopark alanıyla dünya turizm pazarına girdi. Manisa'daki Kula Volkanik Jeopark Alanı, UNESCO ve Avrupa Jeoparklar Ağı tarafından dünyanın 99. jeopark alanı olarak tescillendi.

Bimeks, Manisa Turgutlu'da mağaza açtı!

Bimeks, 78. mağazasını Manisa Turgutlu'da açtı. Bimeks'in Manisa'da bulunan mağaza sayısı 3'e yükseldi...

Bimeks 78. mağazasını Manisa'da açtı!

Bimeks 78. mağazasını Manisa Turgutlu'da açtı, mağazanın açılışını Bülent Arınç yaptı

TOKİ Manisa Kula Alt Gelir Grubu başvuruları başladı!

TOKİ Manisa Kula Alt Gelir Grubu kapsamında yer alan 110 adet konut için başvurular 2 Nisan'da başladı...

Manisa Kula'da restorasyon ihalesi 11 Nisan'da!

Vakıflar Genel Müdürlüğü; Manisa Kula Şah Süleyman Türbesi ve Paşa Camii rölöve, restitüsyon, restorasyon, inşaat müh. elektrik müh. ve makine müh.ve çevre düzenleme projeleri 2013 yılı temin işi 11 Nisan perşembe günü ihale ediliyor...

Manisa Merkez'de 1 milyon 281 bin 500 TL satılık arsa!

T.C Manisa 1. Satış Memurluğu, Manisa Merkez Horozköy'de 1 milyon 281 bin 500 TL'ye arsa satıyor...

TOKİ Manisa Gördes'te başvurular başladı!

TOKİ Manisa Gördes Toplu Konut Uygulaması kapsamında yer alan 26 adet konut için başvuru dönemi başladı...

Manisa jeopark Haberi

Manisa jeopark


İlk insana ait olduğu düşünülen ayak izleri, Tarzan'ı, mesir macunu ve bereketli topraklarıyla Manisa, şimdi de Kula ilçesindeki jeopark alanıyla dünya turizm pazarına girdi.


UNESCO Türkiye Milli Komisyonu üyesi Prof. Dr. Nizamettin Kazancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kula Volkanik Jeopark Alanı'nın, kısa süre önce İtalya'da düzenlenen 12. Uluslararası Avrupa Jeopark Konferansı'nda, dünyanın en prestijli jeoparkları arasında olmaya hak kazandığını belirtti. 


Kula Volkanik Jeoparkı'nın, Avrupa ve UNESCO Küresel Jeopark Ağı'na dahil edilmesiyle geçmişin ayak izlerinin korunması açısından çok büyük bir adım atıldığını dile getiren Kazancı, "Bu listeye giren ve Uluslararası Jeopark Kalite Sertifikası'nı alan önemli mirasımız sayesinde, hem turizmin farklı alanlarında hem de ülkemizin sahip olduğu zenginliklerin gelecek kuşaklara aktarılması anlamında güzel gelişmeler yaşanacak" dedi. 


Türkiye'nin, uluslararası camia tarafından kabul edilen ve önerilen...