16 / 04 / 2024

MaQasid Melek Yatırımcı Ağı

MaQasid Melek Yatırımcı Ağı

10 ülkeden 80 uluslararası yatırımcı Türkiye'ye yatırım yapmak amacıyla gelecek. Yatırımcılar gençleri faizsiz doğru sermaye ile buluşturacak.

Melek yatırımcı Hasan Aslanoba'nın 2020 planı!

Start up ekosisteminin giderek gelişmeye devam ettiği günümüzde, bu gelişimde yaratıcı iş fikirleri ve başarılı girişimciler kadar melek ağlar ile yatırımcıların da katkısı büyük. Melekler, henüz yolun başında olan start up'lara can suyu oluyor...

Melek Melis Taşkanal, Vakıf GYO Yatırımcı İlişkileri Uzman Yardımcısı oldu!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Yatırımcı İlişkileri Bölüme'ne Yatırımcı İlişkileri Uzman Yardımcısı olarak Melek Melis Taşkanal atandı.

CEO'lardan melek yatırımcı olur mu?

CEO’ları melek yatırımcı olarak startup ve scaleup statüsündeki girişimcilerle buluşturacak CEO Melek Yatırım Gurubu kuruldu. Böylece ülkemizin melek yatırımcı ekosistemi bir eksikten daha kurtuldu...

İslami finansta melek yatırımcılık hamlesi!

Para Dergisi’nden Baybars Altuntaş, bu hafta sayfasında melek yatırımcı konusunu kaleme aldı. İşte yazının detayları…

Dünya Melek Yatırım Forumu başladı!

Anadolu Ajansı'nın (AA) global iletişim ortağı olduğu Dünya Melek Yatırım Forumu'nun (WBAF) dünya kongresi kapsamında yaklaşık 75 ülkeden yüzlerce melek yatırımcı, İstanbul'da buluştu. 

Melek yatırımcıya vergi avantajının süresi uzadı!

Gelir Vergisi Kanunu'nun geçici 82. maddesinde melek yatırımcılar için bazı vergisel avantajlar yer alıyor. Bu maddenin uygulama süresi 2017 sonunda bitiyordu. Bakanlar Kurulu, 1 Ocak tarihli bir kararla bu süreyi beş yıl, 31 Aralık 2022 tarihine kadar uzattı.

2017’de melek yatırımcılar 66 girişime yatırım yaptı!

İş fırsatına yatırım yapan, şirketlerin büyümeleri ve gelişmeleri için sermaye sağlayan kişiler olan melek yatırımcıların oluşturduğu ekosistem giderek büyüyor. Melek yatırımcılar, 2017’de 66 girişime toplamda 26,4 milyon dolar yatırım yaptı.

Melek yatırımlar gayrimenkul yatırımlarının gölgesinde kaldı!

Ekonomist Dergisi yazarı Cem Ener bu haftaki yazısında melek yatırımcı devlet ortak programlarına değindi. İşte Ener'in o yazısı...

İbrahim Babacan melek yatırım yapmak için fon oluşturdu!

İş dünyasında son yıllarda popüler hale gelen melek yatırımcı olma modasına Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan da katıldı. Babacan melek yatırım yapmak için 1 milyon TL'lik bir fon oluşturdu.

Melek yatırımcılık için 393 lisans verildi!

Türkiye genelinde bireysel katılım sermayesi (BKS) olarak bilinen "melek yatırımcılık" için verilen lisans sayısı 393'e ulaşırken, lisans alanların büyük bölümü yüksek gelirli yatırımcılardan oluştu.

Melek Yatırımcılar Güney Ege'de buluştu!

Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Güney Ege Kalkınma Ajansı işbirliğinde düzenlenen "Melek Yatırımcılar Güney Ege'de" Projesi kapsamında Pamukkale Teknokent Konferans Salonu'nda bir seminer düzenlendi...

Eyüp Bahariye Mevlevihanesi yatırımcı okulu oluyor!

İstanbul Eyüp'teki Bahariye Mevlevihanesi'nin bir bölümünde faaliyet gösteren Girişimci İş Adamları Vakfı “melek yatırımcı” ağı kurdu.

Silikon Vadisi’nde ofis açan TEB, melek yatırım çemberi sertifikalandırma izni aldı!

Melek yatırımcı ekosisteminde işin hem yatırımcı hem de girişimci tarafında destek sağlayan TEB, böylece 'çember'i tamamlamış oldu. TEB, 360 derecelik bu bakışı da BNP Grubu'na ihraç etmeye hazırlanıyor.

MaQasid Melek Yatırımcı Ağı Haberi

MaQasid Melek Yatırımcı Ağı

Son yıllarda yatırımcıların ilgi odağı olan Türkiye'ye 10 ülkeden 80 uluslararası yatırımcı yatırım yapmak ve projesi olan gençleri faizsiz doğru sermaye ile buluşturmak için gelecekler. 

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre; Yavuz Selim Sılay bundan 3 yıl önce MaQasid Melek Yatırımcı Ağı (MAIN) kurarak gençlerin projelerini değerlendirip onların  hayallerindeki işi yapmalarını sağladı. Gençlerin hayallerini gerçekleştiren Yavuz Selim Sılay,  2 iş fikrini 5,5 milyon liralık yatırıma dönüştürdü. MaQasid Melek Yatırımcı Ağı (MAIN) Kurucu Ortağı ve Üst Yöneticisi (CEO) Sılay, “Türkiye’ye inanan ve ülkemizde yatırım fırsatı kollayan çok sayıda uluslararası yatırımcı var. Hepsi de Türkiye’nin yükselen bir yıldız olduğunun farkında” açıklamasını yaptı. 

Miyon dolarlık yatırımcıları ülkeye getirdi 

Sılay uluslararası yatırımcılarla ülkemizde fikri olan, projesi olan gençleri bir araya getirdiklerini anlattı. Sılay şu açıklamaları yaptı:  “Ülkemizin...