29 / 03 / 2024

mardin derik cami

mardin derik cami

Mardin'in Derik ilçesindeki 1953 yılında inşa edilen ve tahribata uğradığı için yıkılan Merkez Camisi'nin yerine yenisinin yapılması çalışmalarına başlandı...

Mardin Derik'te 243 bin TL'den başlayan fiyatlarla 4 arsa satılıyor!

Mardin Derik Belediye Başkanlığı, Mardin ili, Derik ilçesi, Cevizpınar Mahallesinde yer alan 4 adet arsayı satıyor. Peki arsaların büyüklükleri ne kadar? İşte merak edilenler...

TOKİ Mardin Derik başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Mardin Derik projesinde yer alan 59 adet konut için başvuru dönemi bugün itibariyle resmen başladı.

TOKİ Mardin Derik başvuruları yarın başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Mardin Derik projesinde yer alan 59 adet konut için başvurular yarın başlıyor.

TOKİ Mardin Derik başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Mardin Derik Söğütözü projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi başladı.

Mardin Derik TOKİ kura sonucu 27.10.2021!

Mardin Derik TOKİ kura sonucu 27.10.2021 haberimizde yer alıyor. İşte Mardin Derik TOKİ kura sonucu 27.10.2021 ve proje detayları...

TOKİ Mardin Derik başvuruları bugün sona eriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Mardin Derik projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi bugün sona eriyor.

TOKİ Mardin Artuklu 420 konut ihalesi bugün!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Mardin İli Artuklu İlçesi Nur Mahallesi 420 Adet Konut, 1 Adet Cami ve 2 Adet Ticaret Merkezi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini bugün saat 14:30'da gerçekleştirecek.

TOKİ Mardin 420 konut ihalesi yarın!

Mardin İli Artuklu İlçesi Nur Mahallesi 420 Adet Konut, 1 Adet Cami ve 2 Adet Ticaret Merkezi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Mardin 420 konut ihalesi 3 Mayıs'ta!

Mardin İli Artuklu İlçesi Nur Mahallesi 420 Adet Konut, 1 Adet Cami ve 2 Adet Ticaret Merkezi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 3 Mayıs 2021 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Mardin 420 konut ihalesi bugün!

Mardin İli, Artuklu İlçesi Nur Mahallesi 420 Adet Konut , 1 Adet Cami ve 2 Adet Ticaret Merkezi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Mardin Artuklu 420 konut ihalesi yarın!

Mardin İli, Artuklu İlçesi Nur Mahallesi 420 Adet Konut , 1 Adet Cami ve 2 Adet Ticaret Merkezi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den Mardin'e 420 yeni konut!

Mardin İli, Artuklu İlçesi Nur Mahallesi 420 Adet Konut , 1 Adet Cami ve 2 Adet Ticaret Merkezi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi 24 Aralık tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Mardin Söğütözü 110 konut ihalesi yarın!

Mardin ili Derik ilçesi, Söğütözü mahallesinde 110 adet konut ve 3 dükkanlı ticaret ile 1 adet cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak. 

mardin derik cami Haberi

mardin derik cami

Mardin'in Derik ilçesinde, tahribata uğradığı için yıkılan caminin yerine bin kişilik caminin yapımına başlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; sosyal medyada "tarihi cami yıkılıyor" şeklinde gündeme gelen, Mardin'in Derik ilçesindeki 1953'de inşa edilen Merkez Camisi'nin yerine yenisi yapılıyor.

İlçede oturanlar, tehlike arz ettiği için ibadet yapılamayan caminin yıkılıp, yerine yeni bir cami yapılması için topladıkları 116 imzadan oluşan dilekçe ile İlçe Müftülüğüne başvurda bulundu.

İlçe Müftülüğünün, durumu Derik Belediyesine iletmesi üzerine belediye yetkilileri, caminin tarihi özelliği bulunup bulunmadığının tespit edilmesi için Kültür Varlıkları Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğünden bilgi talep etti.

Müdürlük tarafından yapılan inceleme üzerine hazırlanan raporda, tescile değer nitelik taşımadığı, tescile uygun olmadığı kararı belirtildi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan incelemede de caminin can ve mal güvenliği açısından risk...