26 / 04 / 2024

mardin tarihi dokusunun ortaya çıkarılması

mardin tarihi dokusunun ortaya çıkarılması

Tarihi Dönüşüm Projesi kapsamında kamulaştırılan ve geçtiğimiz aylarda yıkımına başlanan Cumhuriyet Meydanı’ndaki 50 yıllık Bayraktar Oteli’nin yıkımı tamamlandı. Mardin’in silüetini bozan betonarme otelin yıkılmasının ardından tarihi görünüm ortaya çıktı

TOKİ Mardin projesiyle 148 yeni konut geliyor! İhale tarihi belli oldu!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Mardin projesiyle Savur ilçesine 148 yeni konut geliyor. İşte TOKİ Mardin 2023 projesi ihale tarihi...

Mardin’de tarihi dokuyu bozan betonarme binalar yıkılıyor!

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından sit alanında kalan ve tarihi dokuyu bozması sebep gösterilerek yıkılmasına karar verilen betonarme binalar için harekete geçti.

Mardin'de tarihi silueti bozan binalar yıkılacak!

Kent genelinde yapılan yıkım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Mardin Valisi Mahmut Demirtaş 240 binanın tespit edildiğini bunlardan ikisinin yıkıldığını dile getirdi. 

Mardin Midyat'taki tarihi çarşı restore ediliyor!

Mardin Midyat Belediyesi, Sokak Sağlıklaştırması ve Restorasyon Çalışması kapsamında ilçe içerisinde yer alan 500 yıllık tarihi çarşıyı restore ediliyor. 

Mardin'deki tarihi Süryani Çarşısı restore edilecek!

Mardin'de 17. yüzyılda inşa edilen Süryani Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları en kısa süre içerisinde başlayacak.

Mardin'deki Zinciriye Medresesi bakım masrafları sebebiyle 2'nci kez el değiştirdi!

Mardin Artuklu Üniversitesi’nin enstitü olarak kullandığı tarihi Zinciriye Medresesi, önce Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne daha sonra Birlik Vakfı’na tahsis edildi. Tahsisin sebebi ise bakım masraflarının yük olması...

Aziz Sancar'ın Mardin'deki konağı restore edildi!

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın doğup büyüdüğü ve 2 yıl süreyle doktorluk yaptığı Mardin Savur'daki 3 katlı 36 odalı tarihi konağın müzeye dönüştürülmesi için başlatılan restorasyon çalışmaları sona erdi. 

Mardin'de tarihi yapılar onarılacak!

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, "Yılda milyonlarca turist ağırlayan bir şehrimiz var. Şehrimizde bulunan tarihi yapıların bakım, onarım ve restorasyonu bizim için büyük önem arz ediyor" dedi.

Mardin Cumhuriyet Meydanı için imzalar atıldı!

Mardin Valiliği ile Mardin Büyükşehir Belediyesinin yürüteceği, Dicle Kalkınma Ajansı’nın da desteklediği Tarihi Mardin'in Yayalaştırılması/Cumhuriyet Meydanı Projesi için imzalar atıldı. 

Edirne’de binalara yükseklik sınırı!

Edirne Belediye Başkanı Re­cep Gürkan, içinde barındırdığı 1400 eser ile turistlerin ilgi odağı olan Edirne’nin tarihi dokusunun, yapı­laşmada yükseklik sı­nırlaması getirilerek koruma altına alındığını söyledi…

Midyat'ta tarihi ev ve konaklar kafelere dönüştü!

Mardin'in Midyat ilçesinde bulunan tarihi konak ve binalar yerli ve yabancı turistlerin ilgisi nedeniyle kafe ve restoranlara dönüştü.

Mardin'deki tarihi çarşılarda restorasyon çalışmaları başladı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Mardin Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki tarihi çarşıların tekrar canlandırılması amacıyla yaptığı restorasyon, yapım, onarım ve yenileme çalışmalarına tekrar başladı.

Selanik'teki Atatürk Evi'nin tarihi dokusunun bozulduğu iddiası!

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Selanik'teki Atatürk Evi'ni ziyaret etti. Türkkan, yapılan restorasyonun evin tarihi dokusunu bozduğunu iddia etti. 

mardin tarihi dokusunun ortaya çıkarılması Haberi

mardin tarihi dokusunun ortaya çıkarılması


Tarihi Dönüşüm Projesi kapsamında kamulaştırılan ve geçtiğimiz aylarda yıkımına başlanan Cumhuriyet Meydanı’ndaki 50 yıllık Bayraktar Oteli’nin yıkımı tamamlandı. Mardin’in silüetini bozan betonarme otelin yıkılmasının ardından şehrin tarihi görünümü gün yüzüne çıktı.


Bayraktar Oteli’nin yıkımı Mardin’in tarihi silüetinin ortaya çıkması açısından çok önemli olduğunu belirten Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, şu ana kadar 19 kamu binası olmak üzere toplam 34 tane betonarme binayı yıktıklarını söyledi. Asıl hedeflerinin 700 beton binayı yıkmak olduğunu belirten Başkan Ayanoğlu, "Tarihi Dönüşüm Projesi'nin amacı, tarihi SİT alanında bulunan tarihi dokuyu bozan bütün çarpık yapılaşmayı kentin bütünlüğünü ve özgünlüğünü bozan, görsel kirliliğe neden olan eklentileri ortadan kaldırmaktır. Tarihi dönüşüm projelerinin tüm dünyanın her yerinde uzun soluklu ve zamana yayılan projelerdir. Mardin’in geleceği adına tarihi dönüşüm projesi...