23 / 04 / 2024

Marmara Depreminden etkilenen şehirler

Marmara Depreminden etkilenen şehirler

17 bin 480 kişinin yaşamını yitirdiği, binlerce kişinin yaralandığı Marmara Depremi'nden sonra hayata geçirilen kentsel dönüşüm projeleri ile depremzede kentler, ekonomilerini de geliştirmeyi başardı.

İstanbul'daki kamu binaları depreme hazırlanıyor! Hem sağlık hem de barınma ihtiyacı karşılanacak!

Beklenen Marmara depreminden en çok etkilenecek kent, İstanbul olarak belirtiliyor. Mega kentte kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Olası bir depremde, kamu binaları ile İstanbulluların hem sağlık hem de barınma ihtiyacı karşılanacak. İşte megakentteki kamu binalarında son durum...

Depremden zarar gören iller Cazibe Merkezleri Programı kapsamına alındı

Kahramanmaraş depreminden etkilenen ve afet bölgesi ilan edilen illerde yapılacak olan yatırımlar cazibe merkezi programı kapsamında en üst teşviklerden yararlanabilecek.

Adanalı depremzedeler için ilk aşamada 2 bin 200 konut geliyor!

Adana Valisi Süleyman Elban, 6 Şubat depreminden etkilenen kentin depremzedeler için 2 bin 200 konut yapmayı planladığını söyledi. 

Evin depreme dayanıklı olup olmadığı nereden anlaşılır?

Marmara depreminden sonra konut alacak kişilerin ilk kriteri olan depreme dayanıklılık, son yıllarda unutulmuştu. 6 Şubat’ta meydana gelen depremlere kadar... Şimdi “Bina depreme karşı güvenli mi?” sorusu yine ilk sırada ve bu defa herkes risk tespiti yapmaya koşuyor.

Hangi ilçe olası İstanbul depreminden en az etkilenecek?

İstanbul Avcılar Kaymakamı Kemal İnan, 1999 depreminde orta hasar gören ve kentsel dönüşüm kapsamında yenilenen binaların yenilenmesi ile ilçenin olası İstanbul depreminden en az etkilenen ilçelerden biri olacağını belirtti.

Avcılar ve Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm hızlandı!

1999 Marmara depreminden en çok etkilenen ilçelerden biri Avcılar olmuştu. Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, ilçede kentsel dönüşümü hızlandırdı. Büyükçekmece'de de yapılar en az Avcılar kadar riskli durumda, o ilçede de dönüşüm hızlandırıldı.

Kocaeli'de tespit edilen hasarlı binalar için yürütülen çalışmalar TBMM'de!

17 Ağustos 1999 Marmara depreminden sonra Kocaeli ilinde tespit edilen hasarlı binalara yönelik yürütülen işlemler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yunus Yener'den korkutan deprem uyarısı!

TMMOB bağlı Makina Mühendisleri Odası Başkanı Yunus Yener, 1999 Marmara Depreminden hiçbir ders alınmadığını açıkladı.

Elazığ ve Malatya için 87 milyon TL yardım toplandı!

Elazığ ve Malatya depreminden etkilenen vatandaşlar için açılan yardım kampanyasında 87 milyon TL yardım toplandı.

6 milyon konut denetlendi!

Elazığ depreminde yıkılan binalar ve art arda devam eden deprem yapı denetimin önemi bir kez daha gösterdi. Marmara depreminden sonra yapılan tüm binalar yapı denetim süreçlerinden geçiyor...

Cerrahpaşa Çocuk Acil boşaltılıyor!

İstanbul depreminden etkilenen İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp  Fakültesi Çocuk Acil ve Kadın Hastalıkları Bölümü'nün boşaltılmasına karar verildi…

Marmara Depremi'nin 'acı izleri' silindi!

Merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan ve "son yüzyılın en büyük depremlerinden biri" diye tanımlanan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nden etkilenen kentler, aradan geçen 20 yılda yapılan çalışmalarla facianın acı izlerinden uzak bir görüntü ortaya çıkardı.

Kocaeli’de bin 619 bina 20 yıldır yıkılmayı bekliyor! 

Kocaeli'de 1999 Marmara depreminden kalan 1.619 orta hasarlı binanın yıkım için bekliyor.Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul bu binaların bir an önce yıkılması gerektiğini söyledi. 

Marmara Depreminden etkilenen şehirler Haberi

Marmara Depreminden etkilenen şehirler

Merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan ve "son yüzyılın en büyük depremlerinden biri" olarak tanımlanan Marmara Depremi'nden etkilenen şehirler aradan geçen 19 yılda yapılan çalışmalarla facianın acı izlerinden uzak bir görüntü ortaya koyuyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, 17 bin 480 kişinin yaşamını yitirdiği, binlerce kişinin yaralandığı felaketin ardından hayata geçirilen kentsel dönüşüm projeleri, sanayi ve teknoloji alanında gerçekleştirilen atılımlarla depremzede kentler, ekonomilerini de...