26 / 04 / 2024

marmaray eleştirileri

marmaray eleştirileri

Şehir Yönetimi Uzmanı Prof. Dr. Bozlağan, malum bazı çevrelerin ilk açıldığında metrobüsün imajını zedelemek için çaba harcadığını belirterek, “Şimdi aynı senaryo Marmaray için uygulanıyor” dedi...

36 bin kira anlaşmazlığı arabulucuda çözüme kavuştu!

1 Eylül’den itibaren başlatılan arabulucu sistemi ile 36 bin kira anlaşmazlığı çözüldü. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillerinden gelen soru ve eleştirileri cevapladı.

Kentsel dönüşümle kimse zorla bir yere gönderilmeyecek! Bakan Yardımcısı açıkladı!

Kamuoyunda kentsel dönüşüm yasası olarak bilinen kanun teklifi, kabul edilirken; ‘mülkiyet hakkının ihlali’ eleştirileri gündeme geldi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen, konuya açıklık getirdi. İşte ayrıntılar...

Mazot gübre desteğinde kafa karışıklığı büyüyor! Çiftçiler isyanda!

Mazot ve gübre desteğinde çiftçinin de bayinin de kafası karıştı. Sistemin açıkları neler? Ayni desteğin nakit paraya döndürülmesi mümkün mü? Bayiler komisyon alacak mı? İsteyen her çiftçi destekten yararlanabiliyor mu? İşte çiftçilerin eleştirileri ve yaşanan sıkıntılar..

Kredi kulanımında kısıtlama getiren düzenleme BDDK tarafından güncellendi! İlk düzenleme doları düşürmüştü

BDDK, 24 Haziran'da finansal istikrarın güçlendirilmesine ve kaynakların daha verimli kullanılarak kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışmasına yönelik yaptığı düzenlemeyi kamuoyundan yükselen 'Sermaye çıkışına neden olur' eleştirileri nedeniyle güncelledi.

Zehra Zümrüt Selçuk: Kentsel dönüşümde hiçbir vatandaşımız yerinden edilmedi!

TBMM Genel Kurulu 2019 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi görüşmelerinde konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İstanbul'daki kentsel dönüşüm hakkında çıkan eleştirileri yanıtladı. 

Sibel Özdemir'den Kanal İstanbul açıklaması!

Meclis’te Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde Kanal İstanbul eleştirileri gündeme geldi. Muhalefet milletvekilleri, “Tüm Türkiye karşı, ya kanal ya İstanbul… Vazgeçin bu projeden” eleştirisini yaptı. CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir de konuya ilişkin konuştu.

Tunç Soyer: Deprem master planı için destek vermeye hazırız!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi depreme hazır ama İzmir değil’ açıklamasıyla ilgili yapılan eleştirileri cevapladı. MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu ise TBMM'de deprem konusunda açıklamalarda yaptı.

İsrail'in Filistin topraklarında 'yumurtlama' politikası!

İsrail hükümeti Filistin topraklarındaki Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetlerine yönelik uluslararası eleştirileri "yumurtlama" politikasıyla atlatmaya çalışıyor...

Mekke Abraj Kudai Oteli'ne tepki!

Kabe'nin 2 kilometre uzağında dünyanın en büyük oteli Abraj Kudai'nin inşası devam ediyor. Otelin Kabe-i Şerif'e tepeden bakan binalara katılacak olması eleştirileri artırıyor.

TOKİ binalarına ilişkin sorunlar mecliste!

Ayhan Bilgen'in Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplandırması üzere ilettiği soru önergesinde TOKİ binalarında yaşanan sorunlar ve eleştirileri ele aldı. İşte o sorunlar..

Ali Kurumahmutoğlu Emlak Yönetim'deki görevinden alındı!

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın odacısı iken Emlak Yönetim AŞ’nin başına Genel Müdür olarak atanan ve burayı aile şirketi gibi yönettiği eleştirileri yapılan Ali Kurumahmutoğlu görevden alındı.

Kerim Aksu: Giresun'da bina yıkmaya ihtiyaç var!

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, yeşil alan konusunda hükümetten destek göremediklerini ifade etti. Aksu Belediye Meclisi’nde, imar eleştirileri üzerine “Bence şehirde bina yapmaya değil, yıkmaya ihtiyaç var." dedi.

Hasan Ünver, Nevşehir'deki dönüşüm eleştirilerini cevapladı!

Başkan Hasan Ünver, kale ve çevresindeki kentsel dönüşüm çalışmalarının şehrin tarihine darbe vurduğu yönündeki eleştirileri cevapladı.

marmaray eleştirileri Haberi

marmaray eleştirileri


Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı ve İstanbul Araştırmaları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Bozlağan, Marmaray’ı itibarsızlaştırmak için sistematik bir çalışma yürütüldüğünü iddia ederek, “Hiçbir metro veya tramvay hattında imdat kolunu çekmeyen ‘meraklı’ İstanbullular, ne hikmetse Marmaray’da yanlışlıkla imdat kolunu çekiyor” dedi. Marmaray’ın uluslararası düzeyde stratejik bir ulaşım ve lojistik projesi olduğunu ancak bazı çevrelerin hedefi haline geldiğini belirten Prof. Bozlağan şunları söyledi: “İstanbul’da metrobüs hattı ilk açıldığında da malum çevreler topyekûn saldırıya geçip metrobüsün imajını zedelemek için çaba harcamıştı. Akıllıca bir yatırım olan metrobüs günah keçisine dönüştürülüp itibarsızlaştırılmıştı. Aynı senaryo Marmaray uygulanıyor.” 


BİLGİLENDİRME YAPILMALI 


Böylesi bir sistemin ilk defa uygulanması dolayısıyla ortaya çıkan bazı işletme hatalarının abartılarak konuşulduğunu dile getiren Bozlağan şöyle devam etti: “Hiçbir metro veya tramvay hattında...