29 / 03 / 2024

marmaray Gebze-Haydarpasa son durum

marmaray Gebze-Haydarpasa son durum

MARMARAY Projesi kapsamında Sirkeci-Halkalı, Gebze-Haydarpasa banliyö hatlarının iyileştirilmesi çalışmalarının durdurulmasının nedeni ne?

Gebze - Darıca Metrosu'nda son durum ne? Gebzeliler bitmeyen inşaata tepkili!

2018'deki seçim vaadi olan Gebze - Darıca Metrosu'nun ne zaman tamamlanacağı merak konusu olurken, vatandaşlar yıllardır süren inşaata tepki gösteriyor. İşte o metro hattının çalışmalarındaki son durum...

Bugün Marmaray, metro, otobüs, metrobüs bedava mı? 30 Ağustos toplu taşıma ücretli mi, ücretsiz mi? Son dakika!

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmayacağı merak ediliyor. Peki bugün marmaray, metro, otobüs, metrobüs bedava mı? Hangi toplu taşımalar ücretsiz? 

Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi? İBB resmen açıkladı! Metro, otobüs ve marmaray bedava olacak mı?

Milyonlarca vatandaş bayramda otobüslerin, metro ve Marmaray’ın ücretsiz olup olmadığını araştırıyor. İBB'den konuyla ilgili son dakika açıklaması geldi...

Gebze Millet Bahçesi ihalesi yarın!

Yatırımlarına son sürat devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Gebze Millet Bahçesi projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

Gebze'de inşaat alanında toprak kaydı, 5 katlı bina boşaltıldı!

Son zamanlarda kentsel dönüşüm projeleriyle dikkat çeken Gebze'de meydana gelen toprak kayması sebebiyle 5 katlı bina boşaltıldı...

Bahçeşehir-Halkalı Marmaray Ring Tren Hattı'nda çalışmalar tamamlanıyor!

2020 yılında çalışmaların başladığı Bahçeşehir-Halkalı Marmaray Ring Tren Hattı projesinde çalışmalar son aşamaya geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Yasin Kartoğlu, Marmaray'a ulaşımın kolaylaşacağını dile getirdi. 

Kartal Wings'te son satışlar! Yüzde 15’e varan indirim!

Okul, hastane, alışveriş merkezleri, iş merkezleri, denize yakın ve adalar manzaralı, Marmaray ve diğer toplu ulaşım aksları ile İstanbul’un yaşam kalitesinin yüksek olduğu Kartal'da konumlanan Kartal Wings’teki son konutlar yeni sahipleri ile buluşuyor.

Gebze-Darıca Metro Hattı'nda son durum ne?

Her gün iş için Kocaeli ile İstanbul arasında seyahat eden 1,3 milyon kişiyi trafik stresinden kurtaracak olan Gebze-Darıca Metro Hattı inşaatı hızla ilerliyor...

Gebze Metrosu’nda son durum ne? 

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr Tahir Büyükakın Gebze Metrosu’nun son durumunu masaya yatırdı. Peki Gebze Metrosu’nda son durum ne? 

Marmaray’a göre taşındık!

İstanbul’da evini taşımak isteyenlerin ilk tercihi toplu ulaşım güzergahlarına yakınlık oluyor. Yılın ilk yarısında Mart ayında açılan Gebze-Halkalı Marmaray Hattı güzergahlarına olan taşınmalar öne çıktı....

Gebze’deki 7 katlı otoparkın son kat tabliyesi dökülüyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze'deki 7 katlı otoparkı tamamlıyor.

Gebze-Halkalı Marmaray Hattı konut fiyatlarını artırdı!

Gebze-Halkalı Marmaray Hattı vatandaşların hizmetine açıldı. 76 kilometrelik hat geçtiği ilçe ve semtleri değerlendiriyor. Son 4 yılda en yüksek konut fiyat artışı Yeşilköy, Üsküdar ve Gebze'de oldu.

Halkalı-Gebze Marmaray Hattı ile o ilçenin kaderi değişecek!

Geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Gebze-Halkalı Marmaray hattı İstanbul ulaşımına büyük rahatlama sağlarken bir ilçenin de kaderini değiştirecek.

marmaray Gebze-Haydarpasa son durum Haberi

marmaray Gebze-Haydarpasa son durum

MARMARAY Projesi kapsamında Sirkeci-Halkalı, Gebze-Haydarpasa banliyö hatlarının iyileştirilmesi çalışmalarının durdurulmasının nedeni yeni bakan. Firma, Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'ın, eski Bakan Binali Yıldırım dönemindeki projelerin hakedişlerini onaylamaması nedeniyle çalışmaları durdurdu. 


İspanyol OHL'nin, Sirkeci-Halkalı, Gebze-Haydarpasa banliyö hatlarının iyileştirilmesi projesinde maliyet artışını gerekçe göstererek aylar önce durdurduğu çalışmalar hala başlamadı. İstanbullular sabırla projenin hayata geçirilmesini beklerken krizin nedeninin Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'ın, projenin hakedişlerine onay vermemesi olduğu ortaya çıktı. Elvan'ın bu tavrı Ankara kulislerinde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasındaki çatışmada Bakan Elvan'ın Davutoğlu'na, eski Bakan Yıldırım'ın ise Erdoğan'a yakın durması olarak yorumlanıyor. Yeni bakan ile eski bakan arasındaki bu gerginlik projelere de yansıyor. Hakedişleri onaylanmadığı için para alamayan firma da çalışmaları başlatmıyor. 


Öte yandan Ulaştırma Bakanlığı tarafından 2014'ün Ekim ayında yapılan...