29 / 03 / 2024

marmaray Gebze-Haydarpasa

marmaray Gebze-Haydarpasa

MARMARAY Projesi kapsamında Sirkeci-Halkalı, Gebze-Haydarpasa banliyö hatlarının iyileştirilmesi çalışmalarının durdurulmasının nedeni ne?

Marmaray’a göre taşındık!

İstanbul’da evini taşımak isteyenlerin ilk tercihi toplu ulaşım güzergahlarına yakınlık oluyor. Yılın ilk yarısında Mart ayında açılan Gebze-Halkalı Marmaray Hattı güzergahlarına olan taşınmalar öne çıktı....

Gebze-Halkalı Marmaray Hattı konut fiyatlarını artırdı!

Gebze-Halkalı Marmaray Hattı vatandaşların hizmetine açıldı. 76 kilometrelik hat geçtiği ilçe ve semtleri değerlendiriyor. Son 4 yılda en yüksek konut fiyat artışı Yeşilköy, Üsküdar ve Gebze'de oldu.

Halkalı-Gebze Marmaray Hattı ile o ilçenin kaderi değişecek!

Geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Gebze-Halkalı Marmaray hattı İstanbul ulaşımına büyük rahatlama sağlarken bir ilçenin de kaderini değiştirecek.

Gebze-Halkalı demir yolu hattı bugün açılıyor!

İstanbul'da günde 1.2 milyon yolcu taşıması beklenen banliyö treni hattı bugün açılıyor. Halkalı-Gebze Marmaray Hattı için son hazırlıklar tamamlandı.

Gebze-Halkalı-Marmaray seferleri haftaya başlıyor!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, seçim çalışmalarına Pendik'te devam etti. Yıldırım, Gebze-Halkalı-Marmaray seferlerinin önümüzdeki hafta başlayacağını söyledi.

B1 Marmaray Halkalı-Gebze metro hattı ne zaman açılacak?

İstanbullular için yeni bir metro hattı daha yapılıyor. Peki Marmaray Halkalı-Gebze metro hattı ne zaman bitecek, açılacak, nerelere gidecek? İşte tüm bu soruların cevapları...

Halkalı-Gebze Marmaray Hattı nereden geçecek?

63 kilometre uzunluğundaki Gebze-Haydarpaşa ve Sirkeci-Halkalı Banliyö Hatları ile 13,60 kilometre uzunluğundaki Marmaray’ın birleştirilmesiyle oluşan Halkalı-Gebze Marmaray Hattı nereden geçecek?

15 soruda Halkalı-Gebze Marmaray Hattı!

Halkalı-Gebze Marmaray Hattı nereden geçecek? Halkalı-Gebze Marmaray Hattı ne zaman açılacak? Halkalı-Gebze Marmaray Hattı'nda çalışmalar ne durumda? Bu soruların yanıtları haberimizde yer alıyor. İşte 15 soruda Halkalı-Gebze Marmaray Hattı...

Gebze-Halkalı Marmaray Hattı Mart'ta açılışa hazır hale gelecek!

 Ulaştırma Bakanı Turhan, Gebze-Halkalı Marmaray Hattı'nın devam eden test sürüşlerine katıldı. Turhan, "Geldiğimiz noktada Gebze-Halkalı arası tüm güzergahta inşa faaliyetleri ile sinyalizasyon montaj işleri tamamlandı. Martın ilk haftasında açılışa hazır hale getireceğiz" dedi...

Gebze-Halkalı Marmaray Hattı'nın sinyalizasyon testleri başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, Gebze-Halkalı Marmaray Hattı'nda sinyalizasyon sistemi testlerinin ardından deneme sürüşleri yapılacağını, hattın güvenlik sertifikası alındıktan sonra hizmete açılacağını ifade etti...

Gebze-Halkalı Marmaray Hattı açılıyor!

İstanbulluların uzun zamandır merakla beklediği ulaşım projesi olan Gebze-Halkalı Marmaray Hattı, 10 Mart'ta açılacak.

Gebze-Halkalı Marmaray Hattı için geri sayım başladı!

Toplam 43 istasyondan meydana gelen ve 76 kilometre uzunluğundaki güzergahta yolculuk süresini 115 dakikaya indirecek olan  Gebze-Halkalı Marmaray Hattı'nın açılışı için geri sayım başladı.

Gebze-Halkalı Marmaray Hattı'nda test sürüşleri başlıyor!

İstanbul’un en önemli ulaşım projelerinden olan Gebze – Halkalı Marmaray Hattı’nın tamamlanabilmesi amacıyla yapılacak olan test sürüşleri boyunca, İETT tarafından tarifelerde düzenleme yapılarak ücretsiz ring seferleri yapılacak...

marmaray Gebze-Haydarpasa Haberi

marmaray Gebze-Haydarpasa

MARMARAY Projesi kapsamında Sirkeci-Halkalı, Gebze-Haydarpasa banliyö hatlarının iyileştirilmesi çalışmalarının durdurulmasının nedeni yeni bakan. Firma, Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'ın, eski Bakan Binali Yıldırım dönemindeki projelerin hakedişlerini onaylamaması nedeniyle çalışmaları durdurdu. 


İspanyol OHL'nin, Sirkeci-Halkalı, Gebze-Haydarpasa banliyö hatlarının iyileştirilmesi projesinde maliyet artışını gerekçe göstererek aylar önce durdurduğu çalışmalar hala başlamadı. İstanbullular sabırla projenin hayata geçirilmesini beklerken krizin nedeninin Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'ın, projenin hakedişlerine onay vermemesi olduğu ortaya çıktı. Elvan'ın bu tavrı Ankara kulislerinde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasındaki çatışmada Bakan Elvan'ın Davutoğlu'na, eski Bakan Yıldırım'ın ise Erdoğan'a yakın durması olarak yorumlanıyor. Yeni bakan ile eski bakan arasındaki bu gerginlik projelere de yansıyor. Hakedişleri onaylanmadığı için para alamayan firma da çalışmaları başlatmıyor. 


Öte yandan Ulaştırma Bakanlığı tarafından 2014'ün Ekim ayında yapılan...