19 / 04 / 2024

marmaray sirkeci istasyonu su mu sızdırıyor

marmaray sirkeci istasyonu su mu sızdırıyor

TCDD: "Marmaray'ın su sızdırması iddialarıyla ilgili video kaydı yüklenici konsorsiyum TGN ortak girişimi tarafından incelendi. Görüntülerin Sirkeci istasyon bölgesindeki tünel inşası dönemine ait olduğu, mevcut durumla bir ilintisi bulunmadığı belirtildi

Yerli ve Milli Elektrikli Tren Seti Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda ziyaretçilerini bekliyor!

Uğur Taşkınsakarya, TCDD Taşımacılık AŞ'nin İstanbul Bölge Müdürü olarak görev yapıyor ve "Yerli ve Milli Tren Seti"nin bir hafta boyunca Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda ziyaret edilebileceğini ve tüm vatandaşları beklediklerini ifade etti.

Halkalı-Gebze Marmaray Hattı nereden geçecek?

63 kilometre uzunluğundaki Gebze-Haydarpaşa ve Sirkeci-Halkalı Banliyö Hatları ile 13,60 kilometre uzunluğundaki Marmaray’ın birleştirilmesiyle oluşan Halkalı-Gebze Marmaray Hattı nereden geçecek?

Halkalı-Sirkeci Banliyö Hattı'nın deneme sürüşünde kaza!

İstanbul Florya’da, Halkalı - Sirkeci Banliyö hattında deneme seferi yapan Marmaray treni ile demiryolu yenileme aracı çarpıştı. Kaza sonucunda yaralıların olduğu öğrenildi.

Sirkeci-Kazlıçeşme Banliyö Hattı yeniden hizmete alınıyor!

Marmaray projesi sebebiyle atıl kalan Sirkeci-Kazlıçeşme arasındaki tren hattını tramvaya dönüştürecek projeden vazgeçilince TCDD, eski banliyö hattını yenileyerek tekrar hizmete almaya karar verdi.

Sirkeci Kazlıçeşme banliyö hattı yenilenecek!

TCDD, Marmaray Projesi nedeniyle atıl kalan yaklaşık 8 kilometrelik Sirkeci-Kazlıçeşme arasındaki eski banliyö hattını yenileyecek. 

Gebze-Halkalı tren hattının Florya istasyonu taşınıyor!

MARMARAY kapsamında yenilenen Gebze-Halkalı banliyö tren hattı üzerinde bulunan Florya istasyonu, yaklaşık 800 metre doğusundaki yerleşim yerleri ve lüks lokantaların bulunduğu bölgeye doğru kaydırılıyor.

1938 yılında Sirkeci İstasyonu'nun etrafı açılacak!

1938 yılında Sirkeci Tren İstasyonu'nun etrafı açılacakmış ve Sirkeci'deki meydan da denize kadar genişletilecekmiş. Meydandaki bir takım kulübeler, karpuz - kavun sergisi yerleri de yıktırılacakmış.

2002 yılında Marmaray Projesi'nin ihalesi açılmış!

2002 yılında İstanbul Boğazı'nda tüp geçiş yapımını da içeren Gebze-Sirkeci-Halkalı hattı ihalesi olan ''Marmaray'' Projesi'nin ihalesi Japon finans kuruluşu JBIC'den yatırım onayının alınmasıyla ihale duyurusu yapılmış.

Marmaray 42 istasyonu bağlayacak!

Asya ile Avrupa kıtaları arasında deniz altından kesintisiz demiryolu ulaşımı sağlayan Marmaray, kısa sürede İstanbullular'ın vazgeçilmezi oldu. Sirkeci-Üsküdar arası ulaşımı 4 dakikaya düşüren sistemle bugüne kadar 75 milyon yolcu taşındı.

Marmaray banliyö hatları neden durdu?

MARMARAY Projesi kapsamında Sirkeci-Halkalı, Gebze-Haydarpasa banliyö hatlarının iyileştirilmesi çalışmalarının durdurulmasının nedeni ne?

Marmaray’ın 2. etabında işler maliyet artışı sebebiyle durdu!

İstanbul Sirkeci-Halkalı, Gebze-Haydarpaşa banliyö hatlarının iyileştirilmesini ve Marmaray’a bağlanmasını öngören projede çalışmalar, maliyet artışı gerekçesiyle durma noktasına geldi. Daha önce aynı sebeple ihaleyi İspanyol OHL firması almıştı.

Marmaray’ın 2. etabı maliyet artışı sebebiyle durdu!

İstanbul Sirkeci - Halkalı, Gebze - Haydarpaşa banliyö hatlarının iyileştirilmesini ve Marmaray ’ a bağlanmasını öngören projede çalışmalar, maliyet artışı gerekçesiyle durma noktasına geldi. İhaleyi İspanyol OHL firması almıştı...

Marmaray nerelerden geçecek? İşte istasyonlar...

İstanbul'un ulaşım sorununa nefes aldırması planlanan Marmaray şu anda 5 durakta hizmet veriyor. Projede henüz tamamlanmayan etaplardaki 35 durağın ise 2016 yılında hizmete girmesi hedefleniyor. Peki Marmaray'ın hangi semtlerde istasyonu olacak?

marmaray sirkeci istasyonu su mu sızdırıyor Haberi

marmaray sirkeci istasyonu su mu sızdırıyor

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Marmaray'ın su sızdırması iddialarıyla ilgili video kaydının yüklenici konsorsiyum tarafından incelendiğini belirterek, görüntülerin Sirkeci istasyon bölgesindeki tünel inşası dönemine ait olduğu ve mevcut durumla bir ilintisi bulunmadığının kaydedildiğini bildirdi.


TCDD'den yapılan açıklamada, bazı internet sitelerinde yer alan Marmaray'ın su sızdırması iddialarıyla ilgili video kaydının yüklenici konsorsiyum TGN Ortak Girişimi tarafından incelendiği belirtildi.


Görüntülerin Sirkeci istasyon bölgesindeki tünel inşası dönemine ait olduğu ve mevcut durumla bir ilintisi bulunmadığının kaydedildiği açıklamada, "Görüntülerin iddia edildiği gibi batırma tüp elemanlarıyla bir ilgisi yoktur"...