19 / 04 / 2024

marmaray sultan abdülmecitin hayalimiydi

marmaray sultan abdülmecitin hayalimiydi

Almanya'da vatandaşlara hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sultan Abdulmecid'in hayali Marmaray'ı bitirdiklerini de ifade ederek, ortalama yolcu sayısının günde 100 ila 150 bin arasında değiştiğine dikkati çekti...

Divanhane Eski Karakol Binası neden yıkılıyor?

19. yüzyılda Sultan Abdülaziz döneminde inşa edilen Divanhane Eski Karakol Binası yol genişletme nedeniyle yıkılıyor.

Divanhane Eski Karakol Binası yıkılacak! İBB'nin başvuru reddedildi!

İstanbul Kasımpaşa'da bulunan ve Sultan Abdülaziz Han tarafından yaptırılan tarihi Divanhane’nin Eski Karakol Binası'nın yıkımının iptal başvurusu reddedildi.

145 yıllık Karadeniz-Akdeniz Otoyolu'nun yüzde 84'ü tamam!

Osman Padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez gündeme gelen, 2’nci Abdülhamid'in rüya projesi 145 yıllık Karadeniz- Akdeniz Otoyolu Projesi’nin yüzde 84’ü tamamlandı.

Tanzanya'daki Sultan Abdülhamit Han Camisi açıldı!

Tanzanya’nın Zanzibar bölgesinde hayata geçirilen Sultan Abdülhamit Han Camisi ibadete açıldı...

Osmanlı'nın son mirasçıları büyük servetin peşine düştü! 

1800’lü yıllarda İzmir Valiliği yapan Hacı Osman Paşa’nın oğlu Ali Ağa ile Sultan Abdülmecid ve Sultan Abdülaziz zamanında sadrazamlık yapan damadı Mehmet Emin Ali Paşa’nın torunları olan 5 ailenin bireyleri miraslarının peşine düştü...

Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun yüzde 95'i tamam!

Osmanlı padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez gündeme gelen ve II. Abdülhamid zamanında da projesi çizilen Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun yapım çalışmalarının yüzde 95'i tamamlandı...

Filyos Limanı Projesi'nde sona yaklaşıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan yaptığı açıklamada "Osmanlı padişahlarından Sultan Abdülhamid döneminden itibaren hayata geçmesi planlanan Filyos Projesi'nde sona yaklaşıldı." dedi.

Filyos Limanı 2020'de tamamlanacak!

Sultan Abdülhamit döneminde planlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla temeli atılarak yapımına başlanan Filyos Limanı'nın 2020'de tamamlanması hedefleniyor.

2'nci Abdülhamid'in miras davasında yeni gelişme!

Hacı İzzet Paşa’nın torunları, Sultan 2’nci Abdülhamid’in mirasıyla ilgili 'Dedemizin mirası Sultan’ın şahsında devlete bağışlandı. Miras talep edenlerin bu hususa da dikkat etmesi gerekir' dedi.

Karadeniz-Akdeniz Otoyol Projesi’nde sona yaklaşıldı!

Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk defa gündeme gelen, 2’nci Abdülhamid zamanında projesi çizilen 143 yıllık rüya, Karadeniz-Akdeniz Otoyol Projesi’nde sona gelindi.

Karadeniz-Akdeniz Otoyol Projesi’nde sona gelindi!

Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez gündeme gelen, 2’nci Abdülhamid zamanında projelendirilen 143 yıllık rüya, Karadeniz-Akdeniz Otoyol Projesi’nde sona gelindi. 

Safranbolu'da 2. Abdülhamid'in yaptırdığı okul müzeye dönüştürülecek!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan ve Sultan 2. Abdülhamid tarafından 109 yıl önce yaptırılan Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki okul binası restore edilerek eğitim müzesine dönüştürülecek.

İTÜ'nün 145 yıllık binası yenilenecek!

Sultan Abdülaziz döneminde, 1873 yılında yaptırılan İTÜ'nün 145 yıllık tarihi Silahhane binası restore edilecek. Yaklaşık 31 milyon liraya ihale edilen restorasyon çalışması 2021 yılında tamamlanacak.

marmaray sultan abdülmecitin hayalimiydi Haberi

marmaray sultan abdülmecitin hayalimiydi


Almanya'da vatandaşlara hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'den selam getirdiğini, 77 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının hasretini, özlemini, muhabbetini bugün bir kez daha Almanya'ya, Berlin'e taşıdıklarını ifade etti.


Yaptığı konuşmada Adalet saraylarının sayısını çoğalttıklarını belirterek "Artık merpen altı bir yargı yok" diyen Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:


"Dedik ki bunlar gayet güzel olsun, hakikaten merpen altında değil. Saraylarda en güzel şekliyle çalışsınlar en güzel şekliyle de kararlarını versinler. Bunun yollarını açtık. Emniyet sarayları yaptık aynı şekilde. Ah Ah, bir zamanlar karakol dendiği zaman insanın aklına korku tünelleri gelirdi. Acaba içeride ne olacak diye. Ama artık bu devirler kapandı. Artık işkenceye son dedik ve o dönemleri geride bıraktık. Bunlar artık yok. Kardeşlerim enerji hamdolsun artık KÖYDES Projesi ile ülkemin hemen hemen bütün köylerine...