28 / 03 / 2024

marmaray üsküdar töreni

marmaray üsküdar töreni

Marmaray’ın Üsküdar'da yapılan törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Romanya Başbakanı Victor Ponta katıldı...

İBB 5 yılda 100 bin konut dönüştürme sözü verirken, Üsküdar'a henüz uğramadı...

İstanbul'da her yıl 20 bin, 5 yılda 100 bin konut dönüştüreceğinin sözünü veren ancak bugüne kadar bir tane bile dönüştürmeyen İBB, Üsküdar'da kentsel dönüşüm adına hiç adım atmadı. İlçede vatandaşlar mağdur ve İBB'nin bu süreçte destek olmasını bekliyorlar. İşte konu ile ilgili detaylar...

Rezerv alan ilan edilmişti: Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nin arazisi için alınan tüm kararlar sorunlu iddiası!

Üsküdar Çengelköy'de yer alan 29 Mayıs Sitesi'nde rezerv alan tartışmaları devam ediyor. Site sakinleri karara itiraz ederken, sitenin arazisi için alınan tüm kararların sorunlu olduğu iddiası gündeme geldi. İşte detaylar...

Üsküdar İnvest İnşaat Taahhüt Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Üsküdar İnvest İnşaat Taahhüt Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Üsküdar’da 1 milyon TL sermaye bedeli ile İrfan Ayyıldız ve Mustafa Aktaş tarafından kuruldu.

Bayer-Yiğit Üsküdar projesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

Bayer-Yiğit Ortak Girişimi Adi Ortaklığı, Üsküdar projesinin detayları belli oldu. Bayer-Yiğit Üsküdar projesi 10 soruda tüm detaylarıyla haberimizde yer alıyor. İşte Bayer-Yiğit Üsküdar projesi 10 soruda tüm detaylarıyla...

Tavuk Dünyası 200'üncü restoranını Üsküdar'da açtı!

Tavuk Dünyası, 2019 hedefleri dahilinde yeni şube yatırımlarına hızla devam ediyor. Firma Türkiye’de bulunan 200. restoranının kapılarını İstanbul’un en eski ve nezih semtlerinden olan Üsküdar’da açtı.

Üsküdar Bulgurlu'da 18.5 milyon TL'ye icradan satılık akaryakıt istasyonu!

İstanbul Anadolu 22. İcra Dairesi, İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Bulgurlu Mahallesi 43 Ada, 28 Parselde yer alan akaryakıt satış istasyonunu 18 milyon 500 bin TL'ye icradan satıyor...

Üsküdar'daki Selimiye Hamamı millet kütüphanesi olacak!

Üsküdar'da bulunan tarihi Selimiye Hamamı, millet kütüphanesi olarak hizmet verecek. Tarihi hamamın restorasyonu tamamlanıyor.

Hilmi Türkmen’den Üsküdar’a 41 dev proje!

Üsküdar Belediye Başkanı ve yeniden başkan adayı olan Hilmi Türkmen, yeni dönemde hayata geçirmeyi planladığı 41 dev projesini açıkladı.

Üsküdar'da yapı kayıt belgesi verilen cami yıkıldı!

Üsküdar'da yıkılan Esentepe Camisi’nin bulunduğu alana, ‘imar barışı’ kapsamında ‘yapı kayıt belgesi’ verildiği belirlendi...

Üsküdar’daki dönüşüm Türkiye’ye örnek olacak!

Üsküdar'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ”Üsküdar’da başlayan dönüşüm, her ayrıntısıyla Türkiye’ye örnek olacak" dedi.

Mevlüt Uysal, Üsküdar Meydanı Projesi'ni inceledi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı Mevlüt Uysal, Üsküdar Meydanı Projesi'ni yerinde inceledi.

Kartal En Sitesi temel atma töreni 29 Eylül'de!

Kartal Belediyesi'nin tarafından gerçekleştirilen dönüşüm çalışmaları kapsamındai 29 Eylül Cuma günü Orhantepe Mahallesi Üsküdar Caddesi üzerinde yer alan En Sitesi için temel atma töreni düzenlenecek.

Kabataş-Üsküdar Yaya Tüneli Projesi'nin ihalesi iptal!

27 Mart'ta ihale edilen Kabataş ile Üsküdar arasında yaya tüneli ile bir yürüyüş yolu oluşturma projesinin ihalesi iptal edildi. Projenin 2019 yılında tamamlanması planlanıyordu.

marmaray üsküdar töreni Haberi

marmaray üsküdar töreni


Asırların projesi Marmaray, 2 cumhurbaşkanı ve 3 başbakan ile Başkan Kadir Topbaş’ın katıldığı tarihi  bir törenle hizmete açıldı.


Marmaray’ın Üsküdar İstasyonu önünde yapılan törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Romanya Başbakanı Victor Ponta katıldı.


Vatandaşlar tören alanına sığmayınca, Üsküdar Meydanı’nı doldurdu. Kıyı Emniyeti’ne bağlı gemiler Boğaz’da su fışkırtarak gösteri yaptılar. Ayrıca çok sayıda özel tekne de tören alanın yapıldığı kıyıya geldi. Bir tekneye Marmaray vagonu giydirildi. Kürsünün arkasında 3 boyutlu bir Marmaray vagonu yer aldı. Tören alanında Türk bayrakları dalgalandı. Töreni bir gazeteci ordusu izledi. Türk medyasının yanı sıra Japon basınından yoğun katılım oldu. Uluslar arası basın kuruluşları da töreni takip etti.


Marmaray Türk Milleti’nin mühendislik şahikasıdır


Törende...