18 / 04 / 2024

Mars Lojistik havalimanı

Mars Lojistik havalimanı

Mars Lojistik'in gündeminde çok uzun soluklu 3. ülke boru hattı projesi, yurt dışında yapımı hız kesmeden süren havalimanı, liman ve fabrika yatırımları bulunuyor.

Mars Lojistik yurt dışındaki havalimanı ve fabrika yatırımlarında hız kesmiyor!

Mars Lojistik'in gündeminde çok uzun soluklu 3. ülke boru hattı projesi, yurt dışında yapımı hız kesmeden süren havalimanı, liman ve fabrika yatırımları bulunuyor.

Atatürk Havalimanı’nı Arkas Lojistik taşıyacak!

Büyük Göçün arkasındaki "Lojistik Mühendisi" Arkas Lojistik oldu. İstanbul'un yeni havalimanına taşınma hazırlıkları tüm hızıyla devam ederken, Türk Hava Yolları büyük yer ekipmanlarının taşıması için yol arkadaşı olarak Arkas Lojistik'i seçti.

Arkas Lojistik, İstanbul Havalimanı'na neler taşıyacak?

Üçüncü Havalimanı ve TANAP gibi projelerin taşıyıcısı olan Arkas Lojistik, Türkiye merkezli yurtdışı işlere ağırlık verecek. Arkas Lojistik Genel Müdürü Onur Göçmez, "2018'i 250 milyon dolar ciroyla kapatırız. 2019'da da yüzde 10-15 büyürüz" diyor.

İstanbul Havalimanı Almanya'da şaşkınlık yarattı!

İstanbul Havalimanı, lojistik alanı ve kargo kapasitesi ile ihracatta yeni rekorların kırılmasını sağlayacak.  İstanbul Havalimanı ticaret, lojistik ve turizmde Türkiye’nin stratejik konumunu çok daha nitelikli hale getirecek.

THY'yi yeni havalimanına Arkas taşıyor!

İstanbul Yeni Havalimanı'na taşınma hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. THY'nin büyük yer ekipmanları Arkas Lojistik tarafından taşınıyor. Büyük taşınmanın toplamda 5 binden fazla TIR ile 45 saatte tamamlanması planlanıyor.

Türkiye 3. havalimanı ile lojistik üs olacak!

DHL Express’in CEO’su Lassen, 3. Havalimanı’yla birlikte Türkiye’nin bölgesel bir lojistik üssü olacağını öngördüklerini dile getirdi. 

3. Havalimanı e-ihracatta lojistik merkezi olacak!

Bakanlık tarafından yayımlanan  E-İhracat Stratejisi ve Eylem Planı'na göre başta 3. Havalimanı olmak üzere elirlenecek bölgeler, bölgesel lojistik merkezleri haline getirilecek.

3. Havalimanı'nın yanına lojistik merkez kurulacak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ihracatın değerlendirildiği toplantıda açıklamalarda bulundu. Zeybekçi, 3. Havalimanı'nın yanına e-ticaret ve lojistik merkezi kuracaklarını söyledi.

Airbus, 3. Havalimanı'na lojistik üs kurmak istiyor!

Dünya havacılık endüstrisinin gözü İstanbul’a yapılacak üçüncü havalimanında. İlk teklif ise dünyanın en büyük iki uçak üreticisinden biri olan Airbus’tan geldi. Airbus, havalimanına lojistik üs kurmak için 20 bin metrekare yer istedi.

3. havalimanına DHL'den Ekspres Kargo Bölgesel Merkez!

Türkiye’nin uluslararası havacılık sektöründeki rolünü zirveye taşıyacak olan İstanbul Yeni Havalimanı, kargo ve lojistik operasyonunun da merkezi oluyor..

DHL Express, 3'üncü havalimanı ile Türkiye'yi merkez yapıyor!

Alman lojistik devi DHL Express, 3. havalimanının işletmecisi İGA ile anlaşma imzaladı. 60 milyon euroluk bu yatırımla DHL, Türkiye’yi bölgesel bir lojistik merkeze dönüştürmeyi amaçlıyor.

Üçüncü hava limanı Türk lojistik sektörünü büyütecek!

Üçüncü hava limanı Türk lojistik sektörünü büyütecek. SDT Logistics Kurucu Ortaklarından Filiz Bayülgen, 3. havalimanının açılmasının sektör açısından çok büyük öneme sahip olduğunu ifade etti.

Japon Hitachi, Mars Lojistik'in yüzde 51'ini satın aldı!

Japon teknoloji devi Hitachi' nin yüzde 51'ini aldığı Mars Lojistik, gözünü yeni hedeflere çevirdi. 2014' ü yatırım yılı ilan eden Mars, Türkiye'den şirket satın alacak...

Mars Lojistik havalimanı Haberi

Mars Lojistik havalimanı

Lojistik sektöründeki önemli aktörlerden oolan Mars Lojistik, müşterilerine doğalgaz santral projeleri, termik santral projeleri, baraj ve hidroelektrik santralleri projeleri, makine - ekipman sanayii taşımaları, rafineri - petrokimya tesisler taşımaları, boru hattı lojistiği projeleri ile raylı sistem projeleri alanlarında hizmet sunuyor. 

Dünya'da yer alan habere göre; Kovid-19 salgınına rağmen 2020 yılının Mars için çok önemli projeleri hayata geçirdiği başarılı bir dönem olduğuna dikkat çeken Mars Lojistik Hava ve Deniz Kargo Proje Satış ve Operasyon Müdürü Ahmet Yüksek, “Romanya’ya petrol arama kule ve ekipmanlarının sevk edilmesi, Polonya doğal gaz boru hatti projeleri, İtalya liman genişletme projeleri, Fransa yinelenebilir enerji sanayii projeleri için taşıyıcı ekipman projeleri ile daha adını sayamadığım birçok projede Mars profesyonelliğini müşterilerimizle paylaşma fırsatı yakaladık. Proje departmanı olarak geçen yıl...