23 / 04 / 2024

THY'yi yeni havalimanına Arkas taşıyor!

THY'yi yeni havalimanına Arkas taşıyor!

İstanbul Yeni Havalimanı'na taşınma hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. THY'nin büyük yer ekipmanları Arkas Lojistik tarafından taşınıyor. Büyük taşınmanın toplamda 5 binden fazla TIR ile 45 saatte tamamlanması planlanıyor.



31 Ekim’de ilk ticari uçuşun gerçekleşeceği İstanbul Yeni Havalimanı’na taşınma süreci hızla devam ediyor. Türk Hava Yolları (THY) büyük yer ekipmanlarının taşıması için Arkas Lojistik ile anlaşmaya vardı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Arkas Lojistik, Türk Hava Yolları’nın Yeni Havalimanı'na taşınması için altı aydan fazla süredir aşama aşama planlama yapıyor. Çalışmalar kapsamında, istenilen hızda ve zamanda taşımanın gerçekleştirilmesi için simülasyon çalışmaları, yük takibini sağlayacak barkod sistemine ve çalışacak personelin eğitimine kadar bir çok konu planlanıyor.

Projeyi şekillendirmek için tüm ekiplerin altı ay boyunca aralıksız ve incelikle çalıştığını vurgulayan Arkas Lojistik Genel Müdürü Onur Göçmez, işin matematiğinin önemini vurguladı ve bu taşımanın “lojistik mühendisliği” olarak tanımlanabileceğini söyledi. 

THY Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet Bolat, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bu operasyon bizi bir havalimanından diğerine ulaştırmakla kalmayacak aynı zamanda ülkemizi dünya sivil havacılığın merkezi konumuna taşıyacak bir başlangıç olacak. 44 ton ağırlığındaki uçak çekme aparatlarından çok hassas aletlere kadar 5 bin tırın taşıyacağı kadar yükümüz var. Bu 5 bin tır peş peşe geldiğinde yaklaşık 100 kilometrelik bir uzunluk oluşuyor. Tüm dünyanın bizi izleyeceği bu devasa yolculukta kendimize güvenilir bir yol arkadaşı seçmemiz gerekiyordu. Bu nedenle Türkiye’nin en büyük lojistik firmalarından olan Arkas Lojistik ile çalışmayı tercih ettik.”

İstanbul Yeni Havalimanı açılıyor!

45 soruda İGA!


Geri Dön