29 / 03 / 2024

mart ayı güven endeksi

mart ayı güven endeksi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından mart ayına ilişkin tüketici güven endeksi verileri açıklandı. Açıklanan verilere göre güven endeksi, mart ayında aylık bazda yüzde 1,9 artarak 72,5 değer kaydetti.

TÜİK açıkladı! İnşaat ve perakendede güven azaldı, hizmette yükseliş sürdü!

Güven endeksi, mart ayında geçen aya oranla hizmet sektöründe yüzde 1,5 yükselirken, perakende ticaret sektöründe de yüzde 1, inşaat sektöründe yüzde 3,6 oranında düştü.

Ekonomik güven endeksi Kasım ayında 95,3 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre ekonomik güven endeksi, Kasım ayında aylık bazda yüzde 1,3 geriledi ve 95,3 değerini aldı.

Perakende Güven Endeksi temmuz ayında düşüşe geçti!

TEPAV Perakende Güven Endeksi verilerini yayımlandı. Bu kapsamda, Temmuz ayında aylık 7,0 puanlık azalışla -16,4 puan değerini aldı. İşte detaylar...

Ekonomik güven endeksi Temmuz ayında yüzde 1,8 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, ekonomik güven endeksi, Temmuz ayında aylık bazda yüzde 1,8 azalış göstererek, 99,3 değerini aldı.

Ekonomiye güven endeksi haziran ayında yüzde 2,5 geriledi! İnşaat sektörü ise yüzde 3,5 oranında düştü!

TÜİK haziran ayı ekonomik güven endeksin belli oldu. Bir önceki ay 103,7 olan güven endeksi, haziran ayında yüzde 2,5 oranında gerileyerek 101,1 değerini aldı.

Ekonomik güven endeksi Mayıs ayında yüzde 1,4 arttı!

Ekonomik güven endeksi 2021 yılının Eylül ayından bu yana en yüksek değerine ulaştı ve 20 ay sonra yeniden 103,7 seviyesine geldi

Reel Kesim Güven Endeksi Mayıs ayında 0,3 puan artarak 108,3'e yükseldi!

Açıklanan rakamlara göre, Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE), Mayıs ayında bir önceki aya göre 0,3 puan yükseldi ve 108,3'e çıktı.

Tüketici güven endeksi Mayıs ayında yüzde 4 arttı! TÜİK son dakika rakamlarını açıkladı!

Tüketici güven endeksi Mayıs ayında aylık bazda yüzde 4 artış gösterdi ve 91,1 olarak kaydedildi. İşte TÜİK tarafından açıklanan o son dakika rakamları...

Vatan bilgisayardan Tecno Camon 19 Neo'ya büyük indirim! Mart ayının son gününe özel fırsat

Vatan bilgisayardan Tecno Camon 19 Neo'ya harika kampanya fırsatı sunuyor. Mart ayının son gününde Fibabanka Alış Gidiş Kredisi ile Peşin Fiyatına 12 Taksit avantajını kaçırmayın. İşte Tecno Camon 19 Neo'nun özellikleri ve fiyatı

Güven endeksi bu ay hizmet sektöründe arttı! Endeks perakende ticaret ve inşaatta düştü! 

Güven endeksi, Mart ayında, Şubat'a oranla hizmet sektöründe yüzde 1,1 yükselirken, perakende ticaret sektöründe yüzde 4,4 ve inşaat sektöründe yüzde 1,5 düşüş kaydetti. 

Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre desteği il il ödeme listesi! Mart ayı mazot gübre desteğine şimdi bakın!

Geçtiğimiz ay Bakanlık taarfından deprem bölgesindeki çiftçiler için mazot ve gübre desteğinin nakit ödeneceği açıklandı. Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre desteği il il ödeme listesi! Mart ayı mazot gübre desteğine şimdi bakın!

Martı ayı için zam oranı belli oldu... Bu zam oranından fazlası yapılamayacak dikkat

Mart ayı güncel kira artış oranı belli oldu. Mart ayında enflasyon üzerinin oranında kira artışı yapılamayacak. Ayrıca bilindiği üzere devletin koyduğu yüzde 25 sınırı var.

Emekli maaşı olan Akbank'ın kapısından ayrılmasın! Akbank Mart ayı emekli promosyon rakamlarını güncelledi!

Akbank Mart ayı emekli promosyon rakamlarını güncelledi: Güncelleme sonrasında emekli promosyon kampanyasındaki son durum şu şekilde oldu...

mart ayı güven endeksi Haberi

mart ayı güven endeksi

TÜİK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası iş birliğiyle yürütülen "Tüketici Eğilim Anketi" sonuçlarından hesaplanan mevsim etkilerinden arındırılmış tüketici güven endeksi, mart ayında bir önceki aya göre yüzde 1,9 artış kaydetti. Bu kapsamda Şubat ayında 71,2 olan endeks, Mart ayında 72,5 oldu.

Mevcut dönemde hanenin maddi durumu endeksi şubat ayında 55,2 iken mart ayında yüzde 1,5 azalarak 54,4 olarak kaydedildi. Gelecek 12 aylık döneme ilişkin hanenin maddi durum beklentisi endeksi şubatta 68,3 iken martta yüzde 2,3 artışla 69,9'a yükseldi. 

Şubat ayında gelecek 12 aylık döneme ilişkin genel ekonomik durum beklentisi endeksi 71,7 iken martta yüzde 1,2 artışla 72,6 olarak gerçekleşti.

İş arayanlar dikkat! 93.575 personel alınacak! İŞKUR...