19 / 04 / 2024

mart ayı yabancıya konut satışı

mart ayı yabancıya konut satışı

Pandeminin en çok etkilediği sektörlerden biri olan inşaat sektörü yabancıya yapılan satışlarla nefes aldı. Altın Türk Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Altın, bu sürecin uzaması nedeniyle yabancıya konut satışlarının hayati önem taşıdığını dile getiriyor.

Mart ayında yabancılara 362 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre, yılın üçüncü ayında yabancılara bin 362 konut satıldı. Yabancılara yapılan konut satışlarında, martta ilk sırayı 478 konut ile İstanbul aldı.

Yabancıya konut satışları son 33 ayın dibinde!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen yabancıya konut satışları Şubat ayında resmen dibi gördü. TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre Şubat'ta toplam konut satışları içerisinde yabancılara gerçekleştirilen konut satışının payı yüzde 2,0 şeklinde oldu.

Yabancıya konut satışı resmen çakıldı: Son 31 ayın en düşük seviyesi!

Yabancıya konut satışları koronavirüs salgını nedeniyle kapanma önlemlerinin artırıldığı 2021 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyeye gerilerken 2023'ün ilk 11 ayındaki toplam satışlarda da son 6 senenin en düşük satışı gerçekleşti. 

Yabancıya konut satışlarında deprem korkusu! En fazla İstanbul etkilendi!

Satılık ve kiralık ev fiyatlarının fırlamasının sebeplerinden biri olan yabancıya konut satışları, şubattaki 6 Şubat depremlerinden beri toparlanamadı. Ocak ayında yüzde 0,6 oranıyla sınırlı olan bu düşüş şubat ayında yüzde 27'ye fırladı ve eylül ayında ise yüzde 42 oranıyla sert gerilemeyi sürdü.

Yabancıya konut satışı yüzde 42 düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) eylül ayı konut satış istatistiklerini dün resmen açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, yabancıya konut satışı yüzde 42 düştü.

Vatan bilgisayardan Tecno Camon 19 Neo'ya büyük indirim! Mart ayının son gününe özel fırsat

Vatan bilgisayardan Tecno Camon 19 Neo'ya harika kampanya fırsatı sunuyor. Mart ayının son gününde Fibabanka Alış Gidiş Kredisi ile Peşin Fiyatına 12 Taksit avantajını kaçırmayın. İşte Tecno Camon 19 Neo'nun özellikleri ve fiyatı

Kia Bongo'ya Mart ayında zam geldi mi? Kia Bongo fiyatları ne kadar? İşte 06 Mart 2023 fiyat listesi

2023 Kia Bongo iş dünyasının yakın merceğinde olan bir araçtır. Teknik özelliklerinde dayanıklılığı ile ün yapmış Bongo, Mart ayında da fiyatı merak edilen araçlar arasında  Peki Kia Bongo fiyatları ne kadar? İşte 06 Mart 2023 fiyat listesi

Tarım Kredi Marketleri'nin Mart ayı indirimleri belli oldu! Ayçiçek yağı, şeker, çay, pirinç.. 1 Mart 2023 fiyat listesi

Tarım Kredi Kooperatif Marketleri'nin Mart ayı indirimli ürünler listesini yayımlandı. Temel ihtiyaç ürünlerini ucuz fiyattan almak isteyen vatandaşlar, Tarım Kredi Marketleri'nin güncel indirimli katoloğunu merakla bekliyorlardı. İşte Tarım Kredi Kooperatif Market güncel Mart indirim kataloğu..

Beko'da Mart ayı kampanya rüzgarı! Çeyiz düzecekler müjde! Peş peşe hediye! 1 Mart 2023 fiyat listesi…

Beko'da Mart ayına özel seçili ürün alanlara televizyon ya da robot süpürge hediye fırsatı! Peki Beko'da kampanyaya dahil olan ürünler neler?

Aile Bakanı Derya Yanık’tan maddi yardım müjdesi! Bu ödeme mart ayında yatacak! Bu parayı hemen alın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evlerinde bakıma ihtiyaç duyan engelli, yaşlı ya da hasta vatandaşlar için evde bakım maaşı ödemelerinin yapılacağını duyurdu. Bakanlık, yaptığı duyuruda evde bakım maaşının mart ayında hesaplara yatacağını belirtti.

‘EYT’de emekli sayısı Mart'ta yarıya düşebilir’ iddiası!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kanun teklifindeki ‘kademelendirme’ vurgusunun, Mart ayında EYT emekli sayısını, daha önce açıklanan 2,2 milyonun yarısına düşürme olasılığını da gündeme getirdiği iddia edildi. Peki nasıl mı? İşte ayrıntılar...

Yabancıya konut satışı yüzde 26,9 arttı! O ilde her üç konuttan biri yabancıya satıldı!

Yabancılara yapılan konut satışları 2022'nin ilk 10 ayında, 2021'in aynı dönemine göre yüzde 26,9 yükseldi. Antalya'da ise satılan her üç konutun biri yabancılar tarafından alındı. İşte yabancıya konut satışındaki son durum...

Yabancıya konut satışı yıl sonunda rekor kıracak! Yabancılar Türkiye'ye akın ediyor!

Antalya, yabancıya konut satışında 68 ay sonra megakent İstanbul'u geride bıraktı ve aylık bazda zirveyi gördü. İşte yabancıya konut satışının Temmuz 2022 karnesi...

Yabancıya konut satışında rekor kırıldı! Türkiye, uluslararası yatırımcıların radarında! 

Yabancılara konut satışında Haziran ayında tüm zamanların en yüksek rakamları kaydedilirken, 2022'nin ilk yarısında ise Ocak-Haziran rekoru kırıldı. İşte dikkatleri çeken yabancıya konut satışı verileri...

mart ayı yabancıya konut satışı Haberi

mart ayı yabancıya konut satışı

Koronavirüs salgınının en çok etkilediği sektörlerden biri olan gayrimenkul sektörü yabancıya yapılan satışlar sayesinde nefes aldı. Sabah'ta yer alan habere göre; Altın Türk Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Altın, Mart ayında 4 bin 248 yabancı satışıyla iç piyasadaki yavaşlamanın olumsuz etkisinin azaltıldığını dile getirdi.

Mart ayı konut satış rakamları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı. Açıklanan verilere göre bu dönemde konut satışı yüzde 2.4 artarak 111 bin 241 olarak kaydedildi. Ocak-Mart döneminde konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 22,9 azalışla 263 bin 50 olarak gerçekleşirken ipotekli konut satışı yüzde 3,5 azalışla 47 bin 216, diğer satış türleri ise yüzde 1,9 artışla 215 bin 843 oldu.

Konut satışlarını değerlendiren İsmail Altın "Geçtiğimiz yıl yani 2020 yılında inşaat...