20 / 04 / 2024

Yabancıya satış gayrimenkul sektörüne nefes aldırıyor!

Yabancıya satış gayrimenkul sektörüne nefes aldırıyor!

Pandeminin en çok etkilediği sektörlerden biri olan inşaat sektörü yabancıya yapılan satışlarla nefes aldı. Altın Türk Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Altın, bu sürecin uzaması nedeniyle yabancıya konut satışlarının hayati önem taşıdığını dile getiriyor.



Koronavirüs salgınının en çok etkilediği sektörlerden biri olan gayrimenkul sektörü yabancıya yapılan satışlar sayesinde nefes aldı. Sabah'ta yer alan habere göre; Altın Türk Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Altın, Mart ayında 4 bin 248 yabancı satışıyla iç piyasadaki yavaşlamanın olumsuz etkisinin azaltıldığını dile getirdi.

Mart ayı konut satış rakamları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı. Açıklanan verilere göre bu dönemde konut satışı yüzde 2.4 artarak 111 bin 241 olarak kaydedildi. Ocak-Mart döneminde konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 22,9 azalışla 263 bin 50 olarak gerçekleşirken ipotekli konut satışı yüzde 3,5 azalışla 47 bin 216, diğer satış türleri ise yüzde 1,9 artışla 215 bin 843 oldu.

Yabancıya satış gayrimenkul sektörüne nefes aldırıyor!

Konut satışlarını değerlendiren İsmail Altın "Geçtiğimiz yıl yani 2020 yılında inşaat sektörü ilk çeyrekte çok iyi sinyaller vermiyordu. Fakat yıl ortasında kamu bankalarının düzenlediği kampanya ile sektör yılı pandemiye rağmen iyi bir şekilde kapatmayı başardı. Önümüzdeki süreçte benzer adımlar atılırsa, devletimizin vereceği destekle sektörün geçen yıl olduğu gibi hızlı bir şekilde toparlanacağına inanıyorum " yorumunu yaptı.  Yabancılara yapılan satışlar hakkında da yorum yapan Altın şu açıklamalarda bulundu:

Yabancıya satış gayrimenkul sektörüne nefes aldırıyor!

 "Mart ayında yabancıya yapılan satışlarda ciddi bir artış olduğunu gözlemliyoruz. Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 39,9 artarak 4 bin 248 oldu. En fazla satışın yapıldığı il olarak İstanbul liderliği hiçbir zaman elinden bırakmadı. Sıralama hemen hemen her dönem aynı gidiyor. Yabancılara yapılan konut satışlarında, Mart ayında ilk sırayı 2 bin 119 konut satışı ile İstanbul aldı."

Yabancıya konut satışında rekor kırıldı!

Yabancılar Türkiye'deki konutlara akın etti!


Geri Dön