28 / 03 / 2024

Kerem Bilge: Gayrimenkul sektörüne yabancı fonların ziyaretleri başladı!

Kerem Bilge: Gayrimenkul sektörüne yabancı fonların ziyaretleri başladı!

Uluslararası Gayrimenkul Yatırımcıları Birliği ( REIA ) Başkanı Kerem BİLGE, gayrimenkul sektörüne yabancı fonların ziyaretlerinin başladığını belirtti.Bilge, 'Kuzeyden de birtakım yatırım olanaklarının gelişeceğini bekliyorum' dedi.



Uluslararası Gayrimenkul Yatırımcıları Birliği (REIA) Başkanı Kerem BİLGE, gayrimenkul sektörüne yabancı fonların ziyaretlerinin başladığını belirterek, "Geçen hafta böyle bir fon sohbete geldi. O da bizim için bir gösterge. Uzakdoğuda bir ülkenin Devlet Yatırım Ajansı'nın temsilcileri geldi. 'Bize Türk pazarını anlatın' diyorlar. Uluslararası yatırımcılar tekrar ziyarete gelmeye başladı" şeklinde konuştu.

Bu ilginin artmasının Türkiye için sevindirici olduğuna işaret eden Bilge, her ne kadar kriz öncesindeki döneme göre serbest dolaşan, "serseri para" diyebilecekleri, nereye gideceği belli olmayan fonlar, belli bir kısıtlamaya, sıkıntıya düştüyse de yine de bankaların kredi vermek, yatırım fonlarının da yatırım yapmak zorunda olduğunu vurguladı.

Geçmişte Türkiye'nin daha çok Batı-Doğu ekseninde çalıştığını, Türkiye'nin gelişmiş batı fonlarından yararlanırken, Türkiye'ye yatırım olarak öncelikle Hollandalı'ların geldiğini, bunu Alman sigorta fonlarının takip ettiğini anlatan Bilge, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki dönemde bu Batı-Doğu ekseninin Kuzey-Güney şeklinde değişeceği beklentisindeyim. Turizm sahasında görmekte olduğunuz gibi bazı Rus kaynaklı yatırımcılar ve özellikle turizm sahasında görmekte olduğunuz gibi bazı Rus kaynaklı yatırımcılar ve de özellikle son krizde ciddi zararlara uğramış Orta Doğu fonları, biraz da kendine özgü yatırım yapma durumlarından ötürü, bu önümüzdeki dönemde gerek Orta Doğu kaynaklı gerek Körfez kaynaklı birtakım yatırımcılarla, kuzeyden de birtakım yatırım olanaklarının gelişeceğini bekliyorum." dedi




Geri Dön