26 / 04 / 2024

kerem bilge kim

kerem bilge kim

Uluslararası Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (REIA) Başkanı Kerem BİLGE, yabancı yatırımcıya konut satışının istenilen seviyeye gelmemesinin birkaç nedeni bulunduğunu belirtti. Bilge, 'Yabancı yatırımcılar ülkede güven arar' dedi.

Kerem Bilge: Gayrimenkul sektörüne yabancı fonların ziyaretleri başladı!

Uluslararası Gayrimenkul Yatırımcıları Birliği ( REIA ) Başkanı Kerem BİLGE, gayrimenkul sektörüne yabancı fonların ziyaretlerinin başladığını belirtti.Bilge, 'Kuzeyden de birtakım yatırım olanaklarının gelişeceğini bekliyorum' dedi.

REIA Başkanı: Mütekabiliyetle Türkiye güvenli liman olacak!

Dünya yatırımcılarını çekmek için tüm gerekli düzenlemelerin yapılması çok önemli ve  sevindirici gelişme olduğunu söyleyen REIA Başkanı Bilge, "Mütekabiliyet yasasının kaldırılması ile yabancı yatırımcılar için Türkiye güvenli bir liman haline gelecektir

Nazım imar planını kim yapar?

Arazi parçalarının genel kullanılış biçimleri, başlıca bölgelerin gelecekteki nüfus yoğunlukları ve yapı yoğunlukları gösteren plana nazım imar planı deniyor. Peki, nazım imar planını kim yapar?

İmar revizyonunu kim yapar?

İmar uygulaması için hazırlanmış olan imar planının ihtiyaca cevap vermediği ve uygulamasının problem olduğu durumlarda, hazırlanan yeni plana imar revizyonu deniyor. Peki, imar revizyonunu kim yapar?

Revizyon imar planını kim yapar?

Her tür ve ölçekteki planın ihtiyaca cevap vermediği veya uygulamasının mümkün olmadığı veya sorun yarattığı durumlarda yeni bir plan hazırlanmasına revizyon imar planı deniyor. Peki, revizyon imar planını kim yapar?

Kim Kardashian- Kanye West çifti 11 milyon dolarlık malikanelerinde oturmaktan vazgeçti!

Geçtiğimiz ay İtalya'da masalsı bir düğünle evlenen Kim Kardashian- Kanye West çiftinin ev krizi sürüyor. Ünlü çift, Los Angeles'ın Bel Air semtinde bulunan 11 milyon dolarlık evlerinin tadilatının bitmemesi nedeniyle halen ayrı evlerde yaşıyor...

Şerefiye bedelini kim öder?

Taşınmazın cephe farklılığı, manzarayı görme durumu gibi faktörler dairenin bedelini farklı olmasını etkiliyor. Taşınmazın bedelinin farklı olmasına şerefiye bedeli deniyor. Peki, şerefiye bedelini kim öder?

Apartman acil durum planını kim hazırlar?

Kapıcı, bahçıvan veya güvenlik görevlisi çalıştırması durumlarında apartman yönetiminin çalışanların güvenliği için apartman acil durum planı hazırlaması gerekiyor. Apartman acil durum planını kim hazırlar?

Ekspertiz raporunu kim verir?

Konut kredisi almak istiyorsanız, konut ekspertizi almanız gerekiyor. Eksperler yaptıkları incelemeler sonucunda bir ekspertiz raporu hazırlıyorlar. Peki, eksperler tarafından hazırlanan ekspertiz raporunu kim verir?

İfraz işlemini kim yapar?

İfraz işlemi, bu gibi durumlarda yapılan tapu kütüğündeki değişiklik olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ayırma işlemi olarak da bilinen ifraz işlemi nasıl yapılır? İfraz işlemini kim yapar?

Tapu döner sermaye ücretini kim öder?

Tapu dairesinde gerçekleşen alım satım işlemlerinde yapılan masraf kapsamında tapu harcının yanı sıra, tapu döner sermaye bedeli ücreti de yer alıyor. Peki, tapu döner sermaye ücretini kim öder?

Kısmi yapı kullanma iznini kim alır?

Yapının tamamlanan bağımsız bölümlerine kısmi yapı kullanma izni düzenlenebiliyor Kısmi yapı kullanma izin belgesi nasıl alınır gerekli belgeler nelerdir? Kısmi yapı kullanma iznini kim alır?

Yapı kullanım izin belgesini kim alır?

Belediyenin Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve binanın ruhsat eklerine uygunluğunu gösteren belgeye Yapı kullanım izin belgesi deniyor. Peki, Yapı kullanım izin belgesini kim alır?

Tellaliye harcını kim öder?

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince her çeşit menkul ve gayrimenkul mal ve mahsüllerin satışı, Tellaliye harcına tabi tutuluyor. Peki, tellaliye harcını kim öder? Tellallık harcının mükellefi kimdir?

Bina inşaat harcını kim öder?

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde yapılan ilave ve tadiller de dahil her türlü bina inşaatı, inşaat veya tadilat ruhsatı bina inşaat harcına tabi tutuluyor. Peki bina inşaat harcını kim öder?

kerem bilge kim Haberi

kerem bilge kim

Uluslararası Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (REIA) Başkanı Kerem BİLGE, yabancı yatırımcıya konut satışının istenilen seviyeye gelmemesinin birkaç nedeni bulunduğunu belirterek, “Yabancı yatırımcı ülkede güven arar dedi.


Uluslararası Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (REIA) Başkanı Kerem BİLGE, yabancı yatırımcıya konut satışının istenilen seviyeye gelmemesinin birkaç nedeni bulunduğunu belirten  BİLGE, şöyle devam etti: "Bunların başında değer var. Yabancı değerli ya da değerlenecek yerlere yatırım yapıyor. Bir diğer önemli kriter de güvenlik ve istikrar. Bunlar bir arada olduğunda metrekare fiyatları çok yüksek olabiliyor. Gönül arzu ediyor ki eşi benzeri olmayan İstanbul'da da fiyatlar hak ettiği değere ulaşsın." Orta gelir grubuna konut Son dönemde orta gelir grubuna yönelik konut yapılmamasına ilişkin de yorum yapan BİLGE, "İstanbul'da bu normal. Eğer biz marka şehirler yapacaksak bu durumda herkesin aynı...