28 / 03 / 2024

Ekspertiz raporunu kim hazırlar?

Ekspertiz raporunu kim hazırlar?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak istiyorsanız öncelikli şartınız ekspertiz raporu almanız oluyor. Ekspertiz raporunda gayrimenkulün açık adresi gayrimenkulün lokasyonu, Peki, ekspertiz raporunu kim hazırlar?



Ekspertiz raporunu kim hazırlar?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak istiyorsanız öncelikli şartınız ekspertiz raporu almanız oluyor. Eksperler yaptıkları incelemeler sonucunda ekspertiz raporu düzenliyor.


Ekspertiz raporları  gayrimenkulün açık adresi gayrimenkulün lokasyonu,kaç yaşında olduğu,imar durumu gayrimenkulün alanı,ulaşım özellikleri,fiziki durumu ve alt yapısı gibi bilgiler yer alıyor.


Eksperler, hem geçmiş hem de yakın zamanda gerçekleşen satışları karşılaştırarak, beklemede olan satışlar ve gayrimenkul projelerine dair pazar verilerini analiz ederek tespit ediyor. 


Bu analiz sonucunda gayrimenkulü bir piyasa değeri biçiliyor. Konut ekspertiz raporu altı ay ile bir yıl arasında güncelliğini yitiriyor. Ekspertiz raporunda bir sorun çıkması halinde ekspertiz raporunun iptali için Tüketici Hakları Hakem Heyeti'ne başvuru yapılabiliyor.


Ekspertiz raporunu kim hazırlar?

Ekspertiz raporu bankadan gönderilmiş eksperler tarafından hazırlanıyor. Ekspertiz raporu kredi için başvurulan bankaların anlaşmalı olduğu değerleme şirketlerinden alınıyor. Müşteri isterse kendi eksperi ile de anlaşabiliyor. 


Ekspertiz raporu başvurusu nasıl yapılır?


Öznur Yaslı/Emlakkulisi.com



Geri Dön