08 / 05 / 2024

Mazıdağı Engin Köyü

Mazıdağı Engin Köyü

Bilge Köyü'nde yaşanan katliamdan sonra Kırklareli'nde konutlara yerleştirilen köylüler arazi bedelini alırlarsa yeni arazi alacaklar

Alarko GYO, Bodrum'da tatil köyü satın almak için görüşmelere başladı!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Bodrum'da tatil köyü satın almak için görüşmelere başladığını açıkladı.

İstanbul'da kasımda yıllık enflasyon yüzde 14.07!

İstanbul'da perakende fiyatlar kasım ayında aylık yüzde 1.94 artış kaydetti. Yıllık İstanbul enflasyonu ise yüzde 14.07 olarak açıklandı.

Kahan Mimarlık İnşaat Mobilya Dekorasyon Gıda Otomotiv Bina Yön.Spor Sal.San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Kahan Mimarlık İnşaat Mobilya Dekorasyon Gıda Otomotiv Bina Yön.Spor Sal.San.Ve Tic.Ltd.Şti. Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Kadir Aksoy tarafından kuruldu.

İstanbul'da olası büyük bir depremin maliyeti ağır olacak!

Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Attila Çiner, ''İstanbul'da olası büyük bir depremin maliyetini hesaplamak zor. Marmara'yı endişeyle takip ediyoruz'' dedi.

Çorum'da 2,5 milyon liraya Hitit köyü inşa edildi!

Çorum'un Boğazkale ilçesinde inşa edilen Hitit köyünde turistler Hititlerin 3 bin 500 yıl önceki günlük yaşantısına tanıklık ederken, ilçedeki kadınlar da ürettikleri el emeği ürünlerden satarak kazanç sağlayacak.

İspanya'da hükümetten yüzde 9,2'lik küçülme tahmini!

İspanya'da hükümet, yeni tip koronavirüs salgınının etkisiyle ülke ekonomisinin bu yıl yüzde 9,2 küçüleceği öngörüsünde bulundu.

Martin Gtc İnşaat Taahhüt Petrol Gayrimenkul Tekstil Tarım Gıda Bil. Kıy.Mad.Dış Tic.San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Martin Gtc İnşaat Taahhüt Petrol Gayrimenkul Tekstil Tarım Gıda Bil. Kıy.Mad.Dış Tic.San.Ve Tic.Ltd.Şti. bugün Beylikdüzü'nde 1 milyon TL sermaye bedeli ile Marwan Omar Hussein Abu-sa'ad tarafından kuruldu.

Perakende satış hacmi Aralık 2019'da yıllık yüzde 11 arttı!

TÜİK geçen yılın aralık ayına ilişkin perakende satış endekslerini açıkladı. Aralık 2019'da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11 artış gösterdi...

Anadolu’da 101 köy anaokuluna kavuşuyor!

Kardeş Eli İnsani Yardım Derneği, “Anadolu’da 101 Köye 101 Anaokulu” kampanyasıyla anaokuluna gitme olanağı bulamayan çocukları okul öncesi eğitimle bir araya getiriyor.

Antalya’da son bir yılda 9 bin 796 riskli bina yıkıldı!

Akdeniz bölgesinde yaşanan küçük ölçekli depremler akıllara riskli binaları getirdi. Antalya’da son bir yılda riskli ilan edilen 9 bin 796 binanın ‘Kentsel Dönüşüm Kapsamı’nda yıkımı gerçekleşti.

Yönetmen Mehmet Taşdiken Konya'da köy kurdu! 

Konya'da yönetmen ve yapımcı Mehmet Taşdiken'in öncülüğünde köy kuruldu. Kurulan köy sade mimarisi ve huzurlu ortamıyla ilgi çekiyor. 

Türkiye Gastronomi Köyü Projesi hayata geçiriliyor!

Sarıyer Bahçeköy Lifepark'da yaklaşık yüz dönüm arazide hayata geçirilecek Türkiye Gastronomi Köyü, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ile entegre çalışacak

Ataşehir-Kadıköy-Maltepe Çamaşırcı Deresi Islah Projesi imar planı tadilatı askıda!

Ataşehir - Kadıköy - Maltepe İlçeleri, Çamaşırcı Deresi Islah Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Mazıdağı Engin Köyü Haberi

Mazıdağı Engin Köyü

Mardin’in Mazıdağı’na bağlı Bilge Köyü’nde yaklaşık 2.5 yıl önce yaşanan katliamdan sonra Kırklareli’nde özel bir güvenlik çemberi içinde inşa edilen konutlara taşınan Bilge Köylüler, geride bıraktıkları arazilerinin peşine düştü. 


Çok mağdur durumdayız 

7’si çocuk 44 kişinin öldüğü katliamdan sonra devletin korumasında Mardin’in Mazıdağı ilçesine bağlı köylerine veda eden 100 kişilik 16 hane bunun için hükümetin kapısını çaldı. Bilge Köylüler, artık köylerine dönemediklerini ve mağdur olduklarını belirterek arazilerinin bedellerinin ödenmesi için Kırklareli Valiliği ve AK Parti Kırklareli İl Başkanlığı vasıtasıyla Maliye Bakanlığı’na dilekçe verdi. 


Mardin’den gelen köylüler can güvenliği nedeniyle Kırklareli’nde devlet tarafından yaptırılan 2 blok ve 32 daireden oluşan apartmanlara yerleştirilmişti. Kırklareli, Mardin’e en uzak noktada bulunan il olduğu için seçilmişti. Geçen yıl Başbakan Erdoğan ’a mektup yazarak toprak isteyen Bilge Köylülerden...