27 / 04 / 2024

Mega kent ulaşım projeleri

Mega kent ulaşım projeleri

AK Parti döneminde İstanbul, Ankara ve İzmir yatırımlardan büyük pay aldı. 16 yılda 3 büyük şehre yapılan yatırımların toplamı 417 milyar TL olarak belirtildi. Bu 3 mega kentte Türkiye nüfusunun yaklaşık dörtte biri yaşıyor.

Ofis fiyatları düşüyor! Mega kent İstanbul'da 2,5 milyon metrekare ofis binası kullanılmayı bekliyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, mega kent İstanbul'daki ofis alanları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Yazıcı, 2,5 milyon metrekare ofis alanının sahibini beklediğini söyledi.

İstanbul'da 6.500 konutluk dev kentsel dönüşüm start aldı! Mega kent için tarihi gün!

Mega kent İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde toplamda 6 bin 500 konutu ilgilendiren kentsel dönüşüm projesi için düğmeye basıldı. İşte Eyüpsultan kentsel dönüşüm projesi ile ilgili merak edilen detaylar...

Bursa'da ulaşım ve kentsel dönüşüm masaya yatırıldı!

İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, kent içindeki ulaşım projelerinin doğru planlanmadığını ve ulaşımın daha da içinden çıkılmaz hale getirildiğini savundu.

18 milyonluk mega kent yıkılmayı bekliyor!

İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nde Marmara depremi yıl dönümü nedeniyle basın toplantı düzenledi. Toplantıda konuşan İstanbul Şube Başkanı Nusret Suna, ''18 milyonluk mega kent yıkılmayı bekliyor'' diye konuştu.

2018'de ulaşım projeleri ile uçacağız!

2017 yılında yurt içi ve yurt dışında yoğun mesai harcayan Başbakan Yıldırım bir çok projenin temelini atarken, bu yıl da dev projelerin açılışına imza atacak. İşte 2018'de açılacak mega ulaşım yatırımları...

Dev ulaşım projeleri gayrimenkul sektöründe doping etkisi yarattı!

Türkiye’de inşa edilen ya da inşaatı devam eden mega ulaşım projeleri, çevresindeki arsa ve konut fiyatlarını da etkiliyor.

İstanbul'un ulaşımını rayına oturtacak planlar yolda!

Kentleri geleceğe taşıyacak modern ve insan odaklı imar planlarına imza atan İmpo İmar ekibi, megaşehir İstanbul’un ulaşım projelerinin planlamasına da el attı.

Türkiye mega projelerle ulaşım sektöründe ön sıralarda!

Türkiye'de son 13 yılda yapılan mega projeler dünya ulaşım sektöründe dikkat çekiyor. Bu projeler kapsamında karayolu koridorlarının toplam uzunluğu 10 bin kilometre'yi buluyor.

Konya'da kentsel dönüşüm ve ulaşım konuşuldu!

Mimarlar Odası Konya Şubesi yönetim kurulu kentsel dönüşüm ve ulaşım gündemiyle toplandı. Konya'nın oluşacak yeni kent merkezi üzerine konuşulanlar ve yapılacaklarla yapılması gerekli olan projeler değerlendirdi.

İzmir'e Ulaşım Entegrasyon Merkezi kuruluyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımın kalbinin attığı noktada; Halkapınar’da İzmir’in ulaşım ağını tek merkezden kontrol edeceği “Ulaşım Entegrasyon Merkezi” kuracak.

İzmir Halkapınar'da Ulaşım Entegrasyon Merkezi kurulacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımın kalbinin attığı noktada; Halkapınar'da İzmir'in ulaşım ağını tek merkezden kontrol edeceği Ulaşım Entegrasyon Merkezi kuracak.

Ankara'da şehir hastanelerine ulaşım için 700 milyon yatırım!

Başkan Melih Gökçek, Başkent’te açılacak olan şehir hastanelerine rahat ulaşım sağlanabilmesi için 700 milyon TL’lik yatırım yapacaklarını açıkladı.

Hatay'ın sorunu imar ve ulaşım!

Hatay Valisi Erdal Ata, ilin temel sorunlarının 'imar ve ulaşım' olduğunu söyledi. Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci'yi ziyaret eden Vali Ata, kent hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Mega kent ulaşım projeleri Haberi

Mega kent ulaşım projeleri

Yaparsa Yine AK Parti Yapar’ sloganıyla 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento seçimleri için sahaya çıkan AK Parti, 16 yıllık iktidarı sürecinde hayata geçirdiği projeleri en önemli referans olarak gösteriyor. 

Akşam Gazetesi'nden Osman Nuri Cerit'in haberine göre 81 ilin tümüne yatırımlar yapan AK Parti, nüfusları her yıl katlanarak artan İstanbul, Ankara ve İzmir’de ise toplam 417 milyar TL’lik yatırım gerçekleştirdi.

EN GÖZDE ŞEHİRLER 

Yaklaşık 15 milyon kişinin yaşadığı İstanbul’a 235.44 milyar, 5.4 milyon kişinin yaşadığı Ankara’ya 115.61 milyar ve 4.2 milyon kişinin yaşadığı İzmir’e ise 65.92 milyar TL yatırım yapıldı. 

3 KÖPRÜ YAPILDI, 3. HAVALİMANI YOLDA 

16 yıllık süreçte İstanbul’a 3 köprü inşa edildi. Kentin iki yakası denizin dibinden birbirine bağlandı. Avrasya Tüneli’nin tamamlanması ile birkikte Avrupa ve Asya Yakaları, Marmaray’dan sonra ikinci kez denizin...