25 / 04 / 2024

Mega kentleri uçuran 417 milyarlık yatırım!

Mega kentleri uçuran 417 milyarlık yatırım!

AK Parti döneminde İstanbul, Ankara ve İzmir yatırımlardan büyük pay aldı. 16 yılda 3 büyük şehre yapılan yatırımların toplamı 417 milyar TL olarak belirtildi. Bu 3 mega kentte Türkiye nüfusunun yaklaşık dörtte biri yaşıyor.



Yaparsa Yine AK Parti Yapar’ sloganıyla 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento seçimleri için sahaya çıkan AK Parti, 16 yıllık iktidarı sürecinde hayata geçirdiği projeleri en önemli referans olarak gösteriyor. 

Akşam Gazetesi'nden Osman Nuri Cerit'in haberine göre 81 ilin tümüne yatırımlar yapan AK Parti, nüfusları her yıl katlanarak artan İstanbul,  Ankara  ve İzmir’de ise toplam 417 milyar TL’lik yatırım gerçekleştirdi.

EN GÖZDE ŞEHİRLER 

Yaklaşık 15 milyon kişinin yaşadığı İstanbul’a 235.44 milyar, 5.4 milyon kişinin yaşadığı Ankara’ya 115.61 milyar ve 4.2 milyon kişinin yaşadığı İzmir’e ise 65.92 milyar TL yatırım yapıldı. 

3 KÖPRÜ YAPILDI, 3. HAVALİMANI YOLDA 

16 yıllık süreçte İstanbul’a 3 köprü inşa edildi. Kentin iki yakası denizin dibinden birbirine bağlandı. Avrasya Tüneli’nin tamamlanması ile birkikte Avrupa ve Asya Yakaları, Marmaray’dan sonra ikinci kez denizin altından bağlanmış oldu. 59 metrelik genişliği ile bittiğinde dünyanın en geniş köprüsü unvanını alan Yavuz Sultan Selim Köprüsü 8 şerit karayolu 2 şerit demiryolu olarak toplam 10 şeritli inşa edildi.

‘MİLLET BAHÇESİ’

Kentte sağlık hizmetleri da geliştirildi. Son olarak İkitelli’de dünyanın en büyükleri arasına girecek şehir hastanesi inşasına başlandı. İstanbullular 24 Haziran seçimlerinden sonra 3. Havalimanı’nın açılışına da şahitlik edecekler. Atatürk Havalimanı’nın olduğu alan da ‘Millet Bahçesi’ne dönüştürülürken, Kanal İstanbul için de ilk kazmalar vurulacak.

YAT LİMANLARIYLA EGE’NİN İNCİSİ

Çeşme yat limanı ve Sığacık Yat limanları tamamlanarak hizmete sunuldu. Kentte 17 bin 995 konut yapımı gerçekleştirilirken yeşil dokuda korunu ve artırıldı.

BAŞKENTE ‘YÜKSEK HIZDA’ PROJELER

Demiryolları hatlarının birleşme noktası olan Ankara’da Yüksek Hızlı Tren konseptine uygun bir gar kompleksi olarak planlanan garda; otel, alışveriş merkezi, restoranlar, kapalı ve açık otoparklar, metro ve banliyö bağlantısı bulunan gar binası bu süreçte hizmete girdi. 

95.131 KONUT YAPILDI

İstanbul’dan sonra Türkiye’nin en yoğun nüfusuna sahip olan Ankara’da 95 bin 131 yeni konut hayata geçirildi. Ankara’ya son 16 yılda 3.4 milyar TL eğitim yatırımı yapıldı. bin 618 olan okul sayısı, 3 bin 379’a yükseldi.


Geri Dön