19 / 04 / 2024

MEGSİS uygulaması

MEGSİS uygulaması

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün başlattığı Mekânsal Gayrimenkul Sistemi’ne (MEGSİS) yeni uygulamalar geliyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü vatandaş memnuniyetini daha üste çekebilmek için MEGSİS uygulamasına yeni özellikler ekleyecek.

MEGSİS uygulaması vatandaşın kullanımına açıldı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü vatandaş merkezli çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Vatandaş artık internet üzerinden ister evinden ister cep telefonundan kendi parselinin ya da satın almayı düşündüğü parselin yerini görebiliyor...

MEGSİS uygulamasıyla vatandaş internet üzerinden kendi parselinin yerini görebilecek!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü vatandaş merkezli çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Vatandaş artık internet üzerinden ister evinden ister cep telefonundan kendi parselinin ya da satın almayı düşündüğü parselin yerini görebiliyor...

Yurt dışından gayrimenkul almayı düşünenler dikkat! Portekiz, 'altın vize'  uygulamasında kuralları sıkılaştırdı!

Avrupa'nın en batı ülkesi olan Portekiz, pek çok kişinin gündeminde yer alan altın vize uygulamasında kuralları sıkılaştırdı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın! Kiraya yüzde 25 sınır uygulaması Temmuz'da bitiyor! Kiralar ne olacak? 

Hükümet tarafından, geçtiğimiz yıl Temmuz 2023’e kadar yenilenecek kira kontratlarına yüzde 25 sınırı getirilmişti. Kiraya yüzde 25 sınır uygulaması Temmuz'da bitiyor. Ev sahibi ve kiracılar, kiralar ne olacağını merak ediyor. 

Zeytinburnu Sümer Mahallesi imar uygulaması askıda!

Zeytinburnu İlçesi, Sümer Mahallesi, 1782 ada, 3, 4, 7 ve 8 parsel sayılı taşınmazları içeren düzenleme sahasında 3194 sayılı İmar Kanununun 18. maddesine göre yapılan imar uygulaması askıya çıkarıldı.

Her binaya sıfır atık uygulaması geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı atık getirme merkezlerinin kurulumu ve işletilmesi için sıfır atık uygulamasını hayata geçiriyor. 

Sıfır atık uygulaması konut projelerinde zorunlu olacak!

"İklim Değişikliğiyle Mücadele Toplantısı"nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, gelecek dönemde konut projelerinde sıfır atık uygulamasının zorunlu olacağını açıkladı.

E-devlet TAKBİS!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü (TKGM) Parsel Sorgulama Uygulaması vasıtasıyla ada veya parsel numarasıyla ilgili bilgiyi öğrenebilirsiniz. Peki TAKBİS uygulaması e-devlet üzerinden nasıl sorgulanabiliyor? İşte E-devlet TAKBİS giriş adımları..

Elektronik haciz uygulamasının koronavirüs nedeniyle ertelenmesi mecliste!

Elektronik haciz uygulamasının koronavirüs salgını nedeniyle ertelenmesi önerisi meclis gündemine taşındı. MHP'li Özdemir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Arnavutköy Kıbrıs Caddesi imar uygulaması askıya çıktı!

İstanbul İli Arnavutköy İlçesi Kıbrıs Caddesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

Konut hesabı ile evlenen çiftlere 50 bin TL destek!

'Konut Hesabı ve Devlet Katkısı' uygulaması, yapılan son düzenlemeyle daha da cazip hale geliyor. 5 yıl boyunca 80 bin lira biriktiren ev alırken, devlet de 25 bin lira karşılıksız para verecek. Çiftler bu uygulamadan ayrı ayrı faydalanarak, 25'er bin lira alabilecek....

Devletten ev alacak evli çiftlere katkı!

İlk evlerini alacak olan evli çiftler, konut hesabı devlet katkısı uygulamasına başvurup birikimlerini artırabiliyor. Konut hesabına düzenli ödeme yapan çiftlere devlet destek veriyor.

Bolu'ya metrobüs müjdesi!

İstanbul'da tek hat üzerinde trafiğe neredeyse hiç karışmadan yolculuk imkanı sunarak ulaşımı rahatlatan metrobüs uygulaması Bolu'da da hayata geçirilecek.

6 soruda devlet destekli konut hesabı!

Ev sahibi olmak isteyenler 'Konut Hesabı ve Devlet Katkısı' uygulamasını araştırmaya başladı. Yeni uygulama kapsamında son düzenlemeler yapıldı. Sizler için konu hakkında tüm detayları araştırdık...

Devletin konut desteği artırıldı!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ailelerin ev sahibi olabilmeleri için başlatılan 'Konut Hesabı ve Devlet Katkısı' uygulamasına yeni düzenleme yapıldı.

MEGSİS uygulaması Haberi

MEGSİS uygulaması

MEGSİS uygulaması ile vatandaş internet üzerinden ister evinden ister cep telefonundan kendi parselinin ya da satın almayı düşündüğü parselin yerini görebiliyor.


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü vatandaş memnuniyetini daha üste çekebilmek için MEGSİS uygulamasına yeni özellikler ekleyecek.


Genel Müdürlük bu kapsamda MEGSİS Uygulamasında “Başvuru İşlemleri Modülü”nü devreye sokarak, kadastro müdürlüklerine yapılan başvuruların sisteme kayıtlarının yapılması, personel görevlendirilmesi, randevu oluşturulması, anlaşmalı bankalar ile kurulan e-ödeme bağlantısı ile online ödeme işlemlerinin oluşturulması, fen kayıt işlemlerinin yapılması gibi işlemlerin yapılmasına da imkan sağlayacak. Pilot uygulamalar sonrasında bu modülün ülke genelinde yaygınlaştırılması öngörülüyor.


MEGSİS uygulaması kapsamında şu an www. tkgm.gov.tr adresinden “parsel sorgulama” linki ile il, ilçe, mahalle/köy, ada ve parsel bilgileri girilerek doğrudan parsel sorgulaması yapılabiliyor. Bilgilerin girilmesi sonucunda parselin uydu fotoğrafı ile çakışık görüntüsü...