19 / 04 / 2024

Mehmet Özet konut kredileri sınırlaması

Mehmet Özet konut kredileri sınırlaması

Kayseri Emlakçılar Odası Başkan Adayı Mehmet Özet, konut kredilerine sınırlama getirilmesini değerlendirdi. Mehmet Özet ebetteki konut kredilerinin sınırlandırılmasını vatandaş açısından doğru bir karar olarak buluyorum dedi...

Buğra Gökce'den Mehmet Şimşek'e 'konut kredisi' cevabı: 'Halk mülksüzleşti'

İBB eski Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in “AK Parti hükümetleri öncesi, konut kredisi yok denecek kadar azdı” sözlerine cevap verdi. İşte Buğra Gökce'nin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı o paylaşım...

Bakan Mehmet Özhaseki: 680 bin konut ve 170 bin civarında iş yeri yıkıldı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem konutlarına ilişkin konuştu. Bakan Özhaseki, 680 bin konut ve 170 bin civarında iş yeri yıkıldığını ve 200 bin konutun yapıldığını inşa etti. 

Bakan Mehmet Özhaseki'den sevindirici haber: 1 ay içerisinde 50 bin konut teslim edilecek!

Dünya Şehirler Günü programında konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki konut teslimlerine ilişkin açıklama yaptı. Bakan Mehmet Özhaseki 1 ay içerisinde 50 bin kadar konutu teslim edeceklerini vurguladı.

Mehmet Kalyoncu: Erişilebilir konut üretimi için atılan adımları destekliyoruz!

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konut finansmanına yönelik açıkladığı paketlerin hem konut alacakları hem de sektörü teşvik eden bir gelişme olduğunu dile getirdi.

Bursa'da ev fiyatları yüzde 50 yükseldi!

İnşaat Mühendisleri Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, konut fiyatlarındaki yükselişin en önemli faktörlerinden birinin ise inşaat malzemelerine yapılan zamdan kaynaklandığına dikkat çekiyor. 

Ev alacaklara deprem riskine karşı yeni bina önerisi!

Turgut Özal Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ülker, konut tercihi konusunda uyarıda bulundu.

Mehmet Muş: İstanbul'un konut stoku yenilenmeli!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş yaptığı açıklamada, "Kentsel dönüşümle alakalı İstanbul'un en önemli problemlerinden bir tanesi de konut stokunun sağlıklı olup olmadığı. Dolayısıyla bu konut stokunun bir an önce yenilenmesi gerekiyor." dedi.

Düşük faiz konut satışlarını artırdı!

Temmuz 2020 Konut Satış İstatistikleri’ni değerlendiren GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, 'Konut alıcıları için düşük faiz fırsat oluşturdu' dedi.

Konuta talep artacak! Satışlar 2019'u geride bırakacak!

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, konut sektörüne ilişkin "Düşük faiz oranının devam etmesi durumunda, konut satışları yıl sonunda rahatlıkla 2019 yılının yüzde 15-20 üzerine çıkacaktır" dedi...

Mehmet Kalyoncu: Oturum amaçlı konut geliştirilmeli!

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu yaptığı açıklamada "Sektörde konut tüketicisi analiz edildiğinde oturum amaçlı konut müşterisinin artık esas belirleyici tüketici kitlesi olduğunu görüyoruz" dedi.

Konut satışlarındaki rekor artış tarihin en düşük faizleriyle geldi!

Mehmet Kalyoncu, “Konut satışlarındaki rekor artışta, kamu bankalarının tarihin en düşük faiz oranlarıyla sunduğu konut kredilerinin etkisi çok yüksek oldu. En önemlisi de hem vatandaşımız konut sahibi oldu hem de gayrimenkul sektörü zorlu bir dönemde büyük moral kazandı” diye konuştu. 

Konut devi Deutsche Wohnen’a hukuk tokadı!

Ekonomi Mühendisi Mehmet Y., konut devi Deutsche Wohnen’a ev kiralamak için başvurdu, reddedildi. Başvuruyu Alman bir isimle yeniden yaptı ve başvurusuna olumlu yanıt aldı. Irkçı şirkete ise ceza kesildi.

Kalyon, İstanbul havalimanı yakınlarında proje yapacak!

Kalyon Holding'in Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu, Konut geliştiriciliğine devam edeceğiz. 2021'de başlamayı planladığımız İstanbul Havalimanı yakınlarında karma kullanımlı bir proje için şimdiden çalışmalara başladık" dedi...

Mehmet Özet konut kredileri sınırlaması Haberi

Mehmet Özet konut kredileri sınırlaması

Kayseri Emlakçılar Odası Başkan Adayı Mehmet Özet, konut kredilerine sınırlama getirilmesini değerlendirdi. 


KAYSERİ Emlakçılar Odası Başkan Adayı Mehmet Özet, konut kredilerine sınırlama getirilmesini, "Ebetteki konut kredilerinin sınırlandırılmasını vatandaş açısından doğru bir karar olarak buluyorum, fakat sektör olarak baktığımızda, emlak ve inşaat sektöründe durma noktasına gelerek ciddi bir ekonomik krizin yaşanacağını düşünüyorum" diye değerlendirdi. 


KONUT kredilerinde sınırlandırmanın gelmesi ve aynı zamanda son dönemde Dolar'ın ve Euro'nun yükselmesiyle konut satışlarında ciddi manada bir durma ve beklentiye geçme yaşanmaktadır. diyen Mehmet Özet, "Ebetteki konut kredilerinin sınırlandırılmasını vatandaş açısından doğru bir karar olarak buluyorum fakat sektör olarak baktığımızda, emlak ve inşaat sektöründe durma noktasına gelerek ciddi bir ekonomik krizin yaşanacağını düşünüyorum" ifadesinde bulundu.


Anadolu'da Bugün...