19 / 04 / 2024

mehmet şimşek açıklamaları

mehmet şimşek açıklamaları

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, dövizle borçlanmaya sınırlama getiren düzenlemeye yeni istisnalar getirdiklerini söyledi.

Mehmet Şimşek: Yatırımcının riskini üstleneceğiz!

Başbakan Yardımcısı Şimşek, bölgedeki Kürtleri hep kucakladıklarını belirterek, "Teröre rağmen daha çok demokrasi, daha çok hak ve özgürlük, teröre rağmen devlet olarak biz daha çok yatırım yapacağız." dedi.

Kira beyanları yüzde 10 arttı!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, beyanname veren mükellef sayısı ve beyan edilen kira gelirinde en yüksek rakama ulaşıldığını bildirdi.Bakan Şimşek,"Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi"nin vatandaşlarca benimsendiğini söyledi.

Yapılandırmada tarihi rekor!

Maliye Bakanı Şimşek, borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin sonuçları açıkladı. Şimşek, "4,5 milyon vatandaşımız başvuruda bulundu ve 42,5 milyar liralık alacak yapılandırıldı" bilgisini verdi

Mehmet Şimşek: 42,5 milyar liralık alacak yapılandırıldı!

Maliye Bakanı Şimşek: "4,5 milyon vatandaşımız başvuruda bulundu ve 42,5 milyar liralık alacak yapılandırıldı, Af niteliğinde olmayan bu yapılandırmada alınan sonuç, kesin bir başarıdır. 2011'deki yapılandırmayı dahi geçtik"

2015 yılı bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda!

Belediyelere sel, yangın, terör gibi istisnai olayların dışında prensip olarak bir yardım yapılmadığını belirten Şimşek, 2013 yılında belediyelere toplam 11 milyon 608 bin; 2014 yılında ise 11 milyon 378 bin TL ödeme yapıldığını ifade etti.

Mehmet Şimşek: İlave vergiler gündeme gelebilir!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, " Vergiyi tabana yayarak birtakım istisnaları ve imtiyazları kaldırarak vergilendirilmemiş bazı alanları, mesela şehir rantları gibi, vergilendirerek kamu gelirlerini artıracağız " dedi.

Mehmet Şimşek: Avrupa'nın 2. büyük ekonomisi olabiliriz!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Türkiye'nin rekabet gücünü, verimliliğini artıracak, Türkiye’yi hızlı büyüme patikasına oturtacak, yeni kapsamlı bir reform programı hazırladık. 25 alanda değişim ve dönüşüm öngörüyoruz" dedi.

Mehmet Şimşek: Çevreci e-Fatura ile 650 milyon TL tasarruf sağlandı!

Elektronik Fatura Kayıt Sistemi'ni hayata geçirdiklerini söyleyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uygulamanın yararlarını anlattı. Şimşek, sistem ile 650 milyon lira tasarruf sağlandığını ve 100 bine yakın ağacın kesilmekten kurtarıldığını açıkladı.

Mehmet Şimşek: Sürdürülebilir büyüme için tasarruflar artırılmalı!

Büyümenin en önemli kaynağı, iki puanlık katkı ile net ihracat olacağını söyleyen Maliye Bakanı Şimşek, "Sürdürülebilir bir büyüme için düşük seviyelerdeki yurt içi tasarrufları artırılmalı" dedi

Mehmet Şimşek, 2015 yılı bütçesini sundu!

2015 yılı bütçesinin sunumunu gerçekleştiren Maliye Bakanı Şimşek,2014 yılında Türkiye'de büyümenin en önemli kaynağının 2 puanlık katkı ile net ihracat olacağını tahmin etiklerini söyledi

Vergide artış yok!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi artışı öngörmediklerini, lüks tüketime vergi konusunda bir çalışma yapmadıklarını söyledi. Şimşek, "Şu aşamada yeni vergi konusunda somutlaşmış bir çalışma yok" dedi

Bakan Şimşek: Bütçe gelirleri yüzde 8,1 arttı!

Mehmet Şimşek, merkezi yönetim bütçesinin, geçen ay 9,2 milyar lira, ocak-eylül döneminde ise 11,9 milyar lira açık verdiğini bildirdi. Şimşek, yılın 9 ayında 313,5 milyar lira bütçe gelirine karşılık, 325,4 milyar lira bütçe gideri gerçekleştiğini söyled

Mehmet Şimşek özelleştirilecek alanları açıkladı!

Yeni dönemde devletin birçok alandan çekileceğini ve buraları daha etkin, daha verimli çalıştırabilecek özel sektöre devredeceklerini açıklayan Şimşek, bundan hem devletin hem vatandaşın hem de özel sektörün kazançlı çıkacağını dile getirdi.

Mehmet Şimşek: Artvin turizm açısından çok önemli bir bölge!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Şavşat Karagöl'de ziyaretlerde bulundu. Şimşek, burada yaptığı açıklamada, Artvin'in turizm açısından çok önemli bir bölge olduğunu, tanıtım için her türlü desteğin sürdürüleceğini söyledi.

Buğra Gökce'den Mehmet Şimşek'e 'konut kredisi' cevabı: 'Halk mülksüzleşti'

İBB eski Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in “AK Parti hükümetleri öncesi, konut kredisi yok denecek kadar azdı” sözlerine cevap verdi. İşte Buğra Gökce'nin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı o paylaşım...

Mehmet Şimşek açıkladı! MTV'de vergi artışı olacak mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) hakkında açıklamalar yaptı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir televizyon programında ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalar yaparak merak edilen konular hakkında cevap verdi.

Mehmet Şimşek'ten ev sahibi olmak isteyenlere müjde!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada işsizlik oranı, büyüme, enflasyon ve bütçe açığında hedefleri 2024, 2025 ve 2026 tutturacaklarını dile getirerek, "Enflasyonu tek haneye indirdiğimizde, siz çok daha rahat bir şekilde konut alabileceksiniz" diye konuştu.

Deprem fonunda son aşamaya gelindi! Bakan Şimşek, sistemin nasıl işleyeceğini açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, deprem fonunun faaliyete geçmesi için son aşamaya gelindiğine dikkat çekerek, önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Bakan Şimşek açıkladı! SPK, kripto şirketlerine lisans verecek...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kripto varlıklar ile ilgili yasal düzenleme ile ilgili olarak, son aşamaya gelindiğini kaydetti ve "Kripto alım satım platformlarına SPK tarafından lisans verilecek" diye konuştu. İşte haberin detayları...

Mehmet Şimşek'in enflasyon açıklamasına ünlü ekonomistten karşılık geldi: Gıda enflasyonunu azaltabilirsiniz!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: "2024 yılında da başta enflasyon olmak üzere programımızın hedeflerine ulaşmak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz." dedi. Açılamanın ardından, ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu'ndan karşılık geldi. İşte o değerlendirme...

Bakan Mehmet Şimşek'ten 2024 için 6 hedef!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2024 yılına ilişkin mesajlar verdi. Şimşek yeni yıl hedefini 6 maddelik başlıkla duyurdu. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Borsa bir oyun alanı değildir!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Borsa'nın sağlıklı işlemesi, firmaların sağlıklı finansmana erişiminin en önemli itici gücü olacağını belirterek'' Borsa bir oyun alanı değildir'' dedi.

Bakan Mehmet Şimşek 'Kiralarda gerileme başladı' dedi! İşte vatandaştan bakana cevap!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada kısa vadeli kiralamalara ilişkin düzenlemelerin konut arzını artırdığını ve özellikle büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladığını söyledi. Peki kiralar düştü mü? Vatandaşlar ne diyor?

Mehmet Şimşek'le görüşme yapan Cem Küçük'ten asgari ücret haberi: 2024 asgari ücret için rakam belli oldu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gazeteci Cem Küçük’ü makamında ağırlayarak kendisine sorulan soruları yanıtladı. Bunlardan en önemlisi de asgari ücret zammıydı. Peki 2024 asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

Bakan Şimşek açıkladı: 2024'te ÖTV ve KDV gibi vergilerde artış olacak mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, daha adil bir vergi sistemi için çok ciddi adımlar atacaklarını belirterek, gelecek senenin ikinci yarısından itibaren çok güçlü bir dezenflasyon sürecine girileceğini açıkladı.

Bakan Şimşek'ten yeni dönem açıklaması: O firmalar Türk Eximbank kredisi kullanabilecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan açıklamada, katma değerli ve yüksek teknolojili ihracat yapan firmaların teminat mektubu haricinde farklı teminatlarla da Eximbank kredisi kullanabileceği bilgisi verildi.

Son dakika! Mehmet Şimşek, Gabar'da çıkan petrolü rakamlarla verdi! Fışkırıyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gabar'da günlük petrol üretiminin 25 bin varile ulaşmasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Bakan Şimşek, petrol üretiminin Türkiye ekonomisine sağladığı katkıyı rakamsal olarak açıkladı.

mehmet şimşek açıklamaları Haberi

mehmet şimşek açıklamaları

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, reel sektörün döviz kurundaki iniş çıkışlara karşı korunması, kurda oynaklık ve risk priminin azaltılması amacıyla döviz geliri olmayan şirketlerin dövizle borçlanmasına yönelik düzenleme yaptıklarını söyledi.

Bu kapsamda 2 Mayıs'tan itibaren döviz geliri olmayan Türkiye'de yerleşik kişilerin, belirlenen bazı istisnalar dışında yurt dışından ve yurt içinden döviz kredisi temin edemeyeceğini söyleyen Şimşek, kamu kurum ve kuruluşları, bankalar, finansal kiralama şirketleri, faktoring şirketleri ve finansman şirketlerince kullanılacak döviz kredileriyle, yatırım teşvik belgesi kapsamında veya bazı yatırım mallarının finansmanında kullanılacak döviz kredilerinin kapsam dışında olduğunu belirtti.

Uluslararası ilana çıkılan yurt içi ihalelere ilişkin faaliyetlerle veya savunma sanayi projeleri, kamu-özel iş birliği modeli kapsamında gerçekleştirilecek projelere ilişkin kullanılacak döviz kredilerinde de döviz geliri şartı aranmayacağını söyleyen Şimşek, "Ayrıca...