28 / 03 / 2024

Mekansal Strateji Planı iller bankası

Mekansal Strateji Planı iller bankası

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili kuruluşu İller Bankası, ülkesel ölçekte en üst kademe plan olarak nitelendirilen Mekansal Strateji Planını hazırlıyor...

10 yılda şehirlerin yapısal dönüşümü tamamlanacak! Türkiye Mekansal Strateji Planı geliyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye Mekansal Strateji Planı ile ilgili konuştu. 10 yılda şehirlerin yapısal dönüşümü tamamlanacak! İşte ayrıntılar...

Otomobil devi Chery Türkiye’ye geliyor! Önce satmak sonra üretmek için

Chery Türkiye Başkan Yardımcısı Mei, "Türkiye pazarında gelişmemiz ile beraber adım adım Türkiye'de bir üretim tesisi kuracağımıza ve araçlarımızı Avrupa ülkelerine ihraç edeceğimize inanıyorum. Bu, bizim beş senelik strateji planımız dahilinde" şeklinde konuştu.

Dar gelirli vatandaşlara devlet destekli konut müjdesi!

Türkiye Mekânsal Strateji Planı için son çalışmalar yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan planda konut projeleri için de düzenleme yapılacak.

Türkiye Mekansal Strateji Planı için arazi ihtiyacı meclis gündeminde!

Türkiye Mekansal Strateji Planı ve Yatırımlar İçin Arazi İhtiyacı Analizi çalışmalarının bulunduğu aşama meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mekansal Strateji Planı için çalışmalar başladı!

2019 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Mekansal Strateji Planı için çalışmalara başlanıldığını söyledi.

Yeni mekansal strateji planı nedir?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile İmar Kanunu'na "Mekânsal Strateji Planı” tanımı eklendi. Peki, yeni mekansal strateji planı nedir?

Murat Kurum: Şehirlerimizin 50 yılını planlıyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bütün şehirlerin sorununun çarpık kentleşme olduğunu söyledi. Kurum, Türkiye'nin mekansal stratejik planının yapılmasına ilişkin çalışma başlattıklarını açıkladı.

İmar Kanunu değişiyor!

TBMM Çevre Komisyonu'nda  Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi. Kanun kapsamında İmar Kanunu'na, "Mekansal Strateji Planı" başlığı eklendi.

İmar Kanununa, "Mekansal Strateji Planı" başlığı ekleniyor!

İmar Kanununa, "Mekansal Strateji Planı" başlığı da ekleniyor. Mekansal Strateji Planı doğrultusunda, "Nazım İmar Planı" ve "Çevre Düzeni Planı" tanımlarında da uyum değişiklikleri yapılıyor.

Şehirlerin aynılaşması, kırsal alanların yok oluşu önlenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Türkiye Mekansal Strateji Planı, şehirlerimizin aynılaşmasına, kırsal alanlarımızın yok oluşuna karşı geliştirdiğimiz bir aksiyon planıdır. " dedi..

Türkiye Mekansal Strateji Planı için düğmeye basıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye'nin Mekansal Strateji Planının hazırlanmasına yönelik çalışmaların hızlandırılması talimatı verildi...

Araziye göre yatırım dönemi!

Hükümetin 100 Günlük Eylem Planı kapsamında ‘Türkiye Mekansal Strateji Planı’ çalışmaları yapılacak...

İstanbul için Çevre Strateji Planı oluşturulmalı!

İstanbul’un en yeşil şehir olma yolunda ilerlemesi için kentsel dönüşüm sürecinde, çok geç olmadan hemen bir Çevre Strateji Planı oluşturulması gerekiyor. 

Mekansal Strateji Planı iller bankası Haberi

Mekansal Strateji Planı iller bankası

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili kuruluşu İller Bankası, ülkesel ölçekte en üst kademe plan olarak nitelendirilen Mekansal Strateji Planını hazırlıyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü ile imzalanan Kurumsal İşbirliği Protokolüne göre mekansal strateji, çevre düzeni, kıyı alanları planları ile köylerde yöresel özellikler ve ihtiyaçlar dahilinde yapılaşma koşullarının belirlenmesi projeleri bundan böyle İller Bankasınca üretilecek.


Bakanlık ile imzalanan protokol doğrultusunda ülke kalkınma planı-politikaları ve bölgesel gelişme stratejileriyle uyumlu, bölge planlarının ekonomik ve sosyal potansiyel, hedef ve stratejilerini dikkate alan, yer altı ve yer üstü kaynaklarının ekonomiye kazandırılması, doğal, tarihi ve kültürel değerlerin korunması ve geliştirilmesi doğrultusunda projeler oluşturulması amaçlanıyor.


Ayrıca protokole göre ticaret, turizm, tarım, lojistik, sanayi gibi tüm sektörlerin yeniden yorumlanmasına dair mekânsal stratejileri belirleyen, ülke ve bölge düzeyinde...