25 / 04 / 2024

Melen Barajı projesinde son durum ne

Melen Barajı projesinde son durum ne

26 senedir hala tamamlanamayan Melen Barajı için İSKİ, inşaatı yapan Devlet Su İşleri’ne 200 milyon lira kaynak aktaracak. İBB Meclisi'nin kararına göre kaynak aktarımının Haziran ayı sonuna kadar yapılacağı belirtildi.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 271 metreye ulaştı!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinde 271 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 268 metreye ulaştı!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinde 268 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 265 metreye ulaştı!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinde 265 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı 205 metreye ulaştı!

Türkiye'nin en yüksek, 'çift eğrilikli ince kemer baraj tipi' kategorisinde ise dünyanın 3'üncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES projesinde, gövde yüksekliği 205 metreye ulaştı...

Melen Barajı'nda son durum ne? 

İBB Çevre ve Enerji Komisyonu ile Tarım, Orman, Hayvancılık ve Su Ürünleri Komisyonu Melen Barajı çalışmalarını bitirdi. Hazırlanan raporda, Melen Baraj gövdesinde oluşan çatlaklar sebebiyle rezervuarda su tutulmasına başlanamadığı belirtildi...

Melen Barajı'nın güçlendirme ihalesi 28 Şubat'ta yapılacak!

İstanbul'un su ihtiyacında hayati rol taşıyan Melen Barajı, gövdesinde oluşan çatlak sebebiyle henüz tamamlanamadı. İnşaat için, açık usulle güçlendirme ihalesi gerçekleştirilecek...

Melen Barajı projesinin akıbeti meclis gündeminde!

Melen Barajı projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ekrem İmamoğlu’ndan Melen Barajı açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Melen Barajı ile ilgili bazı açıklamalar yaptı. İşte İmamoğlu'nun o açıklamaları...

Melen Barajı projesinin yapılmasının nedenleri mecliste!

Melen Barajı projesinin hayata geçirilmemesinin nedenleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Karaca, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sakarya Akçay Barajı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Kentin geleceğine yönelik en önemli yatırım olan Akçay Barajı projesinde geri sayımın başladığını dile getiren Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, her yönüyle ilklerin projesi olacak Akçay Barajı’nın hem Sakarya’ya hem de Türkiye’ye büyük katkılar sağlayacağını ifade etti.

Yusufeli Barajı yükseliyor!

Artvin'de inşaatı tamamlandığında kemer baraj sınıfında 275 metreyle Türkiye'nin birinci, dünyanın 3. en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı projesinde yüzde 70 fiziki gerçekleşme sağlandı.

Melen Barajı'nın yüzde 95'i tamamlandı!

İstanbul'un 2071 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacak olan Melen Barajı'nın inşaatının yüzde 95'i tamamlandı.

Melen Barajı'nın inşaatında son durum!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sakarya'daki Melen Barajı'nın inşaatını inceledi. Eroğlu, "Melen, İstanbul'un sigortasıdır" diye konuştu.

Melen Barajı projesinde son durum ne Haberi

Melen Barajı projesinde son durum ne

Devlet Su İşleri(DSİ) tarafından inşa edilen Melen Barajı’nın 3. etabının tamamlanması için yapılacak kamulaştırma harcamalarında kullanılmak üzere, İSKİ’den DSİ’ye 200 milyon TL kaynak aktarılması için iki kurum arasında “Melen Barajı Kamulaştırma Protokolü” yapılmasına karar verildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin Haziran ayı oturumunda oybirliği ile alınan protokol kararına göre, kaynak aktarımının Haziran ayı sonuna kadar yapılacağı, tutarın ileride mahsup edileceği belirtildi.


KÜRESEL İKLİM NEDENİYLE SU SAĞLANAMIYOR 

Küresel iklim değişikliği nedeniyle özellikle yaz aylarında beklenen su temininin sağlanamadığının belirtildiği protokolde “Melen Barajı'nın ivedilikle inşasının tamamlanması su arzı güvenliği açısından büyük öneme sahiptir” ifadesine yer veriliyor.


BARAJIN YAPIMI İÇİN BAKANLAR KURULU 1990 YILINDA KARAR ALMIŞTI 

Melen Barajı’nın yapımı için, 1990 yılında dönemin SHP’li Belediye Başkanı Nurettin Sözen zamanında Bakanlar Kurulu kararı alınmıştı. Devlet Su İşleri...