29 / 03 / 2024

melen çayı istanbul

melen çayı istanbul

Susuzluğun pençesindeki İstanbul'un su ihtiyacının üçte birini karşılayacak Melen Çayı'dan su getiren hattın inşaatının bitmesi için geri sayım başladı. Son 79 gündeyiz. Melen Projesi ile ilgili merak ettiğiniz tüm soruların yanıtı bu yazıda!

Bir garip 8 milyar liranın hikayesi Çatlakların arasından buhar olup uçtu

Tam bir fiyaskoya dönüşen Melen Çayı barajı için 2014 yılında yapılan ilk ihalede maliyetin 214 milyon lira olması beklenirken, zaman içinde yapılan ihaleler ve harcanan paralar 8 milyon lirayı buldu. İşin garibi ise derin çatlaklar oluşan baraj setti halen kullanılamaz bir halde.

Düzce'de sel felaketi yaşanan bölgelerde inşaat çalışmaları başlıyor!

Düzce Cumayeri, Akçakoca, Gümüşova ve Çilimli ilçelerinde, Melen Çayı'nın taşması sebebiyle birçok noktada meydana gelen sel ve heyelanda zarar gören 49 köyde, alt ve üstyapı çalışmalarının büyük kısmı tamamlandı.

Adım İstanbul'da Kasım ayının son fırsatı!

Adım istanbul Evleri projesinde yüzde 5 peşinatla 60 ay vade farksız ödeme imkanı sunuluyor. Proje Emlak Konut GYO güvencesiyle yükseliyor...

Düzce Melen Su Park 6 ay içerisinde tamamlanacak!

Düzce Belediyesi'nin vizyon projeleri arasında yer alan Melen Su Park projesindeki çalışmalar 6 ay içerisinde tamamlanacak.

Düzce Melen Su Park Projesi'ne çelik köprü!

Melen Su Park Projesi kapsamında Melen Çayı üzerinde yapılması planlanan Çelik köprü için hafriyat çalışmalarının yanı sıra diğer çevre ve yol bağlantılarında da çalışmalar başladı.

Düzce Küçük Melen Çayı'nın ihalesi 21 Temmuz'da!

Düzce Küçük Melen Çayı Islahı 2. Kısım yapım işlemi için 21 Temmuz 2016’da Ankara DSİ 5. Bölge Müdürlüğü’nde ihale yapılacak.

Melen Çayı Parkuru'nun kamulaştırma sorunu mecliste!

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Melen Çayı Parkuruna ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularını Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ya sordu..

Antalyalı raftingciler Düzce Melen Çayı'nda tesis açacak!

Antalya'daki rafting işletmecileri Düzce'de bulunan ve Türkiye'nin en önemli rafting parkuruna sahip Melen Çayı'nda tesis açmak için girişimde bulundu. Yetkililer Antalyalı rafting işletmecilerinin gelmesiyle kalitenin daha da artacağı ifade ediliyor.

Düzce'de toplu açılış töreni gerçekleşti!

Düzce'deki toplu açılışta, Düzce Akçakoca Barajı İçmesuyu İsale Hattı, Düzce Büyük Melen Çayı Islahı 2. Kısım, Düzce Kaynaşlı İlçe Merkezi Yandereleri, Düzce Uğursuyu Deresi Islahı İkmali, Düzce Gölyaka Aksu Deresi Islahı İkmali projelerinin temeli atıldı

Melen Çayı kenarındaki katı atık tesisin ÇED kararı iptal edildi!

Düzce’de, İstanbul`un su kaynakları arasında bulunan Melen Çayı kenarında kurulan Düzce İli Belediyeleri Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) olumlu kararını mahkeme iptal etti.

2001 yılında Melen Çayı İstanbul'a akacakmış!

2001 yılında İstanbul'un 170 kilometre doğusunda kalan Melen Çayı'nın, boru hatlarıyla İstanbul'a taşınmasını amaçlayan ''Büyük İstanbul İçme Suyu Projesi'' start alacakmış. GAP'tan sonra ikinci büyük proje 2005 yılında tamamlanacakmış.

Boğaçayı projesi, Kanal İstanbul kadar önemli!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Boğaçayı projesinin kente 40 kilometre daha sahil alanı kazandıracağını belirtti. Türel 'Boğaçayı projesi Kanal istanbul kadar önemli' dedi.

İSKİ: Melen'den İstanbul'a su veriliyor!

Melen Hattı'nda meydana gelen arıza nedeniyle İstanbul'a su akışının durduğu iddialarıyla ilgili olarak İSKİ'den yapılan açıklamada, iddiaların asılsız olduğu vurgulandı, "İstanbul'a su verilmeye devam edilmiştir" denildi.

melen çayı istanbul Haberi

melen çayı istanbul

 İstanbul'un su
sıkıntısı gidermek amacıyla Melen Çayı'ndan su getirme çalışmaları 79
gün sonra tamamlanacak ve 20 Ekim 2007'de İstanbullular Melen suyunu
kullanmaya başlayacak.

AA muhabirinin Devlet Su İşleri'nden (DSİ) aldığı bilgiye göre, kurum,
İstanbul'un artan nüfus projektörlerini dikkate alarak doğacak su
ihtiyacını karşılamak amacıyla 1997 yılında ''Büyük Melen Projesi''ni
hazırladı.

Üç aşamadan oluşan projenin 1. aşamasının inşaat çalışmaları 2001'de
başladı. Toplam 180 kilometrelik boru hattı, ''Cumhuriyet Arıtma
Tesisi'' ve ''Boğaziçi Tüneli'' inşaatını da içeren 1. aşama ile Melen
Çayı'ndan İstanbul'a yılda 268 milyon metre küp su taşınması
hedefleniyor.

Projenin 1. aşama inşaatı için bugüne kadar 11 ayrı ihale yapıldı ve
yaklaşık 700 milyon dolara mal oldu.

2010 yılında tamamlanması hedeflenen 1. aşamada, Melen Çayı'ndan
getirilecek olan su, Ağva'dan itibaren Yeşil Vadi'den geçirilip
''Cumhuriyet Arıtma Tesisi''ne aktarılarak burada arıtılacak. Daha sonra
bu suyu Avrupa...